(Poistunut julkaisusta)

Service Desk Agent, Proservia, Helsinki tai Jyväskylä
Proservia

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2020

Proservia on ManpowerGroup-konserniin kuuluva IT-loppukäyttäjätukea tarjoava yksikkö. Suomessa tuotamme lähituki-, Service Desk- ja elinkaaripalveluja valtakunnallisesti n. 200 asiantuntijan voimin. Autamme asiakkaitamme tuottamaan skaalautuvia, korkealaatuisia palveluita heidän omille asiakkailleen ja loppukäyttäjilleen. Globaalin organisaatiomme ansiosta pystymme palvelemaan sekä paikallisia että kansainvälisiä asiakkaita. Vuosittain tuemme yli 150 000 loppukäyttäjää käsittelemällä saman määrän palvelupyyntöjä.

Tutustu meihin www.proservia.fi

Vahvistamme tiimiämme ja etsimme nyt Service Desk-agenttia Helsinkiin tai Jyväskylään. Työsuhde on määräaikainen (30.6.2021 saakka) ja työmäärä on 15-37,5 h/vko.

Ketä etsimme

Tarjoamme yritysasiakkaillemme monipuolisia IT-palveluita. Työssäsi vastaanotat asiakkaidemme yhteydenottoja koskien erilaisia IT-asioita koskevia tilauksia ja ongelmia. Työskentelet aktiivisesti käsitellen ja ratkoen niitä.

Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus (esim. datanomi tai IT-tradenomi), olet opintojesi loppusuoralla tai hankkinut IT-osaamista harrastuneisuuden kautta. Omaat monipuolisen ja hyvän IT-osaamisen ja olet kenties työskennellyt jo aiemmin IT-tuessa tai mahdollisesti erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Hallitset Office 365 -työympäristön ja sinulla on mahdollisesti jo entuudestaan hyvä ja monipuolinen tekninen osaaminen (esim. Active Directory, Microsoft Intune). Eduksi on eri ohjelmien ja järjestelmien tunteminen.

Arvostamme monipuolista aiempaa työkokemusta ja odotamme sinulta loistavaa asiakaspalveluhenkisyyttä. Työsi on erittäin monipuolista ja vaihtelevaa sekä työskentelet päivittäin niin suomeksi kuin englanniksi.

Sinä olet

Olet iloinen ja palveluhenkinen sekä sinulla on aito halu auttaa asiakkaitamme IT-asioissa. Nautit ongelmien ratkomisesta ja ajattelet loogisesti. Osaat reagoida muuttuvissa tilanteissa ja olet kykeneväinen priorisoimaan myös aikataulupaineiden alla. Omaksut nopeasti uutta tietoa ja otat taidot haltuun. Haluat kehittyä omassa työssäsi ja jakaa myös osaamista tiimisi kanssa.

Tiimi

Työskentelet itsenäisesti, mutta ympärilläsi on koko ajan mukava ja yhteen hiileen puhaltava tiimi. Osalla tiimistä toimisto on Helsingissä ja osalla Jyväskylässä, etätyökäytäntömme ovat kuitenkin erittäin kehittyneitä ja halutessaan työntekijämme voivat työskennellä myös etänä. Tässä tiimissä ollaan aina valmiita auttamaan kaveria ja jakamaan vinkkejä ja tietoa.

Mitä saat meiltä

Proserviassa vastaamme asiakkaidemme etä- ja lähituen haasteisiin, mutta valmistaudumme myös huomisen tuomiin pulmiin kehittämällä jatkuvasti uutta. Kanssamme pääset luomaan uusia toimintatapoja ja työskentelemään monipuolisten työtehtävien ääressä. Tueksesi saat esihenkilösi ja lähitiimin lisäksi kansainvälisen asiantuntijaverkoston. Tukitoimintomme kattavat laajan asiakasvalikoiman ja erilaisia ympäristöjä, joten Service Desk Agentin rooli tarjoaa sinulle huikean mahdollisuuden kasvattaa myös omaa osaamistasi.

Työt alkavat mahdollisimman pian sopimuksen mukaan ja ensimmäisenä sinua on vastassa osa tiimistäsi ja saat kattavan perehdytyksen. Työskentelemme muutamassa eri vuorossa pääasiassa arkena klo 8-16 välillä. Kerran kahdessa kuussa kohdallesi osuu myös iltavuoro. Etätyökäytäntömme ovat edistykselliset ja voit perehtymisjakson jälkeen valita, työskenteletkö toimistolla vai etänä.

Hae mukaan

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tehtävästä tai tiimistä, voit kysellä lisätietoja Jani Huuskoselta numerosta 040 4869939 4.12. klo 14-15 ja 8.12.2020 klo 8.30-9.30. Hae tehtävää 18.12.2020 mennessä rekisteröitymällä sivulle www.manpower.fi ja lähettämällä hakemuksesi ja CV:si. Tehtävään valittavalle henkilölle teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae sinäkin meille mahtavaan ja osaavaan tiimiin!