(Poistunut julkaisusta)

Senior Manager, PO, Luottoriskinhallinta
OP Ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.1.2021

OP Yrityspankki on Suomen johtava suurten ja keskisuurten yritysten rahoittaja. Tavoitteenamme on olla Suomen paras luottoriskin asiantuntija, ja nyt sinulla on mahdollisuus päästä toteuttamaan haastavia ja mielenkiintoisia tehtäviä, jotta onnistumme saavuttamaan tavoitteemme.

Nyt etsimme Helsinkiin Senior Manageria, jonka tehtävään sisältyy myös Product Ownerin rooli.

Tehtävästä

Tulet vastamaan ja kehittämään OP Yrityspankin luottoriskienhallintaa ja sääntelynmukaisuutta. Toimit osana laajaa ja monivuotista ryhmätasoista IRBA-hanketta, jossa kehitetään liiketoimintaprosesseissa, vakavaraisuuslaskennassa ja taloudellisen pääoman laskennassa käytettäviä luottoriskimalleja.

Haemme tehtävään henkilöä, jolla on vetovastuu ryhmän IRBA-hankkeesta OP Yrityspankin osalta.

Tärkeimmät tehtäväsi:

  • Johdat IRBA-hanketta OP Yrityspankissa
  • Varmistat, että käytettävät ja kehitettävät luottoriskimallit ovat liiketoiminnan vaateet täyttäviä ja sääntelyn mukaisia sekä ohjaat ja valvot niiden kehittämistä
  • Koordinoit ja johdat aktiivisesti yhteistyötä liiketoiminnan, riskienhallinnan, mallintajien ja tiedonhallinnan välillä varmistaaksesi, että luokittelumenetelmät sekä niiden taustalla olevat prosessit ja mallit tukevat liiketoiminnan tavoitteita sääntely huomioiden
  • Autat liiketoimintaa kehittämään luottoriskienhallintaprosessejaan
  • Olet keskeinen osa laajaa kehitystyötä, jossa OP Ryhmään rakennetaan Suomen parasta luottoriskiasiantuntemusta
  • Olet mukana toteuttamassa ja kehittämässä ketterää toimintamallia hankkeen päivittäisessä työssä

Mitä odotamme sinulta

Tehtävässä menestymisen avaintekijöitä ovat:

  • vahva hankejohto-osaaminen, yritysrahoituksen tuntemus sekä luottoriskienhallinnan erinomainen tuntemus,
  • erinomaiset vuorovaikutustaidot sekä kykyä hakea ratkaisuja nopeassakin aikataulussa, sekä
  • omaksut luokittelumenetelmiin liittyvän sääntelyn ja liiketoimintatarpeet ja pystyt kommunikoimaan sen selkeästi tärkeimmille sidosryhmille.

Sinulla on tehtävää tukeva ylempi korkeakoulututkinto sekä sujuva suomen ja englannin kielitaito. Odotamme sinulta työkokemusta ja näyttöjä vastaavassa tehtävässä menestymisestä sekä hyvää tuntemusta yritysasiakkaiden eri pankkipalveluista ja -tuotteista. Saat motivoitua ihmiset kehittämään yhteistyössä ratkaisuja ongelmiin ja kehittämään omaa toimintaansa.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme mahdollisuudet vaativaan hankejohtotehtävään, jossa pääset vaikuttamaan laajasti OP Yrityspankin tulevaisuuden liiketoimintaan. Tehtävä sijoittuu Luottohallintoon, ja toimit vahvassa yhteistyössä myös muiden liiketoimintojen kanssa. Tulet siten rakentamaan kattavat verkostot OP Ryhmän sisällä sekä laajaa ymmärrystä OP:n eri liiketoiminnoista.

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kiinnostuitko? Hae tehtävää 31.1.2021 mennessä liittämällä hakuun hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen. Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä edistämme haastatteluja jo hakuajalla.

Lisätietoja tehtävästä antaa Fred Arle puhelimitse 040 555 9378 tai sähköpostitse fred.arle (a) op.fi.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.