Riskiasiantuntija pääomamarkkinoiden valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 3.5.2021

Oletko työskennellyt finanssisektorilla vakavaraisuussääntelyn ja sijoituspalvelutoiminnan parissa? Voisitko sinä olla oikea henkilö valvontatiimiämme vahvistamaan? 

Haemme joukkoomme

RISKIASIANTUNTIJAA

Osallistut Pääomamarkkinoiden valvonta -osaston sijoituspalveluja tarjoavien ja rahastoja hoitavien yhtiöiden valvontaan ja valvonnan kehittämiseen. Vastaat näiden yhtiöiden taloudellisen tilan ja vakavaraisuuden valvonnasta. Teet yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa osastorajojen yli. Olet myös mukana arvioimassa valvottavien taloudelliseen tilaan liittyviä riskejä osana toimilupaprojekteja ja valvontatapauksia. Lisäksi osallistut substanssialueesi osalta Fivan edustajana eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön sekä mahdollisesti myös osaston tarkastuksiin ja teema-arvioihin. 

Riskiasiantuntijana olet edistämässä pääomamarkkinoiden valvonnan prosessien ja hyvien käytänteiden kehittämistä. 

Mitä odotamme sinulta?

Tunnet finanssisektorin toimintaa, liiketoimintamalleja ja riskejä erityisesti sijoituspalvelutoiminnan osalta. Sinulla on kokemusta vakavaraisuuteen liittyvien riskien arvioinnista ja hallinnasta käytännön tasolla. Ymmärrät vakavaraisuussääntelyn rakennetta ja sinulla on myös kiinnostusta perehtyä laajasti soveltuvaan sääntelyyn. Sinulla on lisäksi tilinpäätösosaamista ja kokemusta taloudellisen tiedon analysoinnista.  Pystyt myös arvioimaan sijoituspalvelutoiminnan ja sen uusien toimintamallien tuomia riskejä.   

Sinulla on kyky jäsentää, viestiä ja argumentoida selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista sekä kirjallisesti että suullisesti. Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi ja kykenet tarvittaessa asioimaan myös ruotsiksi. Näkemys vakavaraisuusvalvonnan riskiperusteiseen suuntaamiseen ja suunnitteluun sekä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ovat työssä menestymisen takeita. 

Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Pystyt tekemään päätöksiä paineen alla, ja sinulla on kyky toimia laadukkaasti myös nopeatempoisessa työympäristössä. Toiminnassasi jalostat tietoa ja jaat mielelläsi osaamistasi muille. Hyvien työyhteisö- ja vuorovaikutustaitojesi ansiosta pystyt innostamaan valvontaryhmää saavuttamaan valvonnan tavoitteen. 

Mitä voit odottaa meiltä?

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä merkityksellisten työtehtävien parissa finanssisektorin keskeisessä viranomaisessa. Työ meillä tarjoaa myös mahdollisuuden jatkuvaan osaamisen kartuttamiseen. Olemme asiantuntijajoukko, joka tekee yhdessä töitä mukavassa työilmapiirissä. Tarjoamme sinulle myös hyvät työsuhde-edut ja etätyöskentely on normaalioloissakin mahdollista merkittävissä määrin.

Palkka

Virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17 (tehtäväkohtainen palkanosa 4 667 euroa/kk ja lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta). Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Eeva Granskog, p. 09 183 5203 tai eeva.granskog(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1451805
  • Tehtäväalue: Julkishallinto ja järjestöt, Laki, Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 23.5.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Eeva Granskog (eeva.granskog (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5203
  • Sijainti: Helsinki