(Poistunut julkaisusta)

Senior Credit Modeler ja Credit Modeler
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.4.2018

Tule kanssamme ravistelemaan Suomen asuntolainamarkkinaa - me raivaamme tietä, ensimmäisenä Euroopassa, rakentamalla täysin automatisoitua asuntolainojen luottopäätös- ja hinnoittelumoottoria!

Olemme OPn Luottovastuut ja -analyysit -palvelualueelle perustettu uusi Digitaaliset luottopäätökset-osasto, jossa tavoitteenamme on muuntaa asuntolainojen liiketoimintaosaamisemme mallinnukseksi, koodiksi ja lopulta ratkaisuksi, joka tekee asiakkaidemme arjesta sujuvamman.

Haemme Helsinkiin Senior Credit Modeleria sekä Credit Modeleria, jotka jakavat tekemisen palomme päästä luomaan uutta, kehittämään liiketoimintaa ja näkemään oman työn lopputuloksen konkreettisesti.

Senior Credit Modeler ja Credit Modeler

 • Toteutat OPn henkilöasiakkaiden asuntoluottoprosessin automaattisen luottopäätös- ja hinnoittelumoottorin logiikan kehitystä
 • Analysoit, keräät ja hallinnoit oman alueesi dataa liiketoiminnan ja kehittämisen tueksi
 • Luot edellytyksiä koneoppimisen hyödyntämiselle vastuualueellasi
 • Osallistut myös muiden automaattisen ja manuaalisen päätöksenteon piirissä olevien rahoitusmuotojen luottopolitiikan, päätösmallien ja hinnoittelumallien toimivuuden seurantaan ja analysointiin

Oikean osaajan tunnusmerkit

 • Olet ratkaisukeskeinen, analyyttinen ja ajattelet loogisesti. Yhdistät teoriaa ja käytäntöä liiketoimintaa edistävällä tavalla.
 • Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja olet innoissasi mahdollisuudesta olla osa tiimiä, joka kannustaa, neuvoo ja haastaa toisiaan.
 • Pystyt työskentelemään hyvin myös paineen alla ja omaksumaan uusia asioita myös nopealla aikataululla.
 • Viestintätaitosi ovat erinomaiset ja osaat esittää monimutkaistenkin ratkaisujen punaisen langan.
 • Sinulla on kokemusta algoritmipohjaisten sovellusten kehittämisestä sekä tilastokeskeisten ohjelmointien (esim. R, SciPy, Python, Scala) käytöstä tilastollisessa analyysissä. Myös muu koodauskokemus katsotaan eduksi.
 • Sinulla on tehtävään soveltuvat opinnot taustallasi; vähintään maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinto esim. (kansan)taloustieteessä, matematiikassa tai fysiikassa.
 • Koneoppimisen menetelmien (data mining, ennustaminen, optimointi) ja suurien datamäärien käsittelyn tuntemus (esim. relaatiotietokannat, hajautetut järjestelmät) katsotaan eduksi.
 • Erinomainen englannin kielen taito
 • Senior Credit Modelerilta odotamme useamman vuoden kokemusta vastaavista tehtävistä sekä arvostamme myös aiempaa kokemusta rahoitusalalta

Tartu mahdollisuuteen

Yksikköömme kootaan pankkitoiminnan digitaalista rahoitusprosessin päätöksentekoa toteuttavat sekä kehittävät osaajat. Työmme on keskeinen osa ennennäkemättömän uudistushaluista ja asiakaskeskeistä strategiaamme. Tehtävässäsi vaikutat samalla suoraan asiakaskokemukseen ja liiketoiminnan tuloksellisuuteen.

Tukena sinulla on vahva brändi ja alan parhaat osaajat. Lisäksi saat OP Ryhmän laajat työsuhde-etuudet, monipuoliset uramahdollisuudet sekä työkavereiksi mukavat ja osaavat alansa asiantuntijat.

Jos sinulla on mielessäsi kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä yksikönpäällikkö Mika Myllykangas puh. 040 762 1593 kertoo sinulle mielellään lisää pe 1.6. 10.00-12.00, tai to 7.6. 12.00-14.00. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse mika.myllykangas(at)op.fi.

Jos vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 11.6.2018 mennessä oheisen painikkeen kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Ethän jätä hakemista viime tinkaan, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään soveltuvuusarvio, huumausainetesti ja terveyskysely.