(Poistunut julkaisusta)

Software Developer
Fidelix Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.6.2019

Ohjelmistokehittäjä – myös talotekniikassa tapahtuu paljon. Rakennukset kommunikoivat jo käyttäjän kanssa ja hiilineutraalius on nykyajan rakentamisen kuuma peruna. Ei kuitenkaan liian kuuma meidän suuhun. Me olemme jo vuosikymmeniä tehneet sulautettuja järjestelmiä alan kärkiyritysten taloteknisiin tarpeisiin. Kiinnostaisiko sinua tulla kehittämään kilpailukykyistä ja modernia teknologiaa, joka tekee rakennuksista fiksumpia?

Softatiimissämme on 20 osaajaa, jotka tekevät sulautettuihin järjestelmiin ja niiden osakokonaisuuksiin ohjelmisto- ja tuotekehitystä. Jos prosessiosajärjestelmät ovat kompleksisia ja vaativat paljon räätälöintejä, me olemme työkaluillamme ja teknologioillamme yksi markkinoiden kärkitekijöitä. Toteutamme erilaisia etäkäyttöratkaisuja kiinteistöhallinnan ja talotekniikan prosessien automatisointiin. Olemme juuri tehneet mm. viemäröintiin ja pumppaamoihin IoT-ratkaisuja. Aivan, eihän nämä ehkä niitä seksikkäimpiä toteutuksia ole, mutta meistä arkemme haasteet ovat kiehtovia. Ne voivat viedä meidät Islantiin suunnittelemaan geotermisten altaiden ohjausjärjestelmiä tai jäähalleihin löytämään ratkaisuja vedenkäsittelyyn. 

Mitä työsi sitten käytännössä kanssamme on? Lähtökohta työssämme luonnollisesti on, että asiakkaallamme on tarve, johon mietimme meidän teknologialla asiakkaalle lisäarvoa tuottavaa ratkaisua. Työskentelemme tiimissämme vaihtelevilla, kuhunkin projektiin sopivalla roolituksella. Projektit ovat meillä pituudeltaan vaihtelevia aina viikoista jopa yli vuoteen. Pääset mukaan koko ohjelmistokehityksen elinkaareen, kun olet mukana jo vaatimusmäärittelyssä asiakkaitamme haastamassa ja tukemassa. Joissakin kehitysprojekteissa voit olla myös kokonaisvastuussa lopputuloksesta, ja pääset mukaan sekä testaukseen että käyttöönottoon. Voit myös toimia Support -tiimimme tukena. Vaikka vastuuta ja vapautta on meillä sinulle tiedossa, ei se ole synonyymi yksin puurtamiselle ja märehtimiselle – yhdessä kun näitä hommia ketterästi tehdään osaamista jakaen.

Työpisteesi voi sijaita Vantalla, Oulussa tai Tampereella valintasi mukaan.

Miksi sitten me? Mitä me voimme sinulle tarjota?

Uskomme vahvasti rakennusten älyllistämiseen! Meillä pääset sukeltamaan sulautettujen järjestelmien syvään päätyyn ja joulukuussa pystyttämämme oman analytiikka-alustamme ja koneoppimisen ympäristömme ääreen. Entä muuta?

1.     Me olemme hyviä siinä mitä teemme. Meillä ei ole massiivista myyntikoneistoa tuotteitamme ja palveluitamme myymässä, vaan paljon on erinomaisten asiakaskokemustemme varassa. Hyvä sana kiirii ja tässä me kehittäjät olemme isossa roolissa. Se on palkitsevaa kuulla hyvää palautetta asiakkailtamme, kumppaneiltamme ja työkavereiltamme.

2.     Jos meidän työ olisi helppoa, kaikki tätä tekisivät. Koska haasteemme ovat usein niitä kimurantimpia, et oikeastaan voi välttää oman osaamisesi kehittymistä. IoT ei jää meillä vaan suunnittelupöydälle, puheisiin tai pilotteihin, vaan se on meillä ihan käytännön tuotteita.

3.     Kiinteistöjen älykkyys lisääntyy koko ajan ja me olemme alan edelläkävijöitä. Digitalisoimme toimialaa, jossa tekemistä riittää. Talotekniikan saralla on paljon isoja digihankkeita, ja meidän asiakkaitamme ovat alan kärkitoimijat. Sovelluspuolen asiakkaamme ovat myös rohkeita, eivätkä päästä meitäkään helpolla. Siitä tykkäämme!

4.     Meillä saat pitkälti itse suunnitella ja ohjata omaa työtäsi. Vaihtelevuutta työhösi tuovat useammat samanaikaiset, eri vaiheissa etenevät projektit. Työmäärät ovat meillä siedettäviä, sillä luodessamme uutta, otamme sille sen vaatiman ajan. Emme myöskään hosu laadun kustannuksella.

Meillä on ohjelmisto- ja tuotekehityksessä hyvin laaja-alaista osaamista. Olemme ylpeitä osaamisestamme, mutta emme nokka pystyssä. Emme liihota takki auki ja hypi seinille vaan jalat maassa rakennamme ja luomme viisaasti uutta. Olemme hyviä soveltamaan uusia teknologioita alallamme, ja ketteränä kotimaisena rakennusautomaatiojärjestelmien toimittajana ja laitevalmistajana pystymme tarjoamaan asiakkaillemme heidän omassa liiketoimintasektorissaan parhaan mahdollisen alustan oman liiketoiminnan kehittämiseen. Tästä työssäsi on isossa kuvassa kyse!

Näillä taidoilla menestyt meillä

Haemme ohjelmistokehittäjän rooliin nyt kokenutta tekijää, jolla on jo vahva ymmärrys ohjelmistokehityksestä ja sen metodeista. Voit olla jo kartuttanut kokemusta sulautetuista järjestelmistä tai laitepuolesta. Toki jos kokemuksesi on vaikkapa servereista ja olet innostunut oppimaan uutta, ei sekään suinkaan mahdoton yhtälö ole. Sinulle entuudestaan tuttuja teknologioita ja kehitysalustoja ja -kieliä voivat olla esimerkiksi: Embedded Linux, Bootstrap, CSS, JavaScript ja C++.

Tämä rooli edellyttää sinulta ratkaisukeskeistä ja reipasta työskentelyotetta. Osaat ohjata omaa työtäsi ja uteliaana löydät odottamattomiakin toimivia ratkaisuja. Olet luontaisesti analyyttinen ja järjestelmällinen työssäsi ja ymmärrät testauksen merkityksen, kun asiakkaille toimitetaan vuosittain tuhansia tuotteita. Et myöskään kavahda dokumentointia.

Roolissasi tulet työskentelemään paljon erilaisten osaajien kanssa, joten yhteistyötaidoista ja positiivisesta mindsetista on sinulle varmasti hyötyä. Näin toimintasi asiakkaiden kanssa on luontevaa ja sujuvaa. Kansainvälisten asiakkaidemme vuoksi on tärkeää, että osaat ja uskallat viestiä myös englanniksi.

Koulutustaustasi tai se, mitä olet aiemmin tehnyt tai saavuttanut, ei mielestämme ole meillä menestymistäsi määrittävä seikka. Meille on tärkeämpää, että voimme tarjota sinulle sinua motivoivan ja innostavan työn. Varmistutaan siitä seuraavaksi yhdessä!

Hakeminen ja lisäohjeet

Tässä kohtaa olisi siis hienoa kuulla sinusta. Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 24.6.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Pekka juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat numerosta 044 558 9315 tai sähköpostitse pekka.lantto@fidelix.fi.