(Poistunut julkaisusta)

Sakkunnig för ungdomsarbete
Kirkkohallitus, Kirkon ruotsinkielisen työn keskus

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.4.2019

Kyrkostyrelsen sköter den gemensamma administrationen, ekonomin och verksamheten inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA) verkar inom kyrkostyrelsen som ett serviceorgan för kyrkans verksamhet på svenska.

Kyrkans central för det svenska arbetet söker Sakkunnig för ungdomsarbete.

Den sakkunniges uppgift är att stöda och utveckla det kyrkliga ungdomsarbetet, scoutingen och arbetet bland unga vuxna. Dessutom förväntas den sakkunnige samarbeta och utveckla kontakterna till Borgå stifts församlingar, det kyrkliga ungdomsarbetet inom rikskyrkan, ungdomsorganisationer, idrottsrörelsen. Den sakkunnige skall ha goda sociala färdigheter och förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vi förväntar oss att den sakkunnige medverkar i kyrkans utbildning och planerar och arrangerar kurser och seminarier inom sitt ämnesområde.

Den sakkunnige skall ha lämplig lägre högskoleexamen samt dokumenterad erfarenhet av kyrkligt ungdomsarbete. Dessutom krävs god kännedom om kyrkan och framförallt om Borgå stift. Den sakkunnige ska ha utmärkt förmåga att använda svenska och god förmåga att använda finska i tal och skrift. Den som väljs bör vara konfirmerad medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Befattningen tillträds 15.8.2019, eller enligt överenskommelse. Lön enligt kravnivå 603. På befattningen tillämpas en prövotid på 6 månader. Innan tillträdet ska den som valts visa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd. Arbetsplatsen är Kyrkostyrelsen, Kyrkans central för det svenska arbetet, Södra Kajen 8, Helsingfors. Mer information ger ledande sakkunnig Stefan Myrskog 040 5311 275, eller direktor Sixten Ekstrand 040 1426 674.

Ansökan riktas till Kyrkostyrelsen via den elektroniska rekryteringsservicen evl.fi/rekrytering senast den 15.5 2019 kl. 15. Ansökningshandlingarna returneras inte.