(Poistunut julkaisusta)

Riskienhallintapäällikkö
Finnvera Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.12.2019

Finnvera Oyj on valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen virallinen vientitakuulaitos.

Tavoitteenamme on, että asiakkaamme luovat ja saavuttavat rahoituksemme avulla liiketoimintaa ja vientiä, joka ei olisi ollut muuten mahdollista. Visiomme on: Asiakkaidemme menestys vahvistaa Suomen taloutta. Tämän saavuttamiseksi kehittämme jatkuvasti asiakaspalveluamme, henkilöstömme osaamista ja kumppaniverkostoamme sekä digitalisoimme toimintaamme. Taloudellinen perustamme on itsekannattavuuden saavuttaminen riskejä huolellisesti arvioiden ja halliten.

 

Haemme riskienhallintapäällikköä vahvistamaan markkina- ja likviditeettiriskien valvontaa riskienvalvonta-yksikössä.

Yksikkömme vastuulla on luotto-, rahoitus-, markkina- ja operatiivisten riskien valvonta ja raportointi. Osallistumme myös yhtiön riskienhallinnan kaikkien eri osatekijöiden kehittämiseen. Tehtävässäsi painottuvat varainhallintaan sekä likviditeetin hallintaan liittyvät riskit, mutta tarvittaessa osallistut myös liiketoiminnoissa syntyvien muitten riskien valvontaan.

Sinulla on jo muutaman vuoden kokemus riskienhallintatehtävistä rahoitustoiminnan ja/tai varainhallinnan osa-alueilta, tai taustasi voi olla rahoituksen tai talouden tehtävistä, jotka antavat hyvän pohjan kehittyä kanssamme riskienvalvonnan ammattilaiseksi.

Edellytämme sinulta syvällistä riskienhallintamenelmien ja –raportoinnin tuntemusta sekä ylempää korkeakoulututkintoa ja englannin kielen taitoa.

Arvostamme jos sinulla on ohjelmistokieliosaamista (MATLAB, R, Python, SQL) ja kokemusta viranomaisraportoinnista koskien likviditeetin hallintaa (LCR, NSFR) ja/tai markkinariskejä.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta taitoa työskennellä itsenäisesti osana toimivaa tiimiä. Henkilönä olet aktiivisesti asioita edistävä, ja haluat kehittyä työssäsi. Koska riskienvalvonta on yhteistyötä, tarvitset hyvät vuorovaikutus- ja esiintymistaidot.

Tehtäväsi yhteiskunnallisesti vaikuttavassa yrityksessä tarjoaa sinulle mahdollisuuden perehtyä syvällisesti riskienvalvontaan, sen viitekehykseen ja raportointiin jatkuvasti kehittyvässä toimintaympäristössä osana mahtavaa viiden henkilön tiimiämme. Meillä on joustavat työaikajärjestelyt ja työhyvinvointia tukevia käytäntöjä. Viihtyisä työympäristömme sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa.

Odotamme hakemustasi verkkosivuiltamme viimeistään 13.1.2020.

Lisätietoja tehtävästä antaa perjantaina 3.1. klo 10-12, tiistaina 7.1. klo 15-17 ja torstaina 9.1. klo 9-10 riskienhallintajohtaja Tina Schumacher p. 029 460 2202

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastamme luottotiedot ja yritysyhteydet. Lisäksi teetämme Suojelupoliisin perusmuotoisen turvallisuusselvityksen. Työhöntuloterveystarkastus sisältää huumausainetestin.