(Poistunut julkaisusta)

Senior Engineer, Automation Licensing
Fortum

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.9.2020

Fortumissa ajamme muutosta, jolla on merkitystä. Olemme eurooppalainen energiayhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, kaasua, lämpöä, jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Yhdessä tytäryhtiömme Uniperin kanssa olemme Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja. Noin 19 000 ammattilaistamme sekä toimintamme yli 40 maassa takaavat, että meillä on asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin. Kulttuurimme pohjautuu avoimeen johtamiseen, jatkuvaan kehittymiseen sekä uteliaisuuteen uusia ratkaisuja kohtaan. Haluatko ottaa aktiivisen roolin puhtaamman maailman puolesta? Liity mukaan johtamaan muutosta kanssamme! www.fortum.fi

Generation-divisioona vastaa Fortumin sähköntuotannosta, tuotannon optimoinnista ja trading-toiminnasta Pohjoismaissa. Siihen kuuluvat ydinvoima-, vesivoima- ja tuulivoimatuotanto, sähköntuotannon optimointi ja sähkökauppa, markkina-analyysi sekä ydinvoiman asiantuntijapalvelut.

Engineering & Projects -liiketoiminnassa vastaamme Fortumin vesi- ja ydinvoimaprojektien toteutuksesta. Toimimme teknisenä erityisasiantuntijana laitosten käyttöön- ja kunnossapitoon liittyvissä vaativissa asiantuntijatehtävissä niin omilla kuin osaomisteisillakin vesi- ja ydinvoimalaitoksilla työllistäen yli 200 huippuasiantuntijaa. Tuemme ja toteutamme korkealuokkaisten ydinvoimapalveluiden myyntiä maailmanlaajuisesti. Kehitämme aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita ja palveluita asiakkaidemme tarpeisiin.

Senior Engineer, Automation Licensing

Työnkuvasi

Haemme vanhempaa suunnitteluinsinööriä automaatiosuunnittelun lisensiointiin liittyviin tehtäviin Engineering and Projects -liiketoiminta-alueelle. Tehtävänäsi on toimia projekteissa ja lisensiointihankkeissa Loviisan voimalaitoksella sekä Nuclear Services -yksikön ulkoisissa toimeksiannoissa.

Toimit automaatiosuunnittelun lisensiointiin liittyvissä asiantuntijatehtävissä, joihin kuuluu vaatimuslähtöistä automaatiosuunnittelua, konfiguraationhallintaa, laatusuunnittelua, V&V-toimia ja kelpoistustehtäviä – mahdollisesti myös tietoturvallisuus- ja HFE-tehtäviä. Olet osa asiantuntijaryhmää, joka työskentelee projekteissa ja projektimaisissa toimeksiannoissa.

Asiantuntijaroolissasi vastaat ydinvoimalaitoksiin liittyvien automaatioratkaisujen suunnittelusta ja suunnitteluratkaisujen perusteluista valvovalle viranomaiselle. Laadit automaatiosuunnittelu- ja luvitusaineistoja, ja teet tiivistä yhteistyötä muiden sisäisten suunnitteluryhmiemme kanssa. Toimeksiantojesi puitteissa toimit myös alamme kotimaisissa ja kansainvälisissä asiantuntijaverkostoissa sekä osallistut sisäisen toimintamme kehitystehtäviin. Tehtävänkuvaa voidaan muokata valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen perusteella.

Tarjoamme sinulle

Haastamme sinut liittymään energia-alan muutokseen ja luomaan puhtaampaa maailmaa kanssamme. Haluamme jakaa sinulle vuosikymmenien aikana kerätyt oppimme turvallisesta ja päästöttömästä sähköntuotannosta, jotta voimme yhdessä vaikuttaa suunnitteluratkaisuillamme energia-alan kehitykseen ja vastata tulevaisuuden tarpeisiin.

Tällä hetkellä kehitämme vahvasti toimintatapojamme suunnittelussa, ja pääset tähän mukaan. Tarjoamme sinulle innostavan työympäristön, asiantuntevien kollegoiden tuen, mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä sekä tilaa kehittyä monipuoliseksi ammattilaiseksi ydinvoimalaitosten automaatiosuunnittelun lisensioinnissa. Annamme tilaisuuden syventyä vaatimuslähtöiseen suunnitteluun ja näköalapaikan ydinvoima-alan kehityksen kärjessä.

Saat kattavan peruskoulutuksen ydinvoima-alalle, perehdytyksen työtehtäviisi sekä aktiivisen tuen ammattitaitosi ja osaamisesi kehittämiseen. Tarjoamme sinulle tunnetun ja arvostetun yhtiön edut, viihtyisät toimitilat ja nykyaikaiset työvälineet. Saat mahdollisuuden suunnitella omaa ajankäyttöäsi, sillä työaikajärjestelymme mahdollistavat elämäntilanteesi mukaisen jouston. Toimistomme on Espoossa Keilalahdessa.

Odotamme sinulta

Tehtävässä menestyminen edellyttää tekniikan alan korkeakoulututkintoa, vähintään viiden vuoden soveltuvaa työkokemusta ja näyttöjä vastuullisten tehtävien menestyksekkäästä suorittamisesta. Arvostamme erityisesti kokemusta ydinvoimalaitosten automaatiosuunnittelun lisensiointitehtävistä, mutta tehtävään antaa hyvät edellytykset myös kokemus vastaavista tehtävistä teollisuusympäristössä tai -projekteissa.

Työskentelytapasi on aloitteellinen, vastuuntuntoinen ja eteenpäin vievä. Kykenet itsenäiseen työskentelyyn, mutta viihdyt myös tiimityössä. Pystyt toimimaan pitkäjänteisesti tarkkaan säädellyllä ja ohjeistetulla toimialalla. Sinulla on kehittyneet viestintä- ja vuorovaikutustaidot, joiden avulla saat edistettyä ja organisoitua asioita yhteistyössä. Osaat soveltaa ohjelmointi- ja tiedonhallintataitojasi päivittäistyössäsi.

Luonteeltasi olet analyyttinen ja tarkka. Olet kiinnostunut hahmottamaan laaja-alaisia ja kompleksisia kokonaisuuksia sekä ratkomaan niihin liittyviä ongelmia. Olet halukas oppimaan uutta ja kehittymään työssäsi.

Tehtävässä menestyminen edellyttää sujuvaa suullista ja kirjallista esitys- ja raportointitapaa sekä suomeksi että englanniksi. Tehtävään voi sisältyä matkapäiviä.

Kiinnostuitko?

Hae tehtävää lähettämällä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 30.9.2020 mennessä. Voimme kutsua hakijoita haastatteluun jo hakuajan puitteissa. Lisätietoja tehtävästä antaa Sanna Räty, +358 40 507 7899 tai sanna.raty@fortum.com.

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytämme hyväksyttyä turvallisuusselvitystä ja terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.