(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja, aikuisten sosiaalipalvelut
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.12.2020

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut

Vernissakatu 6, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 11.01.2021 - 


Oletko aikuissosiaalityöstä ja sen kehittämisestä kiinnostunut sosiaaliohjaaja?

Haemme Vantaan aikuisten sosiaalipalveluihin aikuisten sosiaalityön Tikkurilan yksikköön asiakaslähtöistä ja kehittämismyönteistä sosiaaliohjaajaa vakituiseen virkaan 11.1.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toimistomme sijaitsee Tikkurilassa, juna-aseman välittömässä läheisyydessä, osoitteessa Vernissakatu 6.

Vantaan Perhepalvelut organisoituvat uudella tavalla 1.1.2021 alkaen Perhe- ja sosiaalipalveluiksi. Aikuisten sosiaalipalvelut on osa Aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluita ja koostuu kolmesta yksiköstä: Aikuisten sosiaalityö Tikkurila, Aikuisten sosiaalityö Itä-Vantaa, Aikuisten sosiaalityö Länsi-Vantaa. 

Tarjoamme Sinulle vastuullisen ja mielenkiintoisen työtehtävän. Asiakkaitamme ovat vantaalaiset yli 25-vuotiaat aikuiset ja heidän perheensä, jotka tarvitsevat apua äkillisissä ja odottamattomissa kriisitilanteissa sekä myös pitkittyneesti vaikeissa elämäntilanteissa. Työstämme asiakkaidemme kanssa arkielämään liittyviä haasteita liittyen esimerkiksi asumiseen, toimeentuloon, toimintakykyyn, päihteisiin ja sosiaalisiin suhteisiin. Työ edellyttää meiltä joustavuutta ja rohkeutta reagoida asiakkaiden nopeastikin muuttuviin olosuhteisiin. Teemme paljon yhteistyö muiden tahojen kanssa. 

Perustehtävänä sosiaaliohjaajalla on toteuttaa sosiaalihuoltolain mukaista moniammatillista palvelutarpeen arviointia yhdessä asiakkaan ja hänen verkostojensa kanssa. Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluvat myös ehkäisevän toimeentulotuen päätösten teko sekä palvelujen hakeminen ja käynnistäminen omille asiakkaille sekä asiakkaiden ohjaus ja neuvonta.  Tapaamme asiakkaita niin toimistomme asiakastapaamishuoneissa kuin eri tavoin asiakkaiden lähiympäristöön jalkautuen. Hyödynnämme asiakastyössä myös sähköisiä työvälineitä ja etäyhteyksiä. Käytämme Apotti-asiakastietojärjestelmää.  

Tiimiimme kuuluu johtava sosiaalityöntekijä, kaksi erityissosiaaliohjaajaa ja kuusi sosiaaliohjaajaa. Työyhteisömme koostuu työurallaan eri vaiheessa olevista työntekijöistä ja siksi tiimistämme löytyykin monipuolista osaamista. Saat hyvän perehdytyksen työhön ja koko työyhteisön tuen. Työyhteisömme on huumorintajuinen ja keskusteleva, jaamme kokemuksiamme ja iloitsemme onnistumisistamme. Tarjoamme vakituiset työpisteet ja hyvät työvälineet liikkuvan työn toteuttamiseksi. Tehtävässä on mahdollisuus tehdä etätyötä säännöllisesti.

Työntekoamme on tukemassa säännölliset tiimikohtaiset työnohjaukset. Lisäksi tiimillä on vuosittain työnkehittämispäiviä ja työhyvinvointipäivä. Vantaan kaupunki tarjoaa myös monipuolisia koulutusmahdollisuuksia osaamisen syventämiseksi 

Arvostamme kykyä asiakaslähtöiseen, myönteiseen ja ratkaisukeskeiseen työskentelyotteeseen. Pidämme tärkeänä ennaltaehkäisevää toimintatapaa, moniammatillista työskentelyä sekä kehittämismyönteisyyttä.


Rekrytointiprosessissa käytetään videohaastattelua. Virkaan valittu tavataan myös henkilökohtaisesti. 

Mahdolliset haastattelut pidetään 15.12. klo 12 - 15 ja 16.12. klo 12 - 16 välisenä aikana.


Kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan. Rekrytoinnissa käytetään anonyymin rekrytoinnin menetelmää. Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksesta on poistettu kaikki henkilöön viittaava tieto, minkä ansiosta hakija pysyy nimettömänä työhaastatteluun saakka. Ethän tuo hakemuksessasi esiin henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi perhetilanteesta, terveydentilasta, iästä tai sukupuolesta. Haethan paikkaa vain sähköisesti.  


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Kokemuksen aikuissosiaalityöstä

Luemme eduksi:

  • Kokemuksen aikuisten kanssa tehtävästä palvelutarpeen arviointi työstä
  • Apotin tuntemus
  • Hyvää kirjallista ja suullista ilmaisua.
  • Toivomme myös hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä niin itsenäiseen kuin työparina tai ryhmässä tapahtuvaan työskentelyyn.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2736,71 eur/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Heidi Nihtilä

Johtava sosiaalityöntekijä


Tehtävään liittyvät kyselyt voit toimittaa osoitteeseen
rekrytointi@vantaa.fi josta ne ohjataan rekrytoivalle esimiehelle. 


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.