(Poistunut julkaisusta)

Senior ALM Analyst
OP Osuuskunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.7.2018

Vahvistamme Ryhmän tasehallinta ja keskuspankki -liiketoiminta-aluetta Helsingissä ja haussa on nyt vakinaiseen tehtävään

Senior ALM Analyst

Meistä

OP Ryhmän tasehallinta -yksikön tehtävänä on mahdollistaa OP Ryhmän kestävä rahoitusrakenne ja pitkän aikavälin kannattavuus muuttuvassa toimintaympäristössä. Tuotamme laadukkaita analyysejä, skenaarioita ja toimenpide-ehdotuksia ryhmän taseaseman saattamiseksi pitkän aikavälin optimaaliseen riski/tuotto-asemaan. Toimimme tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan ja muiden organisaatioiden kanssa ja siksi tiimimme jäsenillä on hyvät vuorovaikutustaidot ja halua toimia ihmisten kanssa numeroiden lisäksi.

Tehtävästä

Senior ALM Analystina tuotat laadukkaita analyysejä, skenaarioita ja toimenpide-ehdotuksia OP Ryhmän tase-aseman saattamiseksi pitkän aikavälin optimaaliseen riski/tuotto -asemaan. Analysoit ryhmän korko- ja rahoitusriskiasemaa ja siihen vaikuttavaa toimintaympäristöä. Mahdollistat organisaatioiden yli ulottuvan saumattoman yhteistyön korko- ja likviditeettiriskilaskennan sekä siirtohinnoittelun kehittämisessä. Osallistut myös tiimin käyttämien OP Ryhmän menetelmien ja tasehallintatyökalujen kehittämiseen.

Oikean osaajan tuntomerkit

Sinulla on jo kokemusta finanssialalta esim. tasehallinnasta, treasurystä, riskienhallinnasta tai muusta finanssimatematiikkaa soveltavasta tehtävästä. Ymmärrät syvällisesti korko- ja likviditeettiriskit ja tunnet hyvin rahoitusinstrumentit. Osaat myös hyödyntää tietokantoja analysoinnissa ja sinulla on kvantitatiivisten työkalujen ja ohjelmoinnin osaamista (esim. SQL, Python, R, SAS). Sinulla on soveltuva tutkinto esimerkiksi taloustieteen, rahoitusteorian, talouden kvantitatiivisten menetelmien tai tietojärjestelmätieteen alueelta.

Työskentelet itsenäisesti ja ratkaisuhakuisesti ja osaat suunnitella ja organisoida työsi tarvittaessa myös kiireen keskellä. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja kykenet hyödyntämään ja rakentamaan yhteistyöverkostojasi taitavasti. Käytät englantia sujuvasti myös työkielenä.

Mitä meiltä saat

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja itsenäisen asiantuntijatehtävän Suomen suurimman finanssiryhmän tasehallinnassa. Tueksesi saat ammattitaitoisen työyhteisön ja modernit työvälineet Vallilan upeissa toimitiloissa sekä tietenkin ison talon vertaansa vailla olevat uramahdollisuudet ja edut.

Mikäli haku herättää kysymyksiä, lisätietoja tehtävästä antaa yksikönpäällikkö Jukka-Pekka Holopainen, puh. 010 252 4299 / 050-562 9939.

Lähetäthän CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen OPn Uramahdollisuudet-sivun kautta mahdollisimman pian. Haku päättyy 12.8.2018, mutta käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, joten älä jätä hakemustasi viime hetkeen.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.