(Poistunut julkaisusta)

Sairaanhoitaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.11.2019

Tehtävän kuvaus

Helsingissä on 23 terveysasemaa, joilla työskentelee yhteensä 37 mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajaa. Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajat sijoittuvat hallinnollisesti Helsingin kaupungin Psykiatria- ja päihdepalveluiden Ensilinjan palveluihin.

Haemme nyt mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen Kalasataman terveysasemalle (Kalasataman THK). Kalasatamassa työskentelee 6 mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajaa.

Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajana hoidat potilaita yhteistyössä terveyskeskuslääkärin kanssa. Työsi on itsenäistä vastaanottotyötä joka edellyttää itseohjautuvaa työotetta. Työhösi kulu myös työparin itsehoitoryhmien ohjaamistas (masennus-, ahdistus-, unettomuus). Terveys- ja hyvinvointikeskus- mallin mukaisesti työsi sisältää myös iltavuoroja (1x/vko: joka toinen viikko klo:10-18 ja joka toinen viikko klo:12-20).

Pääasiallisena kohderyhmänä ovat yli 18-vuotiaat, joilla on:
- lievää tai keskivaikeaa masennusta
- ahdistuneisuushäiriö
- tavallinen elämänkriisi
- varhaisen vaiheen alkoholin riskikäyttöä
- alkoholin haitallista käyttöä
Vastaanotoilla tarjotaan lyhytaikaista kiireetöntä supportiivista hoitoa. Vastaanottokäyntejä on keskimäärin 1-6 kertaa. Vastaanotoille ohjaudutaan terveysaseman lääkärin tai terveydenhoitajan tekemän hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen.

Tarjoamme sinulle kaupungin monipuoliset työsuhde-edut, mm. työsuhdematkalippuedun, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon sekä alennuksia liikunta-, kulttuuri-, ym. harrastusten parissa.

Tehtävän kelpoisuusehto:
Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai erikoissairaanhoitajan tutkinto tai terveydenhoitajan tai kätilön tutkinto, johon sisältyy laillistus sairaanhoitajaksi.
Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:
Aikaisempaa työkokemusta mielenterveyspalveluista sekä itseohjautuvaa, joustavaa ja kehittämisorientoitunutta työotetta.

Eduksi luetaan:
Helsingin kaupungin ja Psykiatria- ja päihdepalveluiden palvelujärjestelmän tuntemus. Ammattitutkinnon jälkeen suoritetut täydennyskoulutusopinnot esim. kognitiivinen terapia sekä muut erilaiset ryhmä- perhe- ja yksilöterapiakoulutukset.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

osastonhoitaja Mirka Reinholm, 040 519 0317

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi