(Poistunut julkaisusta)

Sakkunnig i själavård
Kirkkohallitus, Kirkon ruotsinkielisen työn keskus

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.10.2018

Kyrkostyrelsen sköter den gemensamma administrationen, ekonomin och verksamheten inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA) verkar inom kyrkostyrelsen som ett serviceorgan för kyrkans verksamhet på svenska.

Kyrkans central för det svenska arbetet söker en sakkunnig i själavård.
(för tiden 1.1 2019 – 31.12 2021)

Den sakkunniga skall stöda och utveckla arbetet inom kyrkans samtalstjänst och själavårdschatt. Dessutom skall den sakkunniga utveckla nya nätbaserade former för själavård. Den sakkunniga bör upprätthålla och utveckla kontakterna till församlingar och olika samarbetspartners inom sektorn. Till uppgifterna hör även att utbilda och inspirera de frivilliga som verkar inom samtalstjänsten och själavårdschatten. Den sakkunniga skall ha goda sociala färdigheter och förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Den sakkunniga bör ha för uppgiften lämplig examen och erfarenhet av själavård och digitala medier. Den sakkunniga ska ha utmärkt förmåga att använda svenska och god förmåga att använda finska i tal och skrift.

Befattningen tillträds 1.1.2019, eller enligt överenskommelse. Befattningen är heltid men även deltid kan komma ifråga. Lön enligt kravgrupp 602. På befattningen tillämpas en prövotid om 6 månader. Innan tillträdet ska den som valts visa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd. Arbetsplatsen är Kyrkostyrelsen, Kyrkans central för det svenska arbetet, Södra Kajen 8, Helsingfors. Även distansarbete kan komma ifråga. Mer information ger direktor Sixten Ekstrand +358 40 1426 674.

Ansökan riktas till Kyrkostyrelsen via den elektroniska rekryteringsservicen sakasti.fi/tyopaikat senast den 16.11 2018 kl. 15.