(Poistunut julkaisusta)

Sairaanhoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö)
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.3.2020

Tehtävän kuvaus

Helsingissä on 23 terveysasemaa, joilla työskentelee yhteensä 37 mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajaa. Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajat sijoittuvat hallinnollisesti Helsingin kaupungin Psykiatria- ja päihdepalveluiden Ensilinjan palveluihin.
Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajat hoitavat potilaita yhteistyössä terveyskeskuslääkärin kanssa. Työ on itsenäistä vastaanottotyötä ja edellyttää itseohjautuvaa työotetta.

Pääasiallisena kohderyhmänä ovat yli 18-vuotiaat, joilla on:
- lievää tai keskivaikeaa masennusta
- ahdistuneisuushäiriö
- tavallinen elämänkriisi
- varhaisen vaiheen alkoholin riskikäyttöä
- alkoholin haitallista käyttöä
Vastaanotoilla tarjotaan lyhytaikaista kiireetöntä supportiivista hoitoa. Vastaanottokäyntejä on keskimäärin 1-6 kertaa. Vastaanotoille ohjaudutaan terveysaseman lääkärin tai terveydenhoitajan tekemän hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen.
Työ on päivätyötä.

Haemme nyt mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen Lauttasaaren terveysasemalle (Taivaanvuohentie 6). Lauttasaaressa työskentelee ennestään jo yksi kokoaikainen mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitaja ja nyt haemme sinne toista työntekijää.

Työ on pääasiassa päivätyötä, mutta Terveys- ja hyvinvointikeskus-mallin laajentaessa aukioloaikoja Helsingin terveysasemilla, myös mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajalla tulee olemaan iltavastaanottoja (klo:10-18 ja klo:12-20).

Työ alkaa 20.4. tai sopimuksen mukaan.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Helsingin kaupungilla sinua odottaa edullinen työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan. Lisätietoja muista henkilöstöeduistamme saat osoitteessa http://www.helsinkirekry.fi

Tehtävän kelpoisuusehto:

Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai erikoissairaanhoitajan tutkinto tai terveydenhoitajan tai kätilön tutkinto, johon sisältyy laillistus sairaanhoitajaksi.
Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.


Lisäksi tehtävässä edellytetään:

Aikaisempaa työkokemusta mielenterveyspalveluista sekä itseohjautuvaa, joustavaa ja kehittämisorientoitunutta työotetta.


Eduksi luetaan:

Helsingin kaupungin ja Psykiatria- ja päihdepalveluiden palvelujärjestelmän tuntemus. Ammattitutkinnon jälkeen suoritetut täydennyskoulutusopinnot esim. kognitiivinen terapia sekä muut erilaiset ryhmä- perhe- ja yksilöterapiakoulutukset.
Ruotsin kielen taito.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Osastonhoitaja Mirka Reinholm p. 040 5190317

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi