Sisäisen tarkastuksen päällikkö
Ilmarinen

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 24.6.2021

Tule kanssamme rakentamaan parempaa työelämää 
Työeläkevakuuttaminen on tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaa. Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Keräämme ja sijoitamme eläkevaroja vastuullisesti. Rakennamme parempaa työelämää ja edistämme työkykyä. Näin tuemme koko Suomen menestystä.

Ilmarislaisuus avaa sinulle mahtavan näköalapaikan mielenkiintoiseen työeläkealaan ja suomalaiseen yrityselämään, monipuolisen tehtäväkentän, mahdollisuuksia haastaa itseäsi ja yhteistyötä parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Hyvä työelämä on meille tärkeää ja panostamme siihen vahvasti. Satsaamme laadukkaaseen johtamiseen, kehitämme tekemisen tapojamme aktiivisesti ja toimimme ketterästi. Haluamme menestyä yhdessä.

Kiinnostuitko ilmarislaisuudesta? Tutustu meihin tarkemmin ilmarinen.fi/tyopaikat 


Haussa
Sisäisen tarkastuksen päällikkö

Haemme sinua, ratkaisukeskeinen ja aloitteellinen finanssialan tarkastustoiminnan ammattilainen, joka haluat työskennellä suomalaisen yhteiskunnan aitiopaikalla.

Työssäsi pääset tukemaan Ilmarisen tavoitteiden saavuttamista arvioimalla toimintojen ja prosessien osalta niiden riskienhallinnan, sisäisen valvonnan sekä johtamis- ja hallintomenettelyiden asianmukaisuutta, toimivuutta ja tehokkuutta ja antamaan suosituksia näiden parantamiseksi. Arvioinnin ohella konsultoit em. asioissa sekä tuet organisaatiota näiden menettelyiden kehittämisessä.

Teet tiivistä yhteistyötä ylimmän johdon, riskienhallintatoimikunnan, tilintarkastajien, Finanssivalvonnan sekä muiden ulkoisten ja sisäisten sidosryhmien kanssa. Raportoit tehtävässäsi toimitusjohtajalle ja yhtiön hallitukselle.

Keskeisiä työtehtäviäsi ovat

 • Sisäisen tarkastuksen toiminnan suunnittelu, seuranta ja siihen liittyvä raportointi
 • Tarkastusten toteutus, raportointi ja tulosten seuranta 
 • Sisäisen tarkastuksen palveluiden hankkiminen ulkoisilta palveluntuottajilta. Näiden tekemän tarkastustyön ohjaaminen, seuranta ja laadunvarmistus
 • Sisäisen tarkastuksen toimintamallien, prosessien, työmenetelmien ja työvälineiden kehittäminen. Erityisenä kehittämiskohteena data-analytiikan hyödyntäminen sisäisessä tarkastuksessa ja sisäisessä valvonnassa
 • Yhtiön sisäisen valvonnan kokonaisuuden seuranta ja arviointi ja tähän liittyvä raportointi 
 • Tukeminen sisäisen valvonnan, riskienhallinnan sekä johtamis- ja hallintoprosessien kehittämisessä
 • Väärinkäytösepäilyjen tutkinta osana yhtiön whistleblowing-tiimiä yhdessä Compliance Officerin kanssa

Odotamme sinulta taitoa ja tahtoa
Edellytämme sinulta

 • Ylempää korkeakoulututkintoa
 • Hyvää sisäisen tarkastuksen ammattitaitoa, eli sisäisen tarkastuksen vaatimusten, työmenetelmien, ammattistandardien ja toimintaohjeiden hyvää tuntemusta ja kykyä soveltaa näitä käytäntöön. Tätä edesauttaa sisäisen tai ulkoisen tarkastuksen ammattitutkintojen suorittaminen (esim. CIA, CISA, KHT).
 • Hyvää hallinnon, sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan osaamista
 • Finanssialaa koskevan sääntelyn tuntemista yleisellä tasolla
 • Analyyttisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta
 • Hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa suomeksi ja englanniksi

Lisäksi tehtävässä menestymistä tukee 

 • Työeläkevakuutusyhtiöitä koskevan sääntelyn tunteminen
 • Sijoitustoiminnan, sijoitusriskien hallinnan sekä laskentatoimen asiantuntemus
 • Tietohallintoon, tietojärjestelmiin ja IT-riskien hallintaan liittyvä osaaminen

 

Meille kannattaa tulla 

Tarjoamme sinulle näköalapaikan suomalaiseen yrityskenttään sekä mielenkiintoisen, itsenäisen ja monipuolisen tehtävän voimakkaasti kehittyvässä organisaatiossa. Työssäsi saat haastaa itseäsi sekä kollegojasi käyttämään taitojasi ja osaamistasi laajasti. Samalla olet osa mukavaa työyhteisöä ja tukenasi on koko Ilmarisen vahvojen asiantuntijoiden verkosto.

Hyvä työelämä on meille tärkeää – tuemme sitä monella tavalla. Toimintakulttuurimme on avoin ja yhdessä menestymistä korostava. Saat työssäsi ammatillista kehittymistä tukevan työympäristön, mukavat työkaverit ja kilpailukykyiset edut. Satsaamme laadukkaaseen johtamiseen, kehitämme tekemisen tapojamme aktiivisesti ja toimimme ketterästi. Haluamme menestyä yhdessä. Meillä on osaavat ihmiset ja innostava ilmapiiri. Teemme merkityksellistä työtä ja haluamme olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.


Hae nyt

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Jouko Pölönen puh. +358 501282.
Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 2.8.2021 mennessä, osoitteeseen jouko.polonen@ilmarinen.fi. Käymme hakemuksia aktiivisesti läpi jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi pian, mikäli kiinnostuit tehtävästä.

 

Valitulle henkilölle tehdään Ilmarisen käytännön mukaisesti luotettavuusselvitykset (luottotiedot, huumausainetestaus sekä tietyissä rooleissa turvallisuusselvitys).

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot