(Poistunut julkaisusta)

Sisäinen tarkastaja – Markkina-, korko- ja likviditeettiriskit
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.5.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Vahvistamme riskien valvonnan tarkastustiimiä ja haemme nyt sisäistä tarkastajaa markkina-, korko- tai likviditeettiriskien osaamisella Helsinkiin.

SISÄINEN TARKASTAJA – MARKKINA-, KORKO- JA LIKVIDITEETTIRISKIT

Sisäisen tarkastuksen tehtävänä on ylimmän johdon tukena arvioida OP Ryhmän liiketoiminta-, riskienhallinta- ja tukiprosessien laatua ja tehokkuutta. Sisäisen tarkastuksen merkitys on jatkuvasti kasvamassa ja Euroopan Keskuspankin valvonnan myötä toiminnallamme on myös kansainvälistä ulottuvuutta. Strategisena tavoitteenamme on olla sidosryhmillemme rohkea, riippumaton ja innovatiivinen kumppani, jolla on erinomainen työntekijä- ja asiakaskokemus.

Tässä tehtävässä vastaat

Vastaat markkina-, korko- ja likviditeettiriskien tarkastusten riskiperusteisesta suunnittelusta ja huolehdit tarkastusten toteuttamisesta, raportoinnista sekä oman vastuualueen jatkuvasta seurannasta. Osallistut tarvittaessa myös muihin tarkastuksiin. Työskentelet osana riskien valvonnan tarkastustiimiä, jonka vastuulla on eri riskilajien ja -mallien sisäiset tarkastukset. Olet myös mukana koko sisäisen tarkastuksen toiminnan kehittämisessä ja jatkuvassa parantamisessa.

Tehtävässä saat mahdollisuuden rakentaa yhä tiiviimpää yhteistyötä vastuualueen tarkastuskohteiden, sidosryhmien ja johdon kanssa. 

Mitä odotamme sinulta

Olet riskienhallinnan osaaja markkina-, korko- tai likviditeettiriskien alueelta. Odotamme sinulta aiempaa riskien- ja vakavaraisuuden hallinnan osaamista sekä hyvää finanssialan sääntelyn tietämystä. Katsomme eduksi riskimallinnukseen ja kvantitatiivisiin menetelmiin liittyvän tuntemuksesi. Emme edellytä aiempaa sisäisen tarkastuksen kokemusta, vaan tarvittaessa koulutamme sinulle tarkastusosaamisen.

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto ja olet valmis muutaman seuraavan vuoden aikana suorittamaan sisäisen tarkastuksen kansainvälisen ammattitutkinnon (CIA / CISA). Tehtävässä menestyminen edellyttää kyvykkyyttä hallita IT-asiat ja data-analytiikka. Lisäksi tiedät olevasi taitava hallitsemaan ajankäyttöäsi itsenäisessä työssä ja olet oma-aloitteinen. Sinulla on rohkeutta ja taitoa tuoda esiin kehityskohteita rakentavalla ja vakuuttavalla tavalla.

Mitä saat meiltä

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen ja mielenkiintoisen paikan päästä kehittämään Sisäistä tarkastusta ja koko OP Ryhmän toimintaa. Pääset itse vaikuttamaan tarkastuskohteiden riskiperusteiseen valintaan ja saat suunnitella itsenäisesti tarkastuksen toteuttamistavan ja aikataulun sovitun toimintasuunnitelman puitteissa. Saat kiinnostukseesi ja osaamiseesi pohjautuvan oman vastuualueen ja sinulla on erinomaiset mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää erityisosaamistasi vahvalla tuellamme. Työskentelet ammattitaitoisessa tiimissä OP Vallilan korttelissa Helsingissä. 

Lisätiedot ja hakuohjeet 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää 16.6.2019 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Lisää hakemukseesi CV, saatekirje ja palkkatoiveesi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana, joten ethän jätä hakemista viime hetkeen.

Lisätietoja tehtävästä antaa Simo Pulli, jonka tavoitat numerosta 040 547 6819. Voit myös lähettää sähköpostia: simo.pulli@op.fi. 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja turvallisuusselvitys.