(Poistunut julkaisusta)

Service Manager, Ravintoloiden IT-palvelut / Team Leader
Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2021

Olemme parhaillaan ottamassa matkailu- ja ravintolapalveluidemme liiketoiminnassa merkittävää kehitysaskelta, kun olemme aloittaneet uuden kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmämme käytön ravintoloissamme. Koska matkamme on ollut kovin mutkainen, olemme ottamassa ohjausta vahvemmin omiin käsiimme. Tarvitsisimmekin sinun apuasi nyt ja jatkossa. 

Voisitko sinä olla etsimämme palveluvastaava? Osaaja, joka ohjaa ja toteuttaa liiketoimintalähtöistä järjestelmäkehitystämme.

Meillä on tarjota sinulle tehtävä, jossa saat palveluvastaavana vastuullesi ravintoloidemme IT-palvelut sisältäen kassa- sekä toiminnanohjausjärjestelmät. Työsi tavoitteena on tuottaa järjestelmäpalveluja, jotka helpottavat ja tehostavat työskentelyä S-ryhmän ravintoloissa sekä tämän myötä yhä parantavat asiakaskokemusta. Tulet johtamaan noin kuuden osaajan palvelutiimiä ja vastaat sekä järjestelmäkehityksestä että tuotannosta. Varmistat, että uuden järjestelmämme osalta tekninen toteutus ja laatu vastaavat odotettua käytön laajentuessa. Teet päätöksiä, ohjaat toimittajia ja luot tiimillesi edellytykset onnistua arjessa – määritetyssä budjetissa ja aikataulussa.

Samalla katseesi on kuitenkin myös tulevassa, kun liiketoiminnan kanssa käymäsi dialogi tuo jatkokehitykselle tarpeita. Visioit tietämme tulevaan, suunnittelet ja kokonaisymmärryksesi kautta ratkot haasteita ketterästi kehittäessämme. Toimit MaRa-alueen Core-tiimissä, jossa johdetaan koko liiketoiminta-alueen IT-palveluja.

Roolissasi viet myös läpi muutosta, kun yhä ketteröitämme toimintaamme palvellaksemme vaikuttavammin liiketoimintaa heidän tavoitteisiin pääsyssään. Viet päätöksentekoa lähemmäksi asiantuntemusta ja tuet tiimiläisiäsi henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen polulla. Vaikutat suoraan siihen, kuinka työskentelemme, onnistumme ja tyytyväisiä olemme arkemme sujuvuuteen.

Toimenkuvaasi voi kuulua myös tiimiesimiehenä toimiminen, jolloin IT-palveluvastuun lisäksi toimit myös tiimiesimiehenä joukolle asiantuntijoita.

Mitä sinun on lupa odottaa?

Digitaalinen harppauksemme tarjoaa meille sitä eteenpäin vieville tilaisuuksia haastaa itsemme. Tekemistä on paljon, mutta samalla teemme ja kokeilemme myös asioita, joita kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Mitä me sitten voimme tarjota sinulle?

  • Matkailu- ja ravintolapalveluidemme liiketoiminta on hyvin kiinnostavassa kehitysvaiheessa. Toki ajat ovat haastavat mutta katseemme on positiivisesti tulevassa. Meillä et hae oikopolkuja vaan kestäviä ratkaisuja ja toimintamalleja järjestelmätuotantoon ja -kehitykseen. Et vyötä kiristäen vaan kustannusoptimoidusti parhaita ratkaisuja toteuttaen.
  • Saat tueksesi eri alojen ammattilaisemme. On kyse sitten myynnistä tai teknologioista, sparrausta ja tukea saat varmasti. Meille on luontaista auttaa toisiamme ja jakaa osaamistamme.
  • Sinun on mahdollista muovata palvelutiimisi toimintaa mielestäsi ideaaliksi. Oma näkemyksesi ja osaamisesi pääsee esille, kun viitoitat kehityspolkuamme kohti tulevaa, ja yhtä lailla rakennat kanssamme meille sopivia toimintamalleja ja käytäntöjä – oletkin yksi muutoksemme läpiviennin arkkitehdeistä.
  • Tämä rooli mahdollistaa sopivan ura-askeleen ja -haasteen hyvin erilaisille osaajille. Haluat sitten siirtyä projektijohdollisista tehtävistä jatkuvan tuotannon johtamisen pariin tai tuotannon parista enemmän kehitystyön äärelle, tämä rooli muovautuu moneen. Varsinkin jos ennen kaikkea haluat auttaa toisia onnistumaan työssään. 
  • Vaikka talossamme on yli 200 osaajan IT-organisaatio, kokoluokkamme ei estä meitä olemasta ihmisen kokoinen, toisistamme välittävä ja huolta pitävä organisaatio. Kulttuurimme ja työskentelymme joustot varmistavat sinullekin sopivan työn ja vapaan balanssin. 

On totta, että isossa organisaatiossa on aina hieman kankeutta ja paljon muuttujia. Meillä ei ole kuitenkaan tapettu luovuutta ja kykyämme saada aikaan. Meidän on mahdollista keskittyä työssämme siihen mitä osaamme, ja henkilökohtaista arkeamme tukevat ryhmämme mielekkäät henkilöstöedut sekä mielestämme työmme vaativuutta vastaava kompensaatio.

Miltä kuulostaa? Voisiko tämä roolimme olla sinua kiinnostava, sopiva askel ja haaste työurallasi?

Osaaminen, jota tehtävässä tarvitset

Todennäköisimmin onnistumistasi palveleva substanssiosaaminen tulee vastaavassa roolissa toimimisesta joko järjestelmäkehittämisen ja/tai -tuotannon parissa. Järjestelmien kehittäminen tai tuotannon logiikka, ITIL ja toimittajaohjaus eivät näin ole sinulle vieraita. Toisaalta hyödyllistä osaamista olet voinut kerryttää myös erilaisissa IT-kehityksen rooleissa, ja olet kiinnostunut nyt tuomaan tämän kokemuksesi tuotannon ylläpidon ja kehityksen yhdistävään rooliin. 

Tässä tehtävässä tulet tarvitsemaan kokemustasi muutoksen läpiviennistä. Olet siis vaikuttanut organisaatiossa, jossa johtamisen ja työn tekemisen käytäntöjä on uudistettu. Sinulle on luontaista auttaa toisia ja ymmärrät, että työssäsi onnistut, kun toiset onnistuvat. Ympärilläsi työskenteleville oletkin innostava ja kannustava työkaveri.

Meistä on tärkeää, että osaat haastaa, löytää ratkaisuja ja tehdä päätöksiä. Uskallat tuoda esiin oman näkemyksesi ja taidat työskentelyn verkostoissa sekä erilaisten näkemysten ristivedossa. Taidat myös liiketoimintalähtöisen ajattelun – sieltä kun tulevat odotukset työtäsi kohtaan. 

Onko sinusta palkitsevaa nähdä itsesi muutoksen mahdollistajana? Entä kiinnostaako sinua tilaisuus ottaa haltuun liiketoiminnan näkökulmasta merkittävä järjestelmäkehityskokonaisuus?

Seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Bridge Impactin kanssa. Pyydämmekin sinua hakemaan tehtävään Bridge Impactin sivuilla oheisen linkin https://bridgeimpact.fi/kandidaatit/ kautta 20.01.2021 mennessä.

Käymme läpi hakemuksia ja tapaamme kiinnostavia osaajia jo hakuaikana. Älä siis suotta odota viimeiseen hakupäivään asti.

Mikäli sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Tomas juttelee mielellään lisää niistä kanssasi. Hänet tavoitat parhaiten 14.1. klo 9-11 ja 15.1. klo 9-11 numerosta 040 584 4830. Voit myös laittaa sähköpostia tomas.bjornfot@sok.fi. 

Muina ajankohtina tehtävään liittyviin kysymyksiin vastaa Bridge Impactilla Tuomo Varila puhelimitse+358 40 507 2507  tai tuomo.varila@bridgeimpact.fi