(Poistunut julkaisusta)

Solution Analyst, Viranomaisraportointi
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.10.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

Haluatko olla vaikuttamassa raportointimme sujuvuuteen ja kehittämiseen? Haemme nyt Kehittäminen ja Teknologiat-liiketoimintaan Solution Analystia pitämään huolta OP:n viranomaisraportoinnin sujuvuudesta ja korkeasta tasosta.

Solution Analyst, viranomaisraportointi

Tehtävästä

Viranomaisraportointi on sääntelyyn perustuvaa ja aikatauluun sidottua. Vaatimus sen määrälle ja kehittämiselle on kasvussa. Tulet osaksi taloudellisen informaation tiimiä, jonka vastuulla on kuukausi-, kvartaali- ja vuositasoinen raportoinnin tuottaminen ja kehittäminen viranomaisille (EKP, Finanssivalvonta, Rahoitusvakausvirasto, Suomen Pankki ja Tilastokeskus). Oman tiimisi vastuualueelle kuuluvat mm. seuraavat raportoinnin osa-alueet: Finrep, AnaCredit, SHS-G, RATI, KOTI. 

Henkilökohtaiselle vastuullesi kuuluu ennen kaikkea taloudellisen informaation alle kuuluva raportointi mm. Finrep. Vastaat viranomaismääräysten noudattamisesta sekä siitä, että raportit ovat voimassaolevien määräysten ja ohjeiden mukaisia. Käsittelet viranomaisilta tulevaa palautetta vastuuraporttiesi osalta sekä analysoit ja ratkaiset mahdollisia ongelmatilanteita. Osallistut viranomaisraportoinnin sääntelyn tulkintaan ja ohjeistuksiin sekä luottolaitoksille suunnattuun tiedottamiseen raporttiesi osalta. 

Toivomme sinulta

Sinulla on finanssimaailman tuntemus ja liiketoimintaymmärrys etenkin talouden ja kirjanpidon osa-alueelta esim. kirjanpitäjän tai controllerin roolissa. Kirjanpitokäytännöt ja -standardit (IFRS, FAS) ovat sinulle tuttuja. Omaat kokemusta taloushallinnon järjestelmistä ja tietovarastoista. 

Haluat kehittää vastuualueesi viranomaisraportointia ja kasvattaa omaa ymmärrystä järjestelmäkehittämisestä mm. määrittelyn sekä tuote- ja palvelukehityksen osalta. Henkilönä olet koordinointikykyinen, pitkäjänteinen ja aikataulupaineita sietävä henkilö. Kykenet viemään kokonaisuuksia itsenäisesti eteenpäin. Suullinen ja kirjallinen viestintäsi onnistuu sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

Mitä tarjoamme

Pääset osaksi toimialalla voimakkaasti uudistuvaa ja digitalisoituvaa OP Ryhmää, jossa tekemistämme ohjaavat vahvasti arvomme: yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Yhdessä menestyminen tarkoittaa meille, että apua on aina saatavilla. Eli jos joku asia ei meinaa edetä, löydät aina varmasti kollegan, jonka puoleen voit kääntyä. Ihmisläheisyys taas tarkoittaa meille tervettä suhtautumista työhön; meillä työ sekä sen tekemisen aika ja paikka joustavat. Luotamme asiantuntijoidemme tunnistavan parhaat keinot työnsä edistämiseen. Arjessa arvostamme erityisesti työ- ja vapaa-ajan tasapainoa, joka tuo joustavuutta ja jaksamista päivittäiseen elämäämme. 

Työsuhde-etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää!

Tutustu meihin tarkemmin täältä

Lisätiedot ja hakuohjeet

OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin - me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä. Rekrytointiprosessiin kuuluvat kasvokkaiset haastattelut on korvattu toistaiseksi videotapaamisilla. Jätä hakemuksesi tehtävään viimeistään su 1.11.2020. 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.