(Poistunut julkaisusta)

Riskienhallintapäällikkö
Säästöpankkiryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.4.2020

Tahdotko sinä luottoriskienhallinnan ammattilainen olla mukana rakentamassa Säästöpankkiryhmän tulevaisuutta?

Tahdomme kokeneen riskienhallintapäällikön, jonka asenne ja osaaminen auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Olet osa riskienvalvonta ja compliance -toimintoa, jonka tehtävä on varmistaa, että säästöpankkiryhmässä noudatetaan hallituksen asettamia ja hyväksymiä riskienhallinnan periaatteita ja rajoituksia sekä sääntelyn asettamisrajoituksia.

Riskienhallintapäällikön päävastuualueena on luottoriskin hallintaan, analysointiin liittyen menettelytapojen kehittäminen, luottoriskien mallintamiseen ja kehittämiseen liittyvät tehtävät, riskipohjainen hinnoittelu ja vastuualueen sääntelyyn liittyvät tulkinnat, määrittelyt ja raportoinnin kehittäminen. Tehtävässä toimit myös luottoriskitiimin esimiehenä.

Luottoriskien tiiminvetäjä toimii tiiviissä yhteistyössä keskusyhteisön muiden toimintojen kanssa, erityisesti taloushallinnon asiantuntijoiden kanssa luottoriskien raportointiin liittyvissä asioissa varmistaakseen, että säästöpankkien yhteenliittymän riskienhallinta on riittävällä tavalla ja tehokkaasti integroitu.

Tahdomme, että sinulla on hyvät analyyttiset taidot riskien arviointi-, mittaamis-  ja prosessimenetelmien kehittämiseen ja toteuttamiseen niin toimintaohjeiden kuin tietojärjestelmien kannalta. Lisäksi sinulla on hyvät tietotekniset taidot vastuualueiden asettamien järjestelmävaatimusten ymmärtämiseksi. Työssä menestyminen edellyttää syvällistä finanssitoimialan, sen sääntelykehikon ja pankkien liiketoiminnan tuntemusta. Erinomaisten yhteistyö-  ja kommunikaatiotaitojen lisäksi olet taitava esiintyjä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää vahvaa asennetta ja kokemusta vastaavista tehtävistä. Työtapaasi määrittää toimeliaisuus ja halukkuus uuden omaksumiseen ja oppimiseen. Työskentelet yhdessä useiden eri sidosryhmien kanssa, muun muassa yhteenliittymään kuuluvien hallitusten ja toimivan johdon kanssa sekä Säästöpankkiryhmään kuuluvien pankkien kanssa. Sinulla on vahva tahto saada ihmiset onnistumaan ja pystytkin auttamaan organisaatiota toiminnon kehittämisessä.

Tarjoamme sinulle vastuullisen tehtäväkokonaisuuden huipputiimissä ja työyhteisössä; rautainen ammattitaitomme ja tahtomme ovat käytettävissäsi ja menestyksesi tukena. Työskentelyn sujuvuuden takaa joustavat työajat sekä nykyaikaiset työskentelytilat Helsingin Vallilassa.

Hae meille täyttämällä hakulomake 17.5.2020 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut jo hakuaikana ja täytämme toimen heti sopivan henkilön löydyttyä. Tehtävä on vakituinen. Lisätietoja tehtävästä antaa riskienhallintajohtaja Tiia Niemi arkipäivisin klo 8-9 ja klo 17-18, puh. 0400 957 534.