(Poistunut julkaisusta)

Riskiasiantuntija
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.5.2018

Pankkien sääntely ja riskialueet -toimisto vastaa pankkivalvonnan sääntelyyn liittyvistä tehtävistä ja juridisesta tuesta koko osastolle. Tehtävänämme on huolehtia, että pankkien valvonnassa on käytettävissä viimeisin tieto sääntelyn kehityksestä sekä varmistaa valvontatyön laatu eri riskialueilla.

Haemme

RISKIASIANTUNTIJAA

valvomaan ja analysoimaan pankkien riskinottoa.

Työskentelet tiiviissä yhteistyössä johtavien riskiasiantuntijoidemme kanssa pankkien riskinoton valvonnassa keskeisen riskiraportoinnin analysoinnissa. Vastaat itsenäisesti riskien seurannan datan analysoinnista ja osallistut riskiraportoinnin ja sen seurannan kehittämiseen. Olet myös mukana kansallisessa ja kansainvälisessä riskinoton valvontatyössä.

Olet suorittanut tehtävään soveltuvan korkeakoulututkinnon, ja sinulla on kokemusta pankki- tai yritystoiminnan tasehallinnasta tai riskienhallinnasta. Raporttien käsittely, analyysi ja arvioiminen ovat sinulle tuttuja. Käytännön kokemus  analyysi- ja ekonometristen välineiden (esim. R, Matlab, Python tai Tableu) käytöstä on eduksi. Omaksut uudet asiat nopeasti ja haluat kehittää osaamistasi pankkitoiminnan eri riskialueiden analysoinnissa. Osaat viestiä ja argumentoida sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen taidosta on hyötyä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä monipuolisten ja haastavien työtehtävien parissa osaavassa työyhteisössä. Pääset osaksi eurooppalaisten pankkivalvojien joukkoa ja kehittämään pankkien riskienhallinnan osaamista finanssimarkkinoiden kannalta keskeisessä viranomaisessa, jossa panostetaan henkilöstön tyytyväisyyteen ja työhyvinvointiin.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Berndt Hertsberg, p. 09 183 5011, berndt.hertsberg(at)finanssivalvonta.fi.
 
Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Noin 200 tulevan kollegasi toimipiste sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.