(Poistunut julkaisusta)

Ryhmäpäällikkö, tuotelaadun ohjaus
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.5.2019

Oletko sinä esimiestyöstä innostuva laadunhallinnan ammattilainen? Sinua kiinnostaa työskentely nimenomaan käyttötavarakaupan jatkuvasti muuttuvassa maailmassa?

Käyttötavarakaupassa tapahtuu paljon juuri nyt – verkkokauppa kasvaa, kilpailukenttä muuttuu ja uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti. Tässä markkinassa tavoittelemme kasvua ja erinomaista asiakaskokemusta tarjoamalla asiakkaiden haluamia tuotteita saataville heidän haluamillaan tavoilla. Kun taas tuotteemme ovat laadukkaita ja turvallisia, asiakkaamme tekevät fiksuja ostoja. Sinä olet tiimeinesi tämän mahdollistaja!

Sinun tiimisi vastaa meillä käyttötavaroidemme laadusta ja tuoteturvallisuudesta. Ryhmäpäällikkönämme sinä varmistat, että laatuprosessiamme noudatetaan tuotteiden hankinnassa ja tuotteistuksissa. Huolehdit, että laatuun ja turvallisuuteen liittyvät riskit on huomioitu eri tuoteryhmissä, jotta yllätyksiä ei satu matkan varrella. Vastaat myös kansainvälisten hankintaliittoumien laatuorganisaatioiden kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä.

Tärkeä osa työtäsi on tiimisi tuoteryhmäpäälliköiden työn tuki ja ohjaus. Viranomaisvaateet ovat sinulle tuttuja ja olet aktiivinen toimija talomme tuotehankkeissa ja tuotteistuksissa. Koska parannamme ja kehitämme tekemistämme jatkuvasti, olet myös kehittäjä – toimintatapojemme, näkyvyytemme ja prosessiemme parantaja.

Me olemme talo, joka ei osta ja katso, mitä sattuu tulemaan. Me määritämme etukäteen, mitä ominaisuuksia ja laatua odotamme hankkimiltamme tuotteilta. Tässä me autamme hankintaamme. Myöhemmin huolehdimme, että tuotteidemme koko kirjosta on mm. pakkausmerkinnät ja tarvittavat käyttöohjeet kunnossa. Matkalla on arvioitu näytteitä, varmistettu dokumentaatioita tai selvitetty toimittajien laaduntuotantokykyä. Hyödynnämme meille kertynyttä dataa aktiivisesti työmme kehittämisessä ja tuotelaadun parantamisessa.

Voit käydä lukemassa tulevan tiimiläisesi Satun blogikirjoituksen, kuinka varmistamme esimerkiksi vaatteiden laadun ja turvallisuuden. Kollegasi Senja on kirjoittanut vastuullisuudesta vierailtuaan Bangladeshissa ja Kiinassa vaatetehtailla. Nämä työhösi liittyvän tekstin löydät täältä:

https://www.patarumpu.fi/2017/03/02/nain-vaatteiden-laatu-ja-turvallisuus-varmistetaan/

https://www.patarumpu.fi/2018/04/27/vierailulla-bangladeshin-ja-kiinan-tekstiilitehtailla/

Lupauksemme sinulle

Voimme varmuudella sanoa, että työsi tulee olemaan monipuolista, vaikuttavaa ja palkitsevaa. Sinua varmaan kiinnostaa jo tässä kohtaa tietää ainakin seuraavat seikat:

1. Tiimissäsi on todella kovia tuoteturvallisuuden ja työhömme liittyvän lainsäädännön ammattiosaajia. Heidän tukeen voit aina luottaa, samoin kuin he luottavat sinun.

2. Asiakastarpeet muuttuvat ja uusia tuotteita putkahtaa markkinoille huimaa vauhtia. Eilisen hitti voi olla tänään tarpeeton ja huomisesta emme välttämättä edes vielä tiedä. Tuotteistuksissamme olet ensimmäisten joukossa näkemässä, miten trendit muovaavat arkeamme.

3. Suomessa ei ole montaa kotimaista toimijaa tässä mittaluokassa. Tuotteidemme kirjo tuhansine EAN-koodeineen kuvastaa toimintamme laajuutta ja samalla työkenttäsi monipuolisuutta.

4. Työmme linkittyy vahvasti vastuullisuuteen. Olemme myöskin asiakasomistajiemme arjen mahdollistaja ja onnellistaja. Näin me työmme merkityksellisyyden näemme. Toivottavasti tämä puhuttelee myös sinua.

5. Työssäsi on vahva kansainvälinen aspekti. Meillä on paljon ulkomaisia ja EU-alueen ulkopuolella olevia toimittajia. Osana laadunvarmistustyötä tulet vierailemaan toimittajiemme tehtailla sekä kansainvälisten kumppaniemme luona.

6. Isona toimijana meidän on mahdollista tarjota sinulle monipuolisia vaikuttamis-ja kehittymismahdollisuuksia. Työmme voi olla välillä kiireistä, mutta sitä tasapainottavat työaikajoustot sujuvoittavat arkeamme. Henkilökuntaetumme eivät ole vain sanahelinää vaan merkittäviä ja mielekkäitä.

Meidän tiimimme työ linkittyy isoon osaan koko talomme tekemistä. Pääset näin työskentelemään hyvin monipuolisesti talomme eri osaajien kanssa. Roolimme ja merkityksemme liiketoiminnallemme on jo pitkään kasvanut. Olemme tehneet tämän eteen paljon töitä, ja tätä työtä sinä tulet tiimiläistesi kanssa jatkamaan. Mitä se sitten sinulta edellyttää?

Näillä taidoilla menestyt

Koska olet paljon vartija, toimintamme kehittäjä ja tiimimme esimies, tässä työssä onnistuminen edellyttää sinulta syvää osaamista käyttötavaratuotteiden laatu- ja turvallisuusasioista sekä aiempaa esimieskokemusta. Olet ehkä kartuttanut näitä yhden tuoteryhmän osalta ja olet nyt valmis ottamaan vastuuta isommasta kokonaisuudesta. Tunnet laaduntuottokyvyn tai laadunhallinnan kannalta keskeisimmät arviointimenetelmät, ja ymmärrät myös tuotekehitysprojekteissa, mihin vaiheisiin siellä meidän työmme linkittyy. Osaat myös tunnistaa käyttötavaroiden hankintaan ja tuotteistukseen liittyvät riskit.

Tämä työ vaatii sinulta liiketoiminnallista ajattelukykyä – tämä kun ei ole liiketoiminnastamme irrallista puuhastelua. Sinulla on taitoa ja halua kyseenalaistaa ja uudistaa. Olet aktiivinen kehittäjä ja näkyvä tekijä. Työssäsi tähän asti sinua ovat auttaneet sinnikkyytesi, rauhallisuutesi sekä priorisointi- ja ongelmanratkaisutaitosi. Sinulle on luontevaa jakaa omaa osaamistasi siinä missä innostut myös itse uuden oppimisesta ja luomisesta. Uskallat myös rohkeasti tarttua kiperämpiinkin asioihin – työssäsi kun saatat olla joskus se ikävä maanpinnalle palauttaja.

Koska työssäsi olet aktiivisesti tekemisissä ulkomaisten kumppanien kanssa, sinun täytyy hallita ymmärrettävä viestintä englanniksi myös sitä toisinaan huonommin taitavien kanssa.

Miltä vaikutti? Haluaisitko tulla työkaveriksemme?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 28.5.2019 mennessä. Tämä on meille tärkeä rekrytointi, johon panostamme sen vaatiman ajan. Niinpä käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen juttelee mielellään kanssasi. Hänet tavoitat parhaiten 16.5. klo 9-10 tai 23.5. klo 9-12 numerosta 010 768 1911 tai sähköpostitse mika.lyytikainen@sok.fi.