Sosiaaliohjaaja (50% työaika)
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 20.11.2020

Tehtävän kuvaus

Palvelujen asiakasohjaus vastaa lastensuojelulain mukaisten palvelujen ja osan sosiaalihuoltolain mukaisten palveluiden järjestämisestä sosiaalityöntekijän tekemän palvelutarpeen arvioinnin tai asiakassuunnitelman perusteella helsinkiläisille lapsiperheille. Helsingin kaupunki järjestää palveluita sekä omana tuotantona että ostopalveluina. Lastensuojelun asiakasohjausta yhtenäistetään vuoden 2021 alusta lukien. Sijoituksen sosiaalityön avopalveluiden asiakasohjaus keskitetään Lastensuojelun palveluiden Palvelujen asiakasohjauksen alayksiköön.

Avoinna oleva työtehtävä on 50% kokoaikatyöstä. Tehtävänäsi on lapsen tarpeiden mukaisen palvelun järjestäminen sijoituksen sosiaalityön asiakkaille. Asiakasohjauksen kautta järjestettäviä palveluja perhehoidossa oleville lapsille ovat mm ammatillinen tukihenkilö, tukiperhetoiminta, perhetyö sekä lapsen ja vanhemman valvotut/ tuetut tapaamiset. Jatkossa on mahdollista, että työnkuva laajenee avohuollon asiakasohjauksen tehtäviin työajan puitteissa. Tehtävä sisältää asiakasohjausprosessin koordinointia sekä tarvittavaa ohjausta ja neuvontaa sosiaalityölle. Teet tiivistä yhteistyötä lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden ja palveluntuottajien kanssa.

Työ palvelujen asiakasohjauksessa on vastuullista, monipuolista ja mielenkiintoista verkostotyötä, joka tarjoaa ainutlaatuisen näköalan lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluihin. Työryhmässä on kokeneita asiakasohjausta tekeviä kollegoja, jotka ohjaavat ja perehdyttävät työhön.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:

Hakijalta edellytämme kelpoisuusvaatimukset täyttävän koulutuksen lisäksi kokemusta lastensuojelusta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.
Tehtävässä odotamme kykyä työskennellä myönteisellä ja kehittävällä työotteella.

Luemme eduksi:
Eduksi luetaan kokemus lastensuojelun sijaishuollosta.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Meeri Kuikka (vs. johtava sosiaalityöntekijä) meeri.kuikka@hel.fi, p. 09 310 28321, Outi Pohjois-Koivisto (sosiaaliohjaaja) p. 09 310 43127, outi.pohjois-koivisto@hel.fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1401764
  • Tehtäväalue: Terveydenhuolto/sosiaaliala
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 30.11.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki