(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja, 2 tehtävää
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.3.2019

Sosiaaliohjaaja, 2 tehtävää

Työavain 2-128-19
Vakinainen virkasuhde alkaen 01.04.2019
Hakuaika päättyy 18.03.2019 kello 15:45
Maahanmuuttajapalvelut , Pyyntitie 3 02230 Espoo
Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut/Aikuisten sosiaalipalvelut
Sosiaalityö

Tehtävän kuvaus: Haluatko kehittää osaamistasi yhteiskunnallisesti ajankohtaisen sosiaalityön parissa? Etsimme kahta innokasta ja motivoitunutta sosiaaliohjaajaa kotouttamistyön asiantuntijoiksi kasvavaan työyhteisöömme Espooseen. Espoo on kokenut ja luotettu toimija kotouttamistyön kentällä Suomessa ja tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää erityisosaamistamme laadukkaiden kotouttamispalveluiden ylläpitämiseksi. Maahanmuuttajapalvelut vastaanottaa uusia Espooseen muuttavia pakolaisia. Asiakasryhmiä on turvapaikkaprosessin kautta oleskeluluvan saaneet henkilöt, kiintiöpakolaiset, ihmiskaupan uhrit, alaikäisenä yksin ilman huoltajaa tulleet lapset ja nuoret mukaan lukien jälkihuolto. Työyksikössämme tehdään moniammatillista alkuvaiheen kotouttamistyötä pakolaisstatuksella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden kanssa. Vastaamme asiakkaiden kanssa tehtävästä suunnitelmallisesta sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta, palveluneuvonnasta, lähityöstä ja taloudellisesta tukemisesta. Nyt haemme sosiaaliohjaajia moniammatillisiin tiimeihin, jotka tekevät kotoutumista edistävää työtä Espoon kasvavan pakolaistaustaisen maahanmuuttajaväestön kanssa. Vakanssit sijoittuvat uuteen perustettavaan palveluneuvonnan ja päivystyksen tiimiin sekä nuorten (alle 30 -vuotiaiden) tiimiin. Uusi palveluneuvonnan ja päivystyksen tiimi tulee vastaamaan Maahanmuuttajapalveluiden palveluneuvonnasta, sosiaalityön virka-aikaisesta päivystyksestä, paperittomien palveluista sekä tiettyjen muiden asiakasryhmien suunnitelmallisesta sosiaalityöstä. Nuorten tiimi vastaa alle 30 -vuotiaiden asiakkaiden suunnitelmallisesta sosiaalityöstä sekä kotoutumisen tukipalveluista. Asiakkaina ovat myös lapsiperheet. Maahanmuuttajapalveluiden sosiaaliohjaajan tehtävänkuvaan kuuluvat kotouttamisvaiheen sosiaali- ja verkostotyö, palvelutarpeen arvioinnin ja asiakassuunnitelman mukaisen suunnitelmallisen sosiaalityön tekeminen sosiaalityöntekijän työparina, päivystystyö sekä neuvonta ja ohjaus. Työhön sisältyy mahdollisesti myös erilaisten kotouttamista edistävien ryhmien koordinointi ja ohjaaminen. Tarjoamme monipuolisen, ajankohtaisen ja ammatillisesti haastavan työn sekä kehittämismyönteisen ja mukavan työyhteisön. Maahanmuuttajapalveluiden toimipaikka sijaitsee Matinkylässä osoitteessa Pyyntitie 3, aivan kauppakeskus Iso Omenan ja Matinkylän metroaseman välittömässä läheisyydessä. Työskentelemme viihtyisissä ja valoisissa monitoimitiloissa, joissa tarjoamme kaikille omat työpisteet sekä mahdollisuuden hiljaisiin työtiloihin. Työntekijöillä on käytettävissä nykyaikaiset työvälineet, jotka mahdollistavat liikkuvankin työn (kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, sähköpöydät, skype). Työyhteisöllämme on myös käytettävissä kolme autoa ja kolme polkupyörää virka-aikaiseen liikkumiseen. Lisäksi työntekijöillämme on mahdollisuus etätyöhön kahtena päivänä kuukaudessa. Työ alkaa 1.4.2019. Nyt avoinna olevat vakanssit ovat uusia perustettuja virkoja, joilla pyrimme vastaamaan kasvavan asiakasmäärän tarpeisiin.


Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys.


Rikosrekisteriote: Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.
Tehtävässä edellytetään kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä työskennellä moniammatillisessa tiimissä toimintaympäristön jatkuvasti muuttuessa. Työtehtäviin kuuluu lisäksi erilaisten ryhmien suunnittelu ja ohjaus. Työtehtävät vaativat nopeaa arviointi- ja päätöksentekokykyä sekä kriisityövalmiutta.

Arvostamme kokemusta kotouttamistyöstä sekä laajemmin ymmärrystä humanitäärisen maahanmuuton erityiskysymyksistä, laajaa palveluverkoston tuntemusta sekä kokemusta nuorten sekä perheiden kanssa työskentelystä


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Tehtäväkohtainen palkka: 2500,88 €/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38 h 45 min / vko


Aikuissosiaalityö on osa perhe- ja sosiaalipalveluja. Pidämme tärkeänä palvelujen asiakaslähtöisyyttä, ennaltaehkäisevää toimintatapaa ja moniammatillista työskentelyä. Espoo on savuton työpaikka. Työyhteisöissämme noudatetaan seuraavia pelisääntöjä: espoo.fi/pelisäännöt

Lisätietoja tehtävästä
Johtava sosiaalityöntekijä Hannele Kontkanen
043 826 7651
etunimi.sukunimi@espoo.fi
yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla

Johtava sosiaalityöntekijä Jenni Lemercier
050 541 1680
etunimi.sukunimi@espoo.fi
yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla