Sosiaaliohjaaja (2 tehtävää)
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 20.11.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme kahta innostunutta, kehittämismyönteistä ja haittoja vähentävästä päihdetyöstä kiinnostunutta sosiaaliohjaajaa Symppis-toimintaan. Symppisten perustoiminta on haittoja vähentävää matalan kynnyksen päivätoimintaa päihde- ja mielenterveysasiakkaille sekä pistämällä huumeita käyttävien terveys- ja sosiaalineuvontaa. Asiakkaat voivat asioida anonyymisti, myös päihtyneenä. Symppiksen työryhmään kuuluu sote-ammattilaisten lisäksi vertaisia, vapaaehtoisia, työkokeilijoita sekä kuntouttavassa työssä olevia. Vertaisten ja vapaaehtoisten kanssa tehtävä työ on palkitsevaa, mutta myös haastavaa ja se vaatii joustavuutta ammattilaiselta.

Symppiksen toimintaan kuuluu myös aktiivinen, alueellinen ympäristö- ja naapurustotyö. Ympäristö- ja naapurustotyö on jatkoa keväällä 2020 Itä-Helsingissä aloitetulle työlle ja sitä kehitetään voimakkaasti.

Sosiaaliohjaajan työtehtäviin kuuluu sosiaalineuvontaa, päivätoimintaa, ympäristötyötä sekä asiakkaiden osallisuustoimintaa esimerkiksi vertais- ja vapaaehtoistyön ja työllistämistoiminnan polkujen mahdollistamista asiakkaille.

Sosiaalineuvonta sisältää monimuotoista työtä: kriisityötä, elämänhallinnan opettelua ja tukea sekä konkreettista apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Asiakkainamme on paljon asunnottomia ihmisiä, jotka tarvitsevat laaja-alaisia palveluita. Työtä tehdään moniammatillisessa tiimissä, josta ammennetaan jokaisen työntekijän ammattitaito asiakkaan hyväksi.

Itä-Helsingissä sijaitsee kaksi isoa Symppistä Turunlinnantie 14 a ja Keinulaudankuja 4. Tammikuussa avaamme uuden pienemmän yksikön Sörnäisiin Pääskylänrinne 5:teen.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään 9.12. ja 15.12. Tehtävät täytetään 1.1.2020 lukien tai sopimuksen mukaan. Rekrytoitavat työntekijät sijoittuvat johonkin kolmesta kiinteästä toimipisteestä.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja, valmiutta työskennellä myös päihtyneiden kanssa asiakkaiden kansssa, joustavaa työotetta ja paineensietokykyä.

Luemme eduksi kokemuksen haittoja vähentävästä päihdetyöstä, Helsingin palvelujärjestelmän tuntemuksen, kulttuurisensitiivinen osaamisen, kolmannen sektorin verkoston tuntemuksen, laaja-alaista tietämyksen sosiaali- ja terveysneuvontatyöstä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Linda Brown, 09-31046892, linda.brown@hel.fi Aila Ronkanen, 09-31042970, aila.ronkanen@hel.fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1401915
  • Tehtäväalue: Terveydenhuolto/sosiaaliala
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 4.12.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki