(Poistunut julkaisusta)

Sähköasentajaharjoittelija
Tampereen Vera Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.1.2020

Houkutteleeko uuden oppiminen ja taidot, joista on hyötyä nyt ja tulevaisuudessa? Kiinnostaako perehtyminen energiatoimialaan tunnetun ja luotettavan työnantajan palveluksessa ja mahdollisuus päästä mukaan luomaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen?  

Haemme nyt Veraan kesän ajalle

SÄHKÖASENTAJAHARJOITTELIJOITA

Sähköverkkopalvelut ja Infrapalvelut -yksiköihimme.

Tehtäviisi kuuluvat sähköverkon ulkovalaistusten ja liikennevalojen rakennus- ja kunnossapitotehtävät osana sähköasennustiimiä. Työskentelet kokeneemman sähköasentajan työparina ja apuna, mutta pääset tekemään myös itsenäisiä sähköasennustöitä lain sallimissa puitteissa. Tarkempi tehtävänkuva rakentuu osaamisesi ja ammatillisten valmiuksiesi mukaan.

Odotamme sinulta soveltuvia sähköalan opintoja sekä B-ajokorttia. Arvostamme toimeenpanokykyä, oma-aloitteisuutta sekä itsenäistä työotetta. Asenne ratkaisee, siksi aito motivaatio tehtävään on ensisijaisen tärkeä! Työskentelet tiimissä, jolloin yhteistyökyvystä ja vuorovaikutustaidoista on sinulle selkeää hyötyä. Työsuhteet alkavat toukokuussa ja tehtävissä on mahdollista jatkaa elokuun loppuun saakka.

Haluatko kuulla tarkemmin tehtävistä tai työyhteisöstä? Soittele rohkeasti rakennuspäälliköille Marko Saviahteelle (Infrapalvelut), puh. 040 572 2879 tai Juha Jokiselle (Sähköverkkopalvelut), puh. 040 839 2442. Lisätietoja kertovat myös mielellään tiimipäälliköt Jerry Ritamäki (puh. 040 8255292) ja Tomi Keskinen (puh. 040 6645373). 

Hakuaika tehtävään on 11.2.20 asti. Hakulomakkeen löydät www.sahkolaitos.fi/ura. Pyrimme käsittelemään hakemukset viikon 8 loppuun mennessä ja haastattelut on suunniteltu viikoille 9-10. 

Kesätyöntekijämme kertovat viihtyneensä meillä, koska he ovat saaneet säännöllisesti palautetta työstään ja työyhteisössä on ollut avoin ja rento meininki. Tule meille osaamaan, oppimaan ja turvaamaan tulevaisuutesi!

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta.