(Poistunut julkaisusta)

Service Designer & Service Designer
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.3.2019

Rakennamme parhaillaan S-ryhmälle maailmanluokan palvelumuotoilu- ja ohjelmistokehityskompetenssia, jolla haluamme paremmin vastata yli 2 miljoonan asiakasomistajamme odotuksiin ja toiveisiin arjen sujuvuudesta. Suomen mittakaavassa tämä on sinulle ennennäkemätön tilaisuus muuttaa suomalaisten arkea palvelumuotoilun ja digitaalisuuden kautta. Voisiko tämä olla tilaisuus, jota olet kohdallesi odottanut?

Miksi Service Designer & Service Designer?

Yksinkertaisesti siitä syystä, että olemme rekrytoimassa kahta palvelumuotoilijaa. Toiselle osaajalle tämä on senior-rooli, jossa et ainoastaan ohjaa ja saata maaliin projekteja osaltasi, vaan autat meitä rakentamaan koko S-ryhmän muotoilutoimintoa tiiviimmäksi osaksi liiketoimintamme kehittämistä. Talossamme työskentelee jo palvelumuotoilijoita mutta tavoitteenamme on juurruttaa tämä tekeminen läpi koko palvelu- ja tuotekehityksemme. Tämä on meille hyvin tärkeä satsaus, ja olisi hienoa saada sinut meitä auttamaan.

Toisaalta etsimme nyt myös osaajaa, jolla ei ole esimerkiksi vuosikymmenen kokemusta, vaan taidot ja potentiaali ovat saattaneet rakentua vielä tähän saakka toisen palvelumuotoilijan ohjauksessa. Mikäli sinulla on kuitenkin halu ja tahto saada isompaa vastuuta palvelumuotoiluprojekteista, tämä on juuri sinulle!

Palvelumuotoilumme erityiset piirteet – pari syytä tulla meille töihin

Meillä on erityisesti matkailu- ja ravintolaliiketoiminnassa menossa projekteja, joihin te molemmat pääsette heti mukaan. Tavallaan hyppäät liikkuvaan junaan mutta myöhässä et suinkaan ole – laiturilta olemme vasta irtautumassa. Pääset mukaan verkkopalveluiden, applikaatioiden ja asioinnin kehittämisen projekteihin, ja osaltaan myös alkumetreiltä rakentamaan konsepteja ja asettamaan tavoitteita. Toisin sanoen: toivomme, että autat meitä rakentamaan ratkaisuja asiakastarpeisiin liiketoimintaamme ymmärtäen ja haastaen. Asiakkaitasi eivät ole vain loppukäyttäjät vaan yhtä lailla palveluitamme koodaavat osaajat kuin kaikki omat työntekijämme.

Digitaalisuus ei se ole meille liiketoiminnastamme erillinen elementti vaan oleellinen osa prosesseja ja palveluitamme. Meillä on monimuotoisia prosesseja, joita ei voi hätäisesti rikkoa. Ne voivat liittyä vaikka asiakkaan omatoimiseen asiointiin hotelliaulassa tai ravintolassa. Tällöin puhutaan asiakkaan liikuttamisesta, fyysisen tilan kehittämisestä ja henkilökunnan prosessin muutoksesta, mikä ei ole millään tavalla läpihuutojuttu. Tämän työsi vaikeuskerrointa lisäävän elementin näet toivottavasti laillamme haasteena ja työtä rikastuttavana lisänä.

Me emme muotoile varastoon vaan tuotantoon. Välillä teemme pieniä kokonaisuuksia lyhyellä tähtäimellä, vaikka paikkansa on myös konseptoinnilla ja protoilulla. Pääset kasvattamaan osaamistasi useista eri liiketoiminta-alueista, ja saadessamme kehitysprojektit tuotantoon, saat käsiisi konkreettisia tuloksia onnistumisistamme. Se on mielestämme palkitsevaa.

Sinua ehkä kiinnostaa myös se, että meillä voit vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon ja mitä teet, tai miltä jokin näyttää. Koska matkamme on vasta alussa, vaikutat suoraan siihen, miten ohjelmistokehitystä ja palvelumuotoilua tehdään yhdessä Suomen suurimmista yrityksistä. Jos pidät siitä, että pöytäsi ei ole valmiiksi katettu, tämä on juuri sinulle!

Mistä tiedämme, että menestyt meillä?

Senior-roolia ajatellen, uskomme, että menestymistäsi edesauttaa, jos historiastasi löytyy onnistumisia palvelumuotoiluprojekteista, joissa olet saattanut tuotteet/palvelut liveksi asti erinomaisia asiakaskokemuksia kerryttämään. Toisin sanoen sinulla on ymmärrys siitä, millaisia yritysten liiketoimintatavoitteet ovat, ja osaat kytkeä niihin, mitä asiakas haluaa. Työsi fokus on ehkä ollut digitaalisessa maailmassa.

Koska haemme osaajaa myös kasvamaan omien palvelumuotoiluprojektien vetäjäksi, voit olla myös vähäisemmällä kokemuksella varustettu taitaja, jolle metodit ja itse työ on jo tuttua.

Näiden lisäksi menestymistäsi edesauttaa, jos

  • vahvuuksiisi kuuluu käyttäjälähtöinen ajattelu ja erinomaiset ongelmanratkaisutaidot
  • kiinnostuksesi ei tyssää tonttisi raja-aitoihin vaan olet kiinnostunut myös lopullisen toteutuksen maaliin saattamisesta
  • olet aktiivinen kommunikoija, vaikuttava viestijä ja taidat luovimisen eri tilanteissa
  • osaat kannustaa ja motivoida, etkä ole tuuliviiri tai heittopussi vaan työskentelet määrätietoisesti kohti tavoitetta.

Me haluamme tehdä ohjelmistokehitystä ja palvelumuotoilua maailmanliigan tasolla – uusilla tavoilla ja teknologioilla laatua sekä käyttö- ja palvelukokemusta vaalien. Ymmärrämme, että matkaa on toki vielä tehtävänä, ja huomioiden vaatimustasomme, annamme aikaa tekemiselle ja tavoitteisiin pääsyyn. Sinun näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että paljon on käsissäsi. Oletko valmis keskustelemaan, kuinka tämä rooli ja haaste istuvat suunnitelmiisi, mitä haluat seuraavaksi tehdä ja saavuttaa?

Hakuohjeet ja lisätietoja

Seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta. Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 26.3.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Kim Grönholm juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 13.3. klo 13-16 tai 22.3. klo 9-11 numerosta 040 823 3907 tai sähköpostitse kim.gronholm@sok.fi.