(Poistunut julkaisusta)

Säteilyturvallisuusinsinööri / Säteilyturvallisuusasiantuntija (STA)
Fortum

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.11.2019

Työnkuvasi

Haemme Espoon Keilalahteen Nuclear Safety Engineering –osaston säteilyturvallisuus ja ympäristö -ryhmään säteilyturvallisuusinsinööriä / säteilyturvallisuusasiantuntijaa (STA). Työssäsi osallistut ydinvoimalaitoksen turvallisuusselosteen ylläpitämisen ja säteilyturvallisuussuunnittelun lisäksi myös mm. säteilylähteiden ja päästöjen mallintamiseen sekä tutkimus ja kehitystoimintaan. Työssäsi tuet aluksi erityisesti Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen toimintaa, mutta työkuvaasi laajennetaan ja muokataan koulutuksesi, kokemuksesi ja toivomustesi pohjalta. Osallistut myös Fortumin osaomistuslaitosten tukemiseen ja ulkoisen myynnin toimeksiantoihin. 

 

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle monipuolisia ja haastavia tehtäviä ammattitaitoisessa työympäristössä. Ryhmän jäsenenä sinulla on mahdollisuus sekä syventää osaamistasi säteilyturvallisuuden alueella että kehittyä laaja-alaiseksi ydinvoima-alan asiantuntijaksi. Tavoitteena on, että kahden vuoden työskentelyn jälkeen sinulla on edellytykset säteilyturvallisuusasiantuntijan pätevyyden hakemiseen sekä ydinenergian käytön että teollisuuden ja tutkimuksen säteilytoiminnan osa-alueille, mikäli sinulla ei näitä pätevyyksiä entuudestaan jo ole.

 

Odotamme sinulta

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto matemaattis-luonnontieteelliseltä tai tekniseltä alalta, esimerkiksi diplomi-insinöörin koulutus teknillisestä fysiikasta tai filosofian maisterin tutkinto fysiikasta. Lisäksi sinulle on kertynyt alalle soveltuvaa työkokemusta useamman vuoden ajan valmistumisesi jälkeen. Työ edellyttää laajaa osaamista matematiikasta ja fysiikasta, hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä teknisten asioiden sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisukykyä. Säteilyfysiikan, ydintekniikan, radiokemian tai aerosolifysiikan tuntemus sekä kokemus ohjelmoinnista, tutkimustyöstä tai asiakasrajapinnassa toimimisesta ovat eduksi. Sujuva ruotsin kielen taito ja kokemus ydinvoima-alaan liittyvistä tehtävistä tukevat menestymistä työssä. Lisäksi odotamme hyvää yhteistyökykyä ja itsenäistä työskentelytapaa. Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytämme hyväksyttyä turvallisuusselvitystä ja terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.

 

Kiinnostuitko?

Hae tehtävää alla olevasta linkistä lähettämällä sähköinen hakemuksesi. Lisätietoja tehtävästä antaa suunnittelupäällikkö Reko Rantamäki, reko.rantamaki@fortum.com tai +358 40 829 7587. Viimeinen hakupäivä tehtävälle on 1.12.2019. Kutsumme hakijoita haastatteluun jo hakuajan puitteissa.