(Poistunut julkaisusta)

Senioriasiantuntija, Johtaminen & Talent management
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 2.1.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi etsimme nyt HR:ään Osaaminen, rekrytointi ja työntekijäkokemus -tiimiin Helsinkiin Senioriasiantuntijaa Johtaminen ja Talent Management –vastuualueelle.

SENIORIASIANTUNTIJA, JOHTAMINEN JA TALENT MANAGEMENT

Tehtävässä vastaat yhdessä määritellyistä johtamisen, esimiestyön ja talent management -konseptien suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä vaikuttavuuden arvioinnista. Kehität, koordinoit ja toteutat ryhmätasoisia johtajuuden kehittämishankkeita ja talent management -ratkaisuja yhteistyössä liiketoiminnan, HR kollegoiden ja ulkoisten kumppanien kanssa.

Seuraat aktiivisesti johtajuuden ja talent managementin trendejä ja sinulla on hyvää näkemystä niiden soveltamisesta isossa organisaatiossa. Tunnistat johtamisen kehittämisen mahdollisuuksia ja toteutat niitä OP:n sisällä tukemaan ketterää, itseohjautuvaa toimintatapaa. Osallistut erityisasiantuntijana tai projektipäällikkönä ryhmätasoisiin, vaikutukseltaan laajoihin projekteihin ja toimit johtamisen uudistamisen promoottorina. Osallistut tarvittaessa myös muihin tiimin vastuulla oleviin henkilöstön kehittämisprojekteihin.

Mitä odotamme sinulta

Sinulla on laaja-alaista osaamista ja näkemystä johtajuuden ja talent management käytäntöjen kehittämisestä. Osaat konseptoida laajoja teemoja, systemaattisesti koordinoida niiden toteuttamista sekä arvioida vaikuttavuutta. Sinulla on vahvat projektinhallinnan ja muutosjohtamisen taidot, joiden avulla asetat tavoitteita ja varmistat tuloksia.  Katsomme eduksi kokemuksen Enterprise Agile –toimintatavasta.

Toimit liiketoimintalähtöisesti, ylläpidät dialogia eri sidosryhmien ja kumppanien kanssa ja varmistat kehityksen jatkuvuuden. Olet sujuva verkostoituja ja yhteistyön rakentaja. Tiimilähtöinen työskentelyote mahdollistaa yhdessä onnistumisen.

Edellytämme sinulta

  • vähintään seitsemän vuoden kokemusta johtajuuden ja henkilöstön kehittämisen konsepteista sekä strategisesta HR-johtamisesta
  • erinomaista suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielitaitoa
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa

Mitä saat meiltä

Finanssiala on merkittävässä muutoksessa ja OP on sitoutunut edustamaan tämän kehityksen kovinta kärkeä. Olemme tekemässä isoa toimintamallimuutosta ja siirtymässä vaiheittain ketterään toimintatapaan. Tarjoamme erinomaista mahdollisuutta olla mukana kehittämässä uutta toimintatapaamme yhdessä kollegoiden kanssa. Jatkuva oppiminen ja yhdessä onnistuminen ovat keskeisiä menestystekijöitämme.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Lisätietoja tehtävästä antaa Anna Laine, 050 4858402. Olen parhaiten tavoitettavissa perjantaina 4.1. klo 14-15 ja torstaina 10.1. klo 9-10.

Haethan tehtävää 16.1.2019 mennessä lähettämällä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen OP:n Ura-sivun kautta.