(Poistunut julkaisusta)

Sisäinen tarkastaja
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.11.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. 

 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Vahvistamme riskien valvonnan tarkastustiimiä ja haemme nyt sisäistä tarkastajaa luottoriskimallinnuksen osaamisella Helsinkiin.

 

SISÄINEN TARKASTAJA

 

Sisäisen tarkastuksen tehtävänä on ylimmän johdon tukena arvioida riippumattomasti OP Ryhmän liiketoiminta-, riskienhallinta- ja tukiprosessien laatua ja tehokkuutta. Sisäisellä tarkastuksella on tärkeä merkitys johdon kumppanina ja Euroopan Keskuspankin valvonnan myötä toiminnallamme on myös kansainvälistä ulottuvuutta. 


Tämän tehtävän vastuut


Vastaat tarkastusten riskiperusteisesta suunnittelusta ja huolehdit tarkastusten toteuttamisesta, raportoinnista sekä oman vastuualueesi jatkuvasta seurannasta. Työskentelet osana riskien valvonnan tarkastustiimiä, jonka vastuulla on OP:n ICAAP- ja ILAAP-menettelyjen sekä eri riskilajien ja -mallien tarkastukset. Olet tiiviissä yhteistyössä vastuualueen tarkastuskohteiden vastuuhenkilöiden, johdon ja muiden sidosryhmien kanssa. Olet myös mukana koko sisäisen tarkastuksen toiminnan jatkuvassa kehittämisessä.


Mitä odotamme sinulta


Olet luottoriskimallinnuksen (IRBA tai IFRS 9) osaaja, jolle on kertynyt kokemusta esimerkiksi PD-, LGD- tai EAD-mallien kehittämisestä, monitoroinnista tai validoinnista. Finanssialan sääntely näkyy toiminnassamme vahvasti ja odotamme sinulta kiinnostusta sääntelyosaamisesi jatkuvaan kehittämiseen. Katsomme eduksi muun riskien- ja vakavaraisuuden hallinnan osaamisesi, esim. ICAAP-menettelyyn, taloudelliseen pääomaan ja stressitestaukseen liittyen. Tehtävässä menestyminen edellyttää data-analytiikan osaamista (esim. SAS, Tableau, Power BI). Kehittyneen analytiikan (esim. koneoppiminen) ja tilastollisten ohjelmointikielten (esim. R, Python) osaamisen katsomme eduksesi.


Tiedät olevasi taitava hallitsemaan ajankäyttöäsi itsenäisessä työssä, olet analyyttinen ja kykenet hallitsemaan laajojakin asiakokonaisuuksia. Sinulla on rohkeutta ja taitoa tuoda esiin kehityskohteita rakentavalla ja vakuuttavalla tavalla. Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja olet valmis muutaman seuraavan vuoden aikana suorittamaan sisäisen tarkastuksen kansainvälisen ammattitutkinnon (CIA / CISA). Emme edellytä aiempaa sisäisen tarkastuksen kokemusta, vaan koulutamme sinulle tarkastusosaamisen. 

Mitä saat meiltä


Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen paikan päästä kehittämään koko OP Ryhmän toimintaa. Opit sisäisen tarkastajan ammatin ja pystyt hyödyntämään osaamistasi uudesta näkökulmasta. Pääset itse vaikuttamaan tarkastuskohteiden riskiperusteiseen valintaan ja saat suunnitella ja toteuttaa tarkastukset itsenäisesti sovitun toimintasuunnitelman puitteissa vahvalla tuellamme. Saat kiinnostukseesi ja osaamiseesi pohjautuvan oman vastuualueen ja sinulla on erinomaiset mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää erityisosaamistasi. Työskentelet ammattitaitoisessa tiimissä OP Vallilan korttelissa Helsingissä. 


Lisätiedot ja hakuohjeet 


Kiinnostuitko? Hae tehtävää 1.12.2019 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Lisää hakemukseesi CV, saatekirje ja palkkatoiveesi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana, joten ethän jätä hakemista viime hetkeen.  

 

Lisätietoja tehtävästä antaa Simo Pulli, jonka tavoitat numerosta 040 547 6819. Voit myös lähettää sähköpostia: simo.pulli@op.fi. 

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja turvallisuusselvitys. 

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.