(Poistunut julkaisusta)

Solution Analyst, Product Information Management
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.2.2020

SOLUTION ANALYST, Product Information Management

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Tehtävästä

Meillä OP:lla data on liiketoimintamme keskiössä nyt ja tulevaisuudessa. Datalähtöisen päätöksenteon sydämessä on Tiedonhallinta-heimomme, jossa työskentelee noin 80 tiedonhallinnan ammattilaista. Yhdessä me luomme OP:n liiketoiminnalle mahdollisuudet hyödyntää dataa järkevällä tavalla päätöksenteossa kehittämällä ja ylläpitämällä OP:n yhteistä tietoa, tiedonhallinnan menetelmiä, tietomalleja ja datastandardeja. Lisäksi heimomme huolehtii tiedon laadun mittaamisesta ja korjaamisesta sekä tiedon suojaamisesta. 

Tiedonhallinta-heimomme on alustaheimo, eli luomme palveluita OP:n muille heimoille, jotka puolestaan luovat palveluita ja tuotteita asiakkaillemme. Vaikka emme työskentelekään suoraan asiakasrajapinnassa, olemme elintärkeässä roolissa koko OP:n toiminnan kannalta; olemme eräänlainen hermokeskus ja liima kehitystyön ja liiketoiminnan taustalla.

Nyt etsimme kahdeksanhenkiseen Common Data Solutions -tiimiimme Solution Analystia toimimaan keskeisessä roolissa tuotetiedonhallinnan ja -järjestelmän kehittämisessä OP Ryhmässä. Monikulttuurista tiimiämme kuvaa innokkuus, positiivisuus sekä kannustaminen, rohkeus ja toisten tukeminen. Vaikka emme työskentelekään suoraan asiakasrajapinnassa, olemme vahvasti mukana luomassa asiakaskokemusta ja lisäarvoa asiakkaalle vastaamalla siitä, että eri kanavissa tapahtuvissa asiakaskohtaamisissa on käytössä ajantasaiset ja täsmälliset tiedot.

Vastaat OP:n tuotetietoon liittyvien liiketoiminnallisten kehitystarpeiden tunnistamisesta sekä näiden muotoilemisesta ja sanoittamisesta kehittämisen kokonaisuuksiksi. Tehtävässäsi tuotat yhdessä liiketoiminnan ja kehittäjäorganisaation kanssa tarvittavat vaatimusmäärittelyt kehitystyön toteuttamiseksi. Lisäksi osallistut dokumentaation ja koulutusmateriaalien luomiseen sekä muihin tuotetiedonhallintaan liittyviin kehittämisen tehtäviin. Osallistut myös OP:n tuotetiedon hallintaan osana ryhmän tiedonhallintamallia yhteistyössä Data Governance -sisartiimimme kanssa.

 
Mitä toivomme sinulta

Tulevalla Solution Analystillamme on vahvaa osaamista tuotetiedon hallinnasta ja tuotetietojärjestelmien kehittämisestä. Sinulla on tuntemusta PLM:n, PDM:n ja PIM:n kokonaisuuksista sekä käytännön hankekokemusta kyseisten alueiden järjestelmäkehityksestä tai kehityksen ohjaamisesta. Lisäksi sinulla on aiempaa kokemusta vaatimusmäärittelystä tuotetietoon liittyvien ratkaisujen sekä kyvykkyyksien parissa. Sinulla on mielellään aiempaa kokemusta tiedonhallinnasta tai Data Governancesta.

Koska tärkein tehtäväsi on fasilitoida keskusteluja liiketoiminnan sekä teknisten asiantuntijoiden kanssa, toivomme sinulta erinomaisia yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Sinulla on kyky hahmottaa erilaisten tarpeiden ja vaatimusten joukosta kokonaisuuksia ja muodostaa niiden avulla tavoitetila kehittämisen tueksi. Hyödynnämme työssämme ketteriä menetelmiä, joten olisi kiva, jos olisit aiemmassa työssäsi tullut tutuksi niiden kanssa. Ketterässä ympäristössä arvostamme itseohjautuvaa, vastuullista ja oma-aloitteista työotetta. Työhön liittyvissä asioissa kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi sekä kirjallisesti että suullisesti.

 

Kerrataan vielä tärkein osaamisesi pähkinänkuoressa: 
•    Vahvaa osaamista tuotetiedon hallinnasta ja tuotetietojärjestelmien kehittämisestä
•    PLM:n, PDM:n ja PIM:n kokonaisuuksien vankkaa tuntemusta sekä käytännön hankekokemusta kyseisten alueiden järjestelmäkehityksestä tai kehityksen ohjaamisesta
•    Kokemusta vaatimusmäärittelystä tuotetietoon liittyvien ratkaisujen sekä kyvykkyyksien parissa


Tarjoamme sinulle 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvomme: vastuullisuus, yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi. 

Tiesitkö, että meillä on valtion jälkeen toisiksi eniten dataa? Tämä kertonee sinulle jotain tekemisemme volyymista. Toisaalta tämä tuo meille myös suuren vastuun. Sen vuoksi olemme OP:lla sitoutuneet datan käytön eettisiin periaatteisiin, joiksi olemme määritelleet ihmisläheisyyden, läpinäkyvyyden ja avoimuuden, vaikutusten arvioinnin sekä omistajuuden ja yksityisyyden suojan. Avoimuuden ja läpinäkyvyyden nimissä julkaisimme jälleen tuoreen tietotilinpäätöksemme, jossa olemme avanneet tietostrategiaamme. 

Yhdessä menestyminen tarkoittaa meille, että täältä löytyy aina apua! Eli mikäli joskus jonkin asian kanssa homma ei meinaa edetä, kysy kaverilta (tai etäpäivänä kilauta)! Datan määrän lisäksi meillä on huima määrä kollegoita, pelkästään Vallilassa meitä työskentelee noin 2 000 asiantuntijaa eri aloilta. Tärkeimpiä sidosryhmiäsi oman tiimisi lisäksi ovat tuotetiedon omistajat ja asiantuntijat, tiedonhallinnan asiantuntijat, Tietovarastointi ja finanssiäly -heimomme jäsenet sekä liiketoiminnan henkilöstö. Ihmisläheisyys tarkoittaa meille työnantajana sitä, että suhtaudumme työelämään osana elämää; teemme työtä elääksemme, emme toisin päin.

Työpisteesi sijaitsee Vallilan korttelissamme, jossa on lukuisia eri lounasravintoloita, kuntosali, parturi-kampaamo, fysioterapeutti ja hieroja. Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech-taloa, olemme kuitenkin pankki, ja siten henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Ja tietenkin saat kilpailukykyisen korvauksen osaamisestasi ja työpanoksestasi. Ja isona talona meillä on tarjota myös ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää!

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

Jäikö jokin askarruttamaan? Lisätietoja tehtävästä antaa Product Owner Simo Korhonen. Simon tavoitat puhelimitse numerosta +358 40 652 9558 keskiviikkona 4.3. klo 13.30–15 ja perjantaina 6.3. klo 8–10 tai sähköpostitse osoitteesta simo.h.korhonen(a)op.fi. Hae tehtävään kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään sunnuntaina 15.3.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.