(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja lastensuojelu
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.9.2020

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut
Kuntouttavan sijaishuollon yksikkö, osasto Vuorikumpu

Neitsytkuja 5, 01510 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 05.10.2020 tai sopimuksen mukaan 


Sinä lastensuojelun laitoshoidosta kiinnostunut sosiaalialan ammattilainen: meillä Vuorikummussa on tarjolla työpaikka mukavassa ja toimivassa työyhteisössä!

Vuorikumpu on osa Vantaan kaupungin kuntouttavan sijaishuollon yksikköä, johon kuuluvat osastot Asola, Harjula ja Vuorikumpu sekä Potkuri-toiminta. Yksikön toimintaa kehitetään THL:n mallintaman Lastensuojelun terapeuttisen laitoskasvatuksen mukaisesti.

Vuorikumpu on kuusipaikkainen osasto, jossa lapset ovat tällä hetkellä 11-16 -vuotiaita. Toimimme viihtyisällä omakotialueella Vantaan Koivuhaassa ja meiltä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle. Vuorikummussa on mukava, tukeva ja toimiva aikuisten ja lasten yhteisö. Meillä lapset ja aikuiset kohdataan avoimesti ja jokaista omana itsenään arvostaen. Jaamme yhteistä arkea ja juhlaa, tämä yhteisöllisyys ja osallisuus tukee lasten kasvamista vastuullisiksi toimijoiksi. Arvostamme aikuisen aitoa halua olla vuorovaikutuksessa lasten kanssa ja näin mahdollistaa heille merkityksellisten suhteiden luomisen. 

Sosiaaliohjaajan tehtäviä ovat suunnitelmallisuuteen perustuva lapsen perushoito, huolenpito ja kasvatus sekä vanhempien ja muiden lasten läheisten kanssa tehtävä yhteistyö. Tehtäviin kuuluu myös dokumentointia sekä työskentelyä lapsen ja perheen verkostojen kanssa.

Omaohjaajatyöskentely on merkittävä osa kuntouttavaa työotetta, Vuorikummussa sitä toteutetaan työparityöskentelynä. Vuorikummussa on selkeä päivä- ja viikko-ohjelma ja panostamme koulunkäynnin tukemiseen sekä harrastustoimintaan ohjaamiseen. Vuorikummun kodinomaisuus ja yhdessä tekeminen tukevat lapsen suunnitelmallista kuntoutumista, sosiaaliohjaajalla onkin kodinhoitoon ja ruuan valmistukseen liittyviä päivittäisiä tehtäviä. 

Hoito- ja kasvatustyön tukena on lähiesimiehen lisäksi Kuntouttavan sijaishuollon yksikön terveydenhuollon tiimi, johon kuuluvat psykologi, sairaanhoitaja sekä kaksi toimintaterapeuttia. Yksiköllä on erilaisia yhteisiä työryhmiä työn kehittämiseen ja työhyvinvointiin liittyen. Meillä on säännöllinen työnohjaus. 

Huomioimme myös opintojensa loppuvaiheessa olevat hakijat mahdolliseen määräaikaiseen työsuhteeseen. 


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme:

 - hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa

 - hyviä vuorovaikutustaitoja


Luemme eduksi:

 - ajokortin ja ajotaidon

 - kokemuksen lastensuojelutyöstä

 - hygieniapassin


Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2504,94 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa. Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko Jaksotyö


Yhteystiedot:

Yksikön vastaava ohjaaja

Seija Lappalainen

040 513 6255

seija.lappalainen@vantaa.fi


Tavoitettavissa arkisin klo 9-15


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.