(Poistunut julkaisusta)

Sähköprojektipäällikkö
Aalto Henkilöstöpalvelut

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2019

Aalto Henkilöstöpalvelut on voimakkaasti kasvava henkilöstötalo. Olemme osa kansainvälistä OTIGA Groupia ja olemme yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.

Talotekniikka-alan vakavarainen asiakkaamme hakee kauttamme ammattitaitoista SÄHKÖPROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ pääkaupunkiseudulle.

Tehtävässäsi vastaat vaativien sähköprojektien kokonaisvaltaisesta johtamisesta urakointikohteissa. Tehtäviin kuuluvat projektien taloudellinen ja aikataulullinen vastuu ja seuranta, materiaalihankinnat, työvaiheiden ja aikataulujen suunnittelu, projektiennusteet, raportointi sekä työnjohdolliset ja esimiestehtävät. 
Tehtävässä menestyminen edellyttää:

- soveltuvaa sähköteknistä koulutusta (esim. sähköteknikon/-insinöörin tutkintoa)
- yli 5 vuoden työkokemusta sähköurakkaprojektien vetämisestä
- kokonaisuuksien hallintaa, kustannustehokkuutta 
- esimies- ja neuvottelutaitoja sekä hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja
- omatoimisuutta ja hyvää paineensietokykyä

Kokemus isoista projektikokonaisuuksista sekä sähköistysalan sopimuskäytöntöjen  (TES, YSE) ja SAP-osaaminen luetaan eduksi. 

Asiakkaamme tarjoaa mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtäväkentän, toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen, miellyttävän työympäristön ja kilpailukykyisen palkkauksen. 

Henkilö rekrytoituu suoraan asiakasyrityksemme palvelukseen. Aloitus sopimuksen mukaan.

Lisätiedot: rekrytointikonsultti Pirjo Häyhä-Salovaara, puh. 0400 728 748, pirjo.hayha-salovaara@aaltovoima.fi

Kiinnostuitko? Mikäli olet etsimämme henkilö, täytä ystävällisesti sähköinen hakulomakkeemme. Muistathan liittää mukaan CV:si. Aloitamme potentiaalisten hakijoiden haastattelut ennen hakuajan umpeuduttua. 

Tutustuthan Aaltovoiman vinkkipalkkio- ja suositteluvideoihin.

https://youtu.be/LyNsUc_NyWA

https://youtu.be/TFjqszrbhfY


Löydät meidät myös Facebookista

www.facebook.com/aaltovoima

 

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on rekrytointiprosessin, työnhakijalle tai työnantajalle tarjottavien palvelujen kannalta tarpeen. Säilytysajassa huomioidaan voimassa olevan lainsäädännön määräykset.