(Poistunut julkaisusta)

Solution Analyst, Likviditeettilaskenta
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.2.2020

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Siirrymme parhaillaan OP Ryhmän keskusyhteisössä itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. 

Muutoksen käytäntöön viemiseksi haemme nyt Helsinkiin Talouden ja raportoinnin IT-alueelle Solution Analystia.

Solution Analyst, Likviditeettilaskenta

Tehtävästä
 

Vastuullasi on viranomaiselle (Finanssivalvonta) ja sisäisille sidosryhmille toimitettavan viranomaisraportoinnin tuottaminen ja kehittäminen likviditeettilaskennan osa-alueella.  Raportoinnin alueet ovat maksuvalmiusvaatimus (LCR), pysyvän varainhankinnan vaatimus (NSFR), likviditeettilaskennan lisämetriikka (ALM) sekä taseen sitoutuneisuus. 

Huolehdit, että raportit ovat voimassaolevien määräysten mukaisia ja että ne toimitetaan viranomaisille sovittujen aikataulujen puitteissa. Vastaat tietolähteiden ja tietojen analysoinnista sekä oikeellisuuden ja laadun valvomisesta. Osallistut myös viranomaisraportoinnin sääntelyn tulkintaan ja raportoinnin kehittämiseen.

Mitä odotamme sinulta

Sinulla on finanssimaailman tuntemus ja liiketoimintaymmärrys etenkin talouden ja riskienhallinnan osa-alueilta. Tunnet pankin tulos- ja taserakennetta. Kokemus viranomaisraportoinnista tai talouden ja/tai riskienhallinnan osa-alueelta katsotaan vahvaksi eduksi. 

Olet kiinnostunut seuraamaan viranomaisilta tulevaa sääntelyä ja sinulla on kykyä kehittää vastuualueesi viranomaisraportointia sääntelyn mukaisesti. Haluat kasvattaa omaa ymmärrystä myös sovelluskehittämisen osalta, et pelkästään raportoinnin sisällön osalta. Tässä sinua auttaa perusymmärrys tiedonhallinnan työkaluista (esim. SAS EG, SQL) ja osaaminen raportoinnin kehittämisestä ja tuottamisesta. 

Kykenet toimimaan aikataulujen puitteissa itsenäisesti, joustavasti ja pitkäjänteisesti. Sinulla on kyky tulokselliseen vuorovaikutukseen suomeksi ja englanniksi sisäisten ja ulkoisten kumppaneiden kanssa. Koulutuksesi voi olla ylempi tai alempi korkeakoulututkinto esim. kaupalliselta puolelta. 

Tarjoamme sinulle

Pääset osaksi toimialalla voimakkaasti uudistuvaa ja digitalisoituvaa OP Ryhmää. Tekemistämme ohjaavat vahvasti arvomme: yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Voit luottaa kollegoidesi apuun, etkä tule jäämään tehtävissäsi yksin. 

Henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää!

Lisätiedot ja hakuohjeet

Nyt haluaisimme kuulla sinusta. Jätä hakemuksesi tehtävään 6.3.2020 mennessä. Aloitamme hakemuksien läpikäynnin jo hakuajan aikana, joten mikäli innostuit tehtävästä ethän aikaile hakemuksen lähettämisen kanssa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Competence Lead Tarja Konttinen. Tarjan tavoitat p. 050 302 1112 tiistaina 25.2.klo 15-16 ja torstaina 27.2. klo 12-16. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen tarja.konttinen(at)op.fi. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan suurin työnantaja Suomessa. OP:n muodostavat yli 150 itsenäistä osuuspankkia ja niiden omistama keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Meillä työskentelee yli 12 000 finanssialan ammattilaista, joista Baltiassa noin 100.