(Poistunut julkaisusta)

Solution Analyst, viranomaisraportointi
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.3.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

Haluatko olla vaikuttamassa raportointimme sujuvuuteen ja kehittämiseen? Haemme nyt Kehittäminen ja Teknologiat-liiketoimintaan Solution Analystia pitämään huolta OP:n viranomaisraportoinnin sujuvuudesta ja korkeasta tasosta.

Solution Analyst, viranomaisraportointi

Tehtävästä

Viranomaisraportointi on sääntelyyn perustuvaa ja aikatauluun sidottua. Vaatimus sen määrälle ja kehittämiselle on kasvussa. Tulet osaksi taloudellisen informaation tiimiä, jonka vastuulla on kuukausi-, kvartaali- ja vuositasoinen raportoinnin tuottaminen ja kehittäminen viranomaisille (EKP, Finanssivalvonta, Rahoitusvakausvirasto, Suomen Pankki ja Tilastokeskus).

Vastaat viranomaismääräysten noudattamisesta sekä siitä, että raportit ovat voimassaolevien määräysten ja ohjeiden mukaisia. Käsittelet viranomaisilta tulevaa palautetta vastuuraporttiesi osalta sekä analysoit ja ratkaiset mahdollisia ongelmatilanteita. Osallistut viranomaisraportoinnin sääntelyn tulkintaan ja ohjeistuksiin sekä luottolaitoksille suunnattuun tiedottamiseen raporttiesi osalta. 

Oman tiimisi vastuualueelle kuuluvat mm. seuraavat raportoinnin osa-alueet: Finrep, AnaCredit, SHS-G, RATI, KOTI. Raportointia tehdään myös Baltian sivuliikkeiden puolesta paikallisille keskuspankeille. Sinun vastuualueesi muodostuu maksuliikeraportoinnista sekä Baltian sivuliikkeiden puolesta tehtävästä raportoinnista.

Toivomme sinulta

Tehtävässä on eduksi kiinnostus ja kokemus maksuliikkeestä sekä talouden raportoinnista ja prosesseista. Sinulla on finanssimaailman tuntemus ja liiketoimintaymmärrys etenkin talouden ja kirjanpidon osa-alueelta esim. kirjanpitäjän tai controllerin roolissa. Haluat kehittää vastuualueesi viranomaisraportointia ja kasvattaa omaa ymmärrystä järjestelmäkehittämisestä, mm. määrittelyn sekä tuote- ja palvelukehityksen osalta.

Sinulla on kokemusta taloushallinnon järjestelmistä ja tietovarastoista. Henkilönä olet koordinointikykyinen, pitkäjänteinen ja aikataulupaineita sietävä henkilö. Kykenet viemään kokonaisuuksia itsenäisesti eteenpäin. Suullinen ja kirjallinen viestintäsi onnistuu sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

Mitä tarjoamme

Pääset osaksi toimialalla voimakkaasti uudistuvaa ja digitalisoituvaa OP Ryhmää, jossa tekemistämme ohjaavat vahvasti arvomme: yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Yhdessä menestyminen puolestaan tarkoittaa meille, että apua on aina saatavilla. Eli mikäli joku asia joskus ei meinaa edetä, löydät aina varmasti kollegan, jonka puoleen voit kääntyä. Ihmisläheisyys taas tarkoittaa meille tervettä suhtautumista työhön; meillä työ sekä sen tekemisen aika ja paikka joustavat. Luotamme asiantuntijoidemme tunnistavan parhaat keinot työnsä edistämiseen. Teemme työtä elääksemme, emme toisin päin.

Työsuhde-etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää!

Tutustu meihin tarkemmin täältä ja lue tietotilinpäätöksemme.

Lisätiedot ja hakuohjeet

OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin - me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä. Rekrytointiprosessiin kuuluvat kasvokkaiset haastattelut on korvattu toistaiseksi videotapaamisilla. Jätä hakemuksesi tehtävään viimeistään 19.4.2020. Jos sinulla on kysyttävää tehtävästä, voit olla puhelimitse yhteydessä Competence Lead Tarja Konttiseen, p. 050 302 1112. Tarjan tavoitat to 2.4. klo 11-12 ja ke 8.4. klo 12-13 sekä pe 17.4. klo 12-13.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.