(Poistunut julkaisusta)

Sales Manager to Enterprise Customers BU / Fortum, Espoo
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2020

Fortumissa ajamme muutosta, jolla on merkitystä. Olemme eurooppalainen energiayhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, kaasua, lämpöä, jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Yhdessä tytäryhtiömme Uniperin kanssa olemme Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja. Noin 19 000 ammattilaistamme sekä toimintamme yli 40 maassa takaavat, että meillä on asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin. Kulttuurimme pohjautuu avoimeen johtamiseen, jatkuvaan kehittymiseen sekä uteliaisuuteen uusia ratkaisuja kohtaan. Haluatko ottaa aktiivisen roolin puhtaamman maailman puolesta? Liity mukaan johtamaan muutosta kanssamme! www.fortum.fi

Fortum Consumer Solutions on Pohjoismaiden johtava kuluttajaliiketoiminta. Tarjoamme noin 2,4 miljoonalle asiakkaallemme energiaan liittyviä palveluja useilla tunnetuilla tuotemerkeillä, kuten Fortum, Hafslund Strøm, NorgesEnergi, Göta Energi, Kotimaan Energia, Fortum Charge & Drive ja Plugsurfing. Vahvan rajat ylittävän yhteistyön, kestävän kehityksen painopisteen sekä ketterien ja kevyiden työskentelytapojen avulla pyrimme helpottamaan asiakkaidemme yhä digitaalisempaa elämää palveluidemme avulla.

B2B-asiakkaat – sähkönmyynti ja cross sales – johtajuus: etsitkö jännittävää haastetta ammattilaisurallesi?

Etsimme 

Myyntipäällikköä (Sales Manager) 

vakituiseen työsuhteeseen Enterprise Customers, Finland -liiketoimintayksikköön.

Myyntipäällikkö on vastuussa kannattavan myynnin kasvun sekä tuloksen johtamisesta ja saavuttamisesta B2B-liiketoiminnassa ottamalla vastuun sähkön ja muiden energiaan liittyvien palvelujen myynnistä keskisuurille B2B-asiakkaille varmistamalla, että samalla asiakaskokemus on maailmanluokkaa.

Painopiste on uusien ja kannattavien asiakkaiden hankinnassa sekä nykyisten asiakkaiden kannattavuuden ja tyytyväisyyden parantamisessa. Tarjoamme asiakkaillemme energiaratkaisuja, jotka ovat sähkön lisäksi erilaisia lisäarvopalveluja sekä energiatehokkuuspalveluja Fortumin laadukkaasta tuotesalkusta. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa puhtaampaa maailmaa!

Tehtävään sisältyy myös esimiesrooli ja pääset johtamaan tiivistä ja ammattitaitoista Account Manager -tiimiä. Olennainen osa tehtävää on uuden liiketoiminnan rakentaminen, oman myyntityön tekeminen, koska arvostamme sitä, että omaat syvempää ymmärrystä siitä mitä johdat. Alussa suunnilleen puolet työajastasi on oman myynnin tekemistä yhdessä tiimisi kanssa, jolloin pääset luomaan hyvän käsityksen markkinatilanteesta sekä asiakkaiden tarpeista. Esimiehen roolissa johdat ja olet vastuussa tiimisi hyvinvoinnista ja ammatillisen kasvun tukemisesta sekä samalla varmistat divisioonan sekä Enterprise-liiketoimintayksikön strategian toteuttamisen näkyvinä toimenpiteinä ja tuloksina.

Myyntipäällikkönä teet hyvää yhteistyötä oman liiketoimintayksikön kanssa, Pohjoismaisten myyntipäällikkö-kollegoiden ja muiden sidosryhmien kanssa jakamalla parhaita toimintamalleja, jolloin opimme jatkuvasti parantamaan kannattavuutta ja asiakastyytyväisyyttä B2B-segmentissä. Lisäksi on tärkeää, että osaat auttaa tiimiäsi oivaltamaan ristimyyntimahdollisuudet, joita Fortum yrityksille tarjoaa, kuten aurinkosähköjärjestelmät, kaukolämpö ja kierrätysratkaisut.

Avoinna oleva tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja haastava sellaisella vastuualueella, jossa näemme vahvan kasvupotentiaalin. Lisäarvon myynti on sinun DNA:ssasi ja sinulla on vahva ote työssäsi, pyrkien aina parempiin tuloksiin. Esimiehen rooli tuo syvemmän ulottuvuuden myynninjohtamiseen, ja tehtävä edellyttää erinomaisia vuorovaikutustaitoja, vahvaa sopeutumiskykyä ja taitoa käyttää luovuutta dynaamisessa tiimissä ja nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Enterprise Customers, Finland on vuonna 2018 perustettu liiketoimintayksikkö, ja nyt sinulla on loistava tilaisuus jatkaa ja toisaalta ottaa vastuuta myyntiorganisaation rakennustyössä ja nostaa keskisuurten B2B-asiakkaiden myynti uudelle tasolle yhdessä tiimisi, esimiehesi ja koko yksikön kanssa.

Tehtävässä menestyminen vaatii suuren annoksen joustavuutta, ratkaisukeskeistä lähestymistapaa, aloitteellisuutta, pitkäjänteisyyttä, rohkeutta kokeilla sekä vahvaa vastuuntuntoa omista ja tiimisi tuloksista. Odotamme että sinulla on ennestään näyttöä kannattavista myyntituloksista. Sinulle annetaan tilaa ottaa vastuuta ja sinulta odotetaan lisäksi kykyä työskennellä itsenäisesti sekä osana tiimiä, jossa työskentelemme yhdessä rakentaen avointa ja positiivista organisaatiokulttuuria.

Oman myynnin tekeminen, innostava johtajuus ja tavoitteet kulkevat työarjessasi käsi kädessä!

Työ tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia paljon uutta ja avoin suhtautumisesi muutoksiin on tärkeää. Sinulla on vahva tahto kuunnella, kysyä, kehittyä ja haastaa itseäsi, tiimiäsi unohtamatta. Sinulla on lisäksi kokemusta etätyön johtamisesta.

Muut odotuksemme sinulle:

  • Vähintään 3 vuoden kokemus esimiestehtävissä myyntipäällikkönä tai vastaavassa myyntikanava-vastuuroolissa.
  • 3–5 vuoden kokemus B2B-myynnistä asiakaspäällikön/myyntipäällikön roolissa.
  • Näyttöjä toteutuneista tavoitteen mukaisista taloudellisesti kannattavista tuloksista vastuualueeltasi.
  • Tehtävään hyvin soveltuva koulutus on kaupalliselta alalta oleva maisteritason tutkinto, kandidaatin tutkinto tai vastaava korkeakoulututkinto.
  • Tehtävässä onnistuminen edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa (suullinen ja kirjallinen). Ruotsin kielen sujuva (suullinen ja kirjallinen) osaaminen katsotaan ominaisuudeksi, jota arvostamme.

Jos haluat jutella tehtävästä lisää, niin voit olla yhteydessä Aleksi Nordlundiin (Head of Enterprise Customers), puh. 050 453 6290 ti 1.12. klo 15–16, sekä muina aikoina MPS-konsultti Juha Vaaraan, puh. 020 746 9411 tai juha.vaara@mps.fi. Hae tehtävään nopeasti osoitteessa fortum.fi (Job ID 11551), sillä viimeinen hakupäivä on 10.12.2020. Voimme haastatella jo hakuajan aikana.