(Poistunut julkaisusta)

Seniorrådgivare för kommunikation
Nordisk kulturkontakt

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.3.2018

NORDISK KULTURKONTAKT SÖKER EN SENIORRÅDGIVARE FÖR KOMMUNIKATION

Nordisk kulturkontakt är en officiell nordisk kulturinstitution vars uppgift är att främja, förstärka och berätta om nordiskt kultursamarbete. Institutionen administrerar fyra nordiska stödprogram, bedriver ett nordiskt kulturcentrum och specialbibliotek i centrala Helsingfors samt arrangerar kulturevenemang. Nordisk kulturkontakts vision är  att alla ska kunna delta i kultur- och samhällslivet på lika villkor. Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska ministerrådet.

Vi söker nu en seniorrådgivare för kommunikation.

Som seniorrådgivare ska du bland annat:

 • Utveckla Nordisk kulturkontakts profil, externa kommunikation och nätverk tillsammans med institutionens ledning;
 • Ansvara för organisering av institutionens kommunikationsverksamhet (helhetsplanering, budgetansvar, inköp av externa kommunikationstjänster med mera);
 • Planera och genomföra kommunikationsinsatser i samarbete med det team som arbetar med ministerrådets stödprogram för nordiskt och nordiskt-baltiskt kultursamarbete inklusive kampanjer och projekt, skrivande och översättning, publicering i webben och i sociala medier med mera;
 • Utveckla institutionens kommunikationsfunktion tillsammans med dina kolleger.

Kompetens

Som seniorrådgivare behöver du:

 • Magisterexamen i kommunikation, journalistik eller annat relevant ämne;
 • Minst fem års arbetserfarenhet inom kommunikation och kultur, inklusive dokumenterad erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med goda resultat;
 • Goda kunskaper i och intresse för sociala medier och digital kommunikation;
 • Goda skriftliga kunskaper och intresse för att skriva;
 • Goda nätverk inom det finska och/eller nordiska medie- och kulturlivet;
 • Utmärkta kunskaper i finska och svenska (eller andra nordiska språk) samt goda kunskaper i engelska;
 • Ett brinnande intresse för kultur, samhälle och nordiska frågor.
 • Erfarenhet av att identifiera och arbeta mot underrepresenterade grupper är meriterande liksom ledarerfarenheter.

Som person är du strategisk, utåtriktad, flexibel och trivs med att jobba i team. Du ska kunna jobba med kommunikation både strategiskt och operativt.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett intressant och självständigt arbete i en spännande internationell miljö. Tillträde snarast. Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors (på Sveaborg och i Kajsaniemi). Du kommer att arbeta på såväl Kajsaniemigatan som Sveaborg.

Ansökan

Din ansökan med bifogad CV och löneanspråk vill vi ha senast den 25.3.2018. (Observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt dansk tid.) Sök här:

https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=1f1bbb91-9e6b-4b93-9fc4-f16671b1c12a

Om du har frågor kan du kontakta: Kommunikationschef Emilia Koivunen <emilia.koivunen(at)nordiskkulturkontakt.org> eller +358 50 346 0640 angående frågor om arbetsuppgifter med mera; eller direktör Ola Kellgren <ola.kellgren(at) nordiskkulturkontakt.org> eller tel. +358 50 30 28150 angående frågor om organisationen, arbetsvillkor med mera. Anställningen är tidsbegränsad upp till maximalt åtta år. Lön efter överenskommelse, utlandstillägg tillkommer för anställd från annat nordiskt land än Finland. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning i vår stab.