(Poistunut julkaisusta)

Solution Analyst, Korttimaksaminen
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.10.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmään, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

Haluamme tarjota asiakkaillemme alan parhaat palvelut, joita myös kehitämme jatkuvasti. Tätä tukemaan haemmekin nyt Solution Analystia korttimaksamisen raportoinnin alueelle.

Solution Analyst, Korttimaksaminen

Tehtävästä

Asiakkaidemme ostokäyttäytymisestä syntyy valtavasti dataa, jota haluamme hyödyntää heidän parhaakseen. Käytännössä tämä tarkoittaa datan tuomista näkyväksi raportoinnin keinoin. Tässä tehtävässä vastaat korttimaksamisen alueen raportoinnin systemaattisesta kehittämisestä ja automatisoinnista. 

Raportoinnin kokonaisuuteen kuuluvat sekä liiketoimintaa tukeva raportointi että datan tuottaminen talouden ja viranomaisraportoinnin tarpeisiin. Tarkoituksenamme on siirtyä valmiista raporteista kohti ad hoc -analyysiä, sekä entisestään kehittää raportointia tukemaan tietoperusteista päätöksentekoa.

Vastaat kehitystarpeiden tunnistamisesta, määrittämisestä ja kuvaamisesta yhdessä liiketoiminnan, tiimin muiden asiantuntijoiden sekä ulkoisten kumppaneiden kanssa. Olet osaltasi määrittämässä mihin suuntaan raportointia halutaan viedä ja mitä sen osalta halutaan saada aikaan. Otat omistajuuden dataketjusta ja sen eheydestä alkulähteestä loppukohteeseen, käytännössä reskontrasta liiketoiminnalle ja muille tiedon hyödyntäjille. Rakennat yhteistyömallin raportoinnin osalta kyseisen tuotealueen dataa tuottavien ja hyödyntävien tahojen kanssa (liiketoiminnan tuki, talous, luotonmyöntö, luotonvalvonta, myynti, digimyynti, ulkoinen raportointi).

Toivomme sinulta

Olet toiminut liiketoimintaa tukeva raportoinnin parissa ja sinulla on kokemusta tietovarastoinnista. Tehtävässä menestyäksesi sinun ei tarvitse olla koodari, mutta tunnet kehittämisen menetelmät ja ohjelmistokehittämisessä käytetyt yleisimmät välineet ja termit. Ymmärrät teknisiä ratkaisuja ja järjestelmien välisiä integraatioita. Sinulla on ymmärrys raportoinnin toimintalogiikasta, erilaisista tietokannoista ja arkkitehtuureista sekä raportointiratkaisuista (esim. Tableau, Power BI). 

Ymmärrät asiakkaan ongelman ja liiketoiminnan tarpeet ja pystyt kääntämään nämä kehittämisen ominaisuuksiksi. Osaa tulkita erilaisista regulaatiovaatimuksista ja vaatimusmuutoksista raportoinnin kehitystarpeet, muotoilla ne vaatimuksiksi ja ohjata (off-site) kehitystiimin työskentelyä.

Työskentelytyylisi on itseohjautuva, järjestelmällinen ja huolellinen. Toimit sujuvasti yhteistyössä sidosryhmien kanssa, pystyt fasilitoimaan workshoppeja ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot niin suomeksi kuin englanniksi. Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on can-do asennetta etkä pelkää heittäytyä uusiin haasteisiin. Omaksut nopeasti uusia toimintatapoja ja pystyt tarvittaessa muuttamaan suuntaa. Sitoudut tiimin päämäärien ja lopputulosten saavuttamisen ja kehität sekä omaa, että tiimisi toimintaa jatkuvasti paremmaksi. 

Opintotaustasi on esim. tradenomi, KTM tai DI. Korttiliiketoiminnan tuntemus ei ole vaatimus, mutta katsotaan eduksi.

Mitä tarjoamme sinulle

Kannustamme työntekijöitämme uuden oppimiseen, kehittymiseen ja tiedon jakamiseen. Päivittäisen operatiivisen työn lisäksi sinulla on mahdollisuus käyttää aikaa työtapojen kehittämiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä lanseeraamamme OP Software Academy. Muutosmyönteisyys innostavan työilmapiirin ohessa ovat asioita, joita työntekijämme nostavat toistuvasti esiin viihtyvyytensä syinä. Tiimeissä luotetaan toisiin ja halutaan onnistua yhdessä. Ympärilläsi on useita ammattilaisia, jotka ovat aina valmiita jakamaan asiantuntemustaan.
 
Työpisteesi sijaitsee Vallilan korttelissamme, mutta tällä hetkellä työskentelemme voittopuolisesti etänä. Etätyöpolitiikkamme on tähänkin asti ollut vapaata; luotamme asiantuntijoidemme tietävän miten ja missä työt syntyvät parhaiten. Arvostamme, että sinulla on myös elämä OP:n ulkopuolella, ja rohkaisemme työn ja vapaa-ajan tasapainoon.
 
Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti Tech- taloa olemme kuitenkin edelleen pankki. Etuihimme kuuluvatkin henkilökuntaehtoiset alennukset pankki-, vakuutus- ja lainapalveluistamme. Ja monien muiden etujen lisäksi meillä on tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia meillä nimittäin riittää!

Voit lukea meistä lisää täältä 

Lisätiedot ja hakuohjeet 
 
Hae tehtävään viimeistään su 15.11.2020 lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Lisätietoja tehtävästä antaa Competence Lead Heidi Lehtimäki, p. 050 310 5526. Heidi on tavoitettavissa puhelimitse ke 4.11. klo 13-14 ja ti 10.11. klo 10-11. 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely. 
 
OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.