(Poistunut julkaisusta)

Senior Data Scientist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.7.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Viime kuukausina moni työelämän asia on muuttunut. OP:lla muutokset ovat entisestään nopeuttaneet tekoälyn ja ennustavan analytiikan hyödyntämistä asiakkaidemme ja työntekijöiden arjessa. Tietopääomamme jalostus on toiminnassamme hyvin keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.

Tekoälyn toteutuneet hyödyt OP:lla ylittävät jo 20M Euroa ja sitä hyödynnetään huomattavan laajasti erilaisissa käyttötapauksissa. Keskeisiä alueita ovat operatiivisen tehostamisen lisäksi älykkäämmät ja henkilökohtaisemmat asiakkaidemme palvelut. Tekoälyn kehitystyötä ei ohjata tekoälyn kehittämisen ehdoilla, vaan ryhmän liiketoiminnan kehittämisen ehdoilla. Meillä Data Science on jo luonteva osa liiketoimintaheimojen ajattelua ja arkipäiväistä työtä, ei samettiverhon takana tehtävää salatiedettä.

 

Tehtävästä

Tekoälyä kokeiltiin OP:lla laajasti vuosina 2017-2018 erittäin hyvin tuloksin. Vuoden 2019 alusta Data Science osaamiselle perustettiin Finanssiälyn osaamiskeskus. Teemme tekoälystä totta OP:lla esimerkiksi parantamalla liiketoimintaheimojemme kilpailukykyä toteuttamalla kasvua, tehokkuutta ja asiakaskokemusta parantavia palveluita Finanssiälyn keinoin. Parannamme myös koko ryhmän lähivuosien kilpailukykyä alueen Visiomme mukaisesti, esimerkiksi valittujen alueiden ’teknologiahyppyjä’ toteuttamalla. Teemme töitä ryhmän kaikkien liiketoimintojen kanssa.

Muutamia aivan konkreettisia esimerkkejä kehittämistämme palveluista ovat: OP Mobiilin Talouden tasapaino, OP Kodin hinta-arviolaskuri sekä sympaattiset chat-bottimme Opotti ja Viljo.

 

Etsimme nyt noin kolmellekymmenelle Finanssiälyn ammattilaiselle kollegaa. Päävastuusi on finanssiälyn ratkaisujen kehittäminen OP:n heimojen ja liiketoimintojen tarpeisiin yhdessä kyseisen heimon ja finanssiälyn kollegoidesi kanssa. Vastaat ennustavan analytiikka- ja tekoälymallien ideoinnista, määrittelystä, kehittämisestä ja testaamisesta, sekä osallistut ratkaisujen vaatimien data- ja kanavaintegraatioiden ja rajapintojen määrittelyyn. Työskentelet pääosin yhdessä liiketoimintaheimossa kerrallaan, osana heidän tiimiään ja työnohjaustaan. Heimon lähdedatojen ymmärtäminen vaatii usein perehtymistä ja tyypillisesti Data Scientistit työskentelevätkin yhdessä heimossa pidempään, kuin vain yhden projektin ajan.

 

Panostamme paljon uusien asioiden ja teknologioiden oppimiseen sekä tiedon ja osaamisen jakamiseen. Toivommekin että jaat mielelläsi kokemuksiasi aktiivisesti arjessa niin muiden Data Scientistien kuin liiketoiminnankin käyttöön. Ilman tätä Data Scientistien tiivis työskentely heimojen tiimeissä ja työnohjauksessa ei ole mahdollista.

 

Toivomme sinulta

Etsimme data science -tekemisen ja siihen liittyvän ohjelmistokehityksen jo hallitsevaa osaajaa. Sinulla on kokemusta tilastollisten mallien ja koneoppimisen hyödyntämisestä esimerkiksi asiakasanalytiikassa, tuotesuosittelussa tai erityisosaamista joltain koneoppimisen osa-alueelta (esim NLP tai kuvantunnistus). Ymmärrät mitä tekoälytuotteen toteutus vaatii esimerkiksi tietovirtojen, mallien, tietokantojen ja rajapintojen osalta. Aktiivisimpiin rajapintoihimme tehdään

useita satoja kyselyitä sekunnissa, siksi pelkkä mallinnusosaaminen ei riitä. Käytät sujuvasti erilaisia analytiikkatyökaluja, kuten esimerkiksi Pythonia ja/tai R:ää tai SAS:ia.

 

Saat nopeasti haltuun relaatiokannoissa olevat lähdedatat, joita meillä on noin kahdessasadassa tietovarastossa. Käyttökokemus AWS:n työkaluista on työssä onnistumisen kannalta suuri apu. Reaaliaikaisten tietovirtojen käsittelyn välineiden (esim. Kafka/Kinesis) kokemus on plussaa.

 

Kokeilet mielelläsi uusia teknologioita oman työsi kehittämiseksi ja tehostamiseksi. Työskentelet sujuvasti liiketoiminnan kehittäjien kanssa ja ideoit mielelläsi finanssiälyn ratkaisuja tukemaan heidän tavoitteitaan. Osaat kommunikoida ideasi liiketoiminnalle selkeästi ja ymmärrettävästi. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito.

 

Mitä tarjoamme sinulle?

Käyttötapauksia hyvin laajalta alueelta. Osa liiketoimintaheimoistamme on hyvin pitkällä tekoälyn hyödyntämisessä ja toiset vasta alkutaipaleella ennustavan analytiikan muutosmatkallaan. Lähdedatojen määrä on huimaavan suuri. Kiinnostavia toteuttamattomia käyttötapauksia on satoja. OP:lla on siis mahdollista oppia laaja-alaisesti eri tyyppisistä liiketoiminnoista, datoista ja teknologioista. Jos jokin tietty alue alkaa kiinnostaa, niin voit helposti vaihtaa työympäristöä ilman että vaihtaisit työpaikkaa.

 

Hyötyjen konkreettisuus. Tulet saavuttamaan myös lyhyen tähtäimen voittoja, vaikka osa kehityksestä kantaakin hedelmää vasta vuosien päästä. Olemme investoineet alueeseen isosti mutta kuitenkin vasta raaputtaneet pintaa saavutettavissa olevissa hyödyissä. Jos motivoidut palvelusi sadoista tuhansista kuluttaja-asiakkaista, miljoonien eurojen hyötypotentiaalista tai kristallinkirkkaasta hyödystä riskienhallinnalle, niin olemme sinulle sopiva työpaikka.

 

Modernit välineet. Tekoäly kehittyy hurjaa vauhtia, emmekä me aio jäädä kehityksestä jälkeen. Olemme siirtäneet suurimman osan kehittämisestä pilvipohjaiseksi (AWS), joten käytössäsi ovat modernin datatieteen uusimmat välineet.

 

Hyvä työyhteisö. Data Science yhteisömme on yksi Suomen laajimpia. Paiskimme töitä tosissaan ja tavoittelemme konkreettisia hyötyjä, mutta työ on meille myös mahdollisuus itse kehittyä ja oppia uutta. Datan merkityksestä sekä datan hyödyntämisen eettisistä periaatteista OP:lla pystyt lukemaan tarkemmin tietotilinpäätöksestämme. Toivottavasti myös sinä tartut asioihin positiivisen kautta ja tuot meille tullessasi uudenlaista ajattelua sekä periksiantamattomuutta.

 

Etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii OP Software Academy, jossa saat lisäkouluttautua työajallasi.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

Hae tehtävään viimeistään sunnuntaina 9.8. lähettämälle meille hakemuksesi oheisen linkin kautta. Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Antti Myllymäki 0500111000 ja Juha Vesanto 0407505515 kertovat sinulle mielellään lisää torstaina 9.7. klo 9:30-11. Voit myös laittaa kysymyksesi Juhalle sähköpostitse juha.vesanto(at)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.