Seurakuntapastori, Kotka-Kymin seurakunta, kaksi virkaa
Kotka-Kymin seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.6.2019

Kotka-Kymin seurakunnassa on avoinna kaksi seurakuntapastorin virkaa 1.10.2019 lukien tai sopimuksen mukaan. Molempien seurakuntapastorien tehtäviin kuuluu yleistä seurakuntatyötä (rippikoulua, kirkollisia toimituksia, jumalanpalveluksia, hartauksia). Viranhaltijan tehtäviin kuuluu myös seurakunnan johtoryhmätyöskentelyyn osallistuminen. Etsimme tehtäviin ensisijaisesti jo vihittyjä pappeja. Valittavan tulee esittää lääkärintodistus sekä rikosrekisterilain 6 § mukainen rikosrekisteriote lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn liittyen.

Hakuaika päättyy 31.7.2019 Hakijoita pyydetään varautumaan työhaastatteluun Kotkassa 12. tai 13.8. Kirkkoneuvosto on valmistautunut antamaan lausuntonsa virkaan valittavasta kokouksessaan 28.8.2019. Hakemukset toimitetaan KirkkoHR:n kautta .Viranhoitomääräyksen tehtävään antaa Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli. Lisätietoja antaa kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen, p.044 752 9552, anna-tiina.jarvinen@evl.fi sekä 17.7. alkaen vs. kirkkoherra Hannu Marttila p. 044 752 9533, hannu.marttila@evl.fi

Ensimmäisen viran erityispiirteet:

Seurakuntapastorin tehtäviin kuuluu seurakunnan verkostotyön työalavastaavan esimiestehtävät ja työalan arkityöhön osallistuminen. Verkostotyöalalla työskentelee työalavastaavan lisäksi kaksi työntekijää. Tärkeitä toimintoja ovat Meijän keittiön yhteisöllinen ruokailu sekä yhteiset tapahtumat ja tempaukset niin seurakunnan omana toimintana kuin yhteistyössä Kotkan kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tehtävän hyvä hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, yhteistyökykyä ja -halua sekä avaraa näkemystä seurakuntatyöstä. Verkostotyöalan tavoitteena on löytää niitä ihmisiä, joiden suhde seurakuntaan on ohut. Toivomme että valittavalla on kokemusta erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä ja rohkeutta heittäytyä uusiin kokeiluihin. Verkostotyön ensisijainen kohderyhmä ovat 20-40 -vuotiaat ja työtä tehdään vahvasti verkostoituneena eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Kokemus esimiestehtävien hoitamisesta katsotaan eduksi.

Toisen viran erityispiirteet:

Seurakuntapastorin tehtäviin kuuluu seurakunnan jumalanpalveluselämästä vastaaminen sekä papiston lähiesimiestehtävien hoitaminen. Kotka-Kymin seurakunnassa on aktiivisessa jumalanpalveluskäytössä 3 kirkkoa. Viranhaltijan tehtävänä on koordinoida ja kehittää koko seurakunnan jumalanpalveluselämää yhdessä papiston, kanttoreiden ja muiden viranhaltijoiden kanssa. Viranhaltijan alaisuudessa tulee työskentelemään 10 pappia, joista jokaisen työhön kuuluu sekä yleistä seurakuntatyötä että oman työalansa työtä.

Tehtävän hyvä hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyötaitoja sekä kokemusta esimiestyöstä. Seurakuntamme tavoitteena on, että jumalanpalvelukset tavoittaisivat ja kokoaisivat erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä alueemme kirkkoihin. Toivomme, että virkaan valittavalla on näkemystä ja kokemusta jumalanpalveluselämän toteuttamisesta ja kehittämisestä. Seurakunnassamme on vireillä aloite jumalanpalveluselämän kehittämisestä sekä siihen liittyvä kyselytutkimus, jonka tuloksia odotellaan saatavaksi kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2020.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1280251
  • Työsuhde: Vakinainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Kotka, Kymenlaakso