(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja, asumispalvelut
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.9.2020

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut
Aikuisten ja perheiden palvelut, asumispalvelut

Vernissakatu 8, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.10.2020 tai sopimuksen mukaan - 


Tule kanssamme kehittämään Vantaan asumispalveluita!

Asumispalvelut ovat osa Vantaan kaupungin aikuisten ja perheiden sosiaalipalveluita. Asumispalvelut tarjoavat asumisen tuen palveluita asunnottomille ja mielenterveyskuntoutujille sekä omissa että ostopalveluissa eri tukitasoilla. Kehitämme palveluitamme ja vuonna 2021 meillä on uusi organisaatio.

Haemme sosiaaliohjaajaa asumispalveluihin osaksi osaavaa, rentoa ja huumorintajuista työyhteisöä! Tällä hetkellä tehtävä tulee sijoittumaan osaksi mielenterveyskuntoutujien asumisen tuen tiimiä. Kyseessä on toinen sosiaaliohjaajan virka asumispalveluissa ja tehtävää kehitetään. Meillä pääset vaikuttamaan omaan työhösi ja kehittämään asumisen tuen palveluita ja oman työn sisältöä yhdessä muun tiimin kanssa

Asumispalveluissa toimii 8 sosiaalityöntekijää, 19 sosiaaliohjaajaa (joista kaksi virkaa) sekä toimistosihteereitä. Näiden työntekijöiden vahva ammattitaito ja kokemus ovat myös sinun tukenasi. Työote on asiakaslähtöinen, suunnitelmallinen ja kuntouttava. Vantaalla asumispalveluissa toimimme toipumisorientaation mukaisesti. Tavoitteenamme on löytää asiakkaan tilanteeseen sopiva, pitkäaikainen ratkaisu. Osatavoitteita ovat mm. asumistaitojen vahvistaminen, osallisuuden lisääminen, kuntoutumisen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Asumispalveluiden oman henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppaneitasi ovat yksityiset palveluntuottajat, hoitotahot, työllisyyspalvelut, Kela ja sekä sosiaalialalla toimivat järjestöt.

Sosiaaliohjaajan virassa tehtäviin kuuluu verkostotyöskentelyä, työparityöskentelyä ja omana työntekijänä toimimista asiakkaille, joiden kanssa työskentely ei edellytä sosiaalityöntekijän kelpoisuutta erityisen tuen tarpeen perusteella. Osa ohjaustyöstä on jalkautuvaa lähityötä asiakkaan kotona ja muussa toimintaympäristössä hänen yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Odotamme virkaan valitulta:

 • Itsenäistä työotetta ja kykyä työskennellä osana tiimiä 
 • Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja 
 • Kykyä johtaa asiakasprosesseja itsenäisesti 
 • Ennakkoluulottomuutta kokeilla uusia toimintatapoja ja kehittää niitä 
 • Arviointitaitoja ja kykyä motivointiin 
 • Kykyä kirjata selkeästi ja ytimekkäästi

Toiminta-alueena on koko Vantaa. Työpisteemme ovat erinomaisten kulkuyhteyksien päässä Tikkurilassa, Koivukylässä ja Myyrmäessä, lisäksi työ sisältää mahdollisuuden etätyöhön. Käytössäsi on myös työmatkaseteli.

Vantaa tarjoaa monipuolista koulutusta työntekijöilleen! Työntekijöiden on mahdollista osallistua myös muuhun koulutukseen ja siten vahvistaa omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Tervetuloa meille töihin!  

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

 • Avoimen työilmapiirin
 • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
 • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: 

 • Vantaan kaupungin palvelujen tuntemuksen ja aikaisemman kokemuksen erityisesti mielenterveyskuntotujien kanssa työskentelystä
 • Ymmärrystä asumispalveluista ja viranomaistyöstä
 • Apotin tuntemista

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 2703,72 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, valitun henkilön luottotiedot tarkastetaan, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Sosiaalityön esimies
Kankkunen Liisa
043 8267 658
etunimi.sukunimi@vantaa.fi
Tavoitettavissa virka-aikaan

Johtava sosiaalityöntekijä
Hanna Tuomisto
040 8272 585

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.