Service Designer
Ambientia

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.9.2017

Ambientian kymmenhenkisessä suunnittelutiimissä on tilausta palvelumuotoilun osaamiselle! Yksi tiimin asiantuntijoista on Turun toimipisteellämme työskentelevä Service Designer Heidi Tetri, joka aloitti Ambientialla vuoden alussa. Annetaan Heidin kertoa tehtävästä enemmän!

Minkälainen paikka on auki?

Suunnittelemme loppukäyttäjille maailmanluokan digitaalisia asiakaskokemuksia asiakkaamme liiketoiminnalliset tavoitteet huomioiden. Kuten juuri uusimamme asiakaslupauksemme kuuluu, tehtävämme on digitalisoida asiakkaidemme menestys. Käytännössä projektit koostuvat verkkopalvelujen ja erilaisten digitaalisten toimintaympäristöjen suunnittelusta. Työtehtävänä voi olla esimerkiksi palvelupolun, käyttöliittymän tai informaatioarkkitehtuurin suunnittelu. Asiakkaiden ja loppukäyttäjien kanssa työskennellään aktiivisesti, joten työssä tulet tarvitsemaan vuorovaikutustaitoja ja sosiaalista pelisilmää.

Millainen tiimi on?

Kymmenhenkinen design-tiimimme koostuu moniosaajista, joista jokaisella on oma erityisosaamisalueensa. Osa toimii enemmän visualisteina, toiset suunnittelevat palvelupolkuja ja informaatioarkkitehtuuria, käyttöliittymäsuunnittelua tai sisältöstrategioita. Joukossamme vallitsee hyvä yhteishenki ja muu organisaatio ymmärtää hyvin välillä lennokkaitakin ideoitamme. Henki on rento ja työkaverit ovat motivoituneita.

Kun en ole asiakkaalla, voin tehdä töitä millä tahansa toimistollamme, kotoa, junasta tai vaikka laiturinnokasta käsin. Usein minut ja läppärin löytääkin leikkipuiston laidalta. Työt pystyy hyvin sumplimaan oman kalenterin mukaan. Asiakkaat sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla, joten reissaamista niillä kulmin tulee.

Mikä on parasta omassa työssäsi?

Monipuolinen työ, vaihtelevien projektien vastuullisuus sekä tiimin tuki ovat ehdottomasti parasta työssäni. Meillä pääset mukaan moneen porukkaan: välillä jaetaan osaamista ja kokemuksia muiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kesken, joskus taas seikkaillaan vapaa-ajan merkeissä luolastossa koko toimiston voimin.

Minkälainen osaaja tiimiin parhaiten sopisi?

Tärkeää on halu ja kyky oppia koko ajan uutta. Ratkaisulähtöisyys, kyky kuunnella asiakasta ja taito nähdä kokonaisuuksia ovat tehtävässä olennaisia taitoja. Työskentelemme pääasiallisesti digitaalisten palveluiden parissa, joten toivottavasti olet sinut protoamisen ja työpajojen fasilitoinnin kanssa. Yksin ei kuitenkaan kaikkea tarvitse tehdä – tiimi on aina tekemisessä vahvasti mukana. Tie palvelumuotoilijaksi on voinut olla moninainenkin, itse olen taustaltani digitaalisen markkinointiviestinnän tradenomi.

Design thinking -ajattelun ja ketterien menetelmien tuntemus on eduksi tehtävään haettaessa, kuten myös kokemus Sketchin ja InVisionin käytöstä. Pystyt ottamaan vastuun projektin etenemisestä, mutta olet myös loistava tiimipelaaja.

Miksi Ambientia?

Itse siirryin IT-firmaan mainosmaailmasta, kun halusin päästä vaikuttamaan projekteihin pelkkiä leiskoja ja kampanjoita syvemmin. Ambientialla olen päässyt tekemään oman kiinnostukseni mukaisia projekteja, mutta myös haastamaan itseäni uusilla työkaluilla, metodeilla ja asiakkuuksilla.

Työstä saa muokattua oman näköisensä ja asioihin pystyy vaikuttamaan. Ambientian monipuolisuus antaa monia mahdollisuuksia. Organisaatio on hyvin avoin ja on helppoa osallistua muun muassa sisäisten prosessien kehittämiseen. Kahden lapsen vanhempana arvostan sitä, että työ ja perhe-elämä on helppo sovittaa yhteen ja vaikkapa etätöiden tekemiseen ei tarvitse erikseen kysyä lupaa – suoritus ratkaisee.

Ambientia on 20-vuotias kasvuyhtiö, jossa on tutkitusti kiva tehdä töitä. Asiakkaitamme ovat muun muassa Veikkaus, Finnair ja Mehiläinen, ja olemme rakentaneet Suomen ensimmäisen autoverkkokaupan.

Kiinnostuitko?

Hae töihin Ambientialle ja Heidin kollegaksi! Työ alkaa sopimuksen mukaan syksyn aikana. Työtä pystyy tekemään Helsingin, Turun, Tampereen ja Hämeenlinnan toimistoiltamme käsin, mutta odotamme tehtävään valittavalta henkilöltä matkustusvalmiutta pääkaupunkiseudulle.

Hae tehtävään

Hae tehtävään viimeistään 1.10. osoitteessa www.ambientia.fi/tyopaikat/. 

Lisätietoja tehtävästä ja Ambientiasta antaa mielellään

Service Designer Heidi 8.9. klo 9–11, 13.9. klo 13–15 ja 22.9. klo 13–15 numerosta 044 989 4330.  

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1057156
  • Tehtäväalue: IT/tietoliikenne, Suunnittelu
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Hämeenlinna, Tampere, Turku