(Poistunut julkaisusta)

Riskianalyytikkoja Elon Middle Officeen
Työeläkeyhtiö Elo

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.3.2019

Olemme työeläkeyhtiö Elo, ja meillä on töissä noin 500 huipputyyppiä. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 % hoitaa työeläkevakuutuksensa Elossa. Olemme positiivinen toimija perinteisellä alalla. Me vastaamme 210 000 eläkeläisen toimeentulosta ja huolehdimme noin 500 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä sekä 23 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.


Meillä on asiantuntijoita usealta eri liiketoiminnan osa-alueelta aina eläkemaksajista viestinnän ja sijoitusalan ammattilaisiin. Korostamme yhdenvertaisuutta ja arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössämme. Teemme vastuullista ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtä rennosti ja turhia hermoilematta. Sitä on ammattitaito. Elossa on hyvä olla – liity sinäkin elolaisten joukkoon. Toimipaikkamme on Espoon Tapiolassa.


Haemme kahta riskianalyytikkoa Elon Talous ja sijoitusriskienvalvonnan Middle Officeen


Middle Office on osa talous ja sijoitusriskienvalvontaa sekä sijoitusprosessia. Middle office valvoo ja seuraa, ovatko yhtiön sijoitukset niille asetettujen rajoitteiden ja tavoitteiden mukaisia. Toiminnalla tähdätään riskien ja niiden yhteisvaikutusten tehokkaaseen havainnointiin, mittaamiseen ja raportointiin. Tehtävien luonteeseen kuuluu prosessien ja toimintatapojen jatkuva kehittäminen vastaamaan sijoitus- ja lainsäädäntöympäristössä tapahtuvia muutoksia.


Riskianalyytikon tehtävässä vastaat omalta osaltasi riskien ja tuottojen mittaamisesta ja raportoinnista. Raportointi pohjautuu positionhallintajärjestelmissä ja tietovarastossa ylläpidettäviin tietoihin. Työvälineinä käytetään edistyneitä data-analytiikka- ja Business Intelligence (BI) -työkaluja. Riskilaskennassa käytetään valmiita riskilaskentaohjelmistoja sekä itse kehitettyjä kvantitatiivisia malleja. Vastuullasi on toiminnan jatkuva kehittäminen. Osallistut myös sijoitusprosessin yhteisiin kehityshakkeisiin.


Menestyminen työtehtävissä edellyttää


 • ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi taloustieteestä, rahoituksesta, tilastotieteestä, matematiikasta tai fysiikasta
 • vahvaa osaamista matemaattistilastollisesta mallinnuksesta ja tilastollisesta analyysistä (Matlab, R)
 • laajaa osaamista eri sijoitustuotteista
 • tietämystä tuoton- ja riskienlaskentamenetelmistä
 • osaamista sijoitus- ja positionhallintajärjestelmistä
 • osaamista raportointityövälineistä (relaatiotietokannat, SQL-osaaminen, BI-työkalut)
 • halukkuutta perehtyä eläkeyhtiön toiminnan ominaispiirteisiin, kuten vakavaraisuuslaskentaan
 • halukkuutta prosessien, toimintatapojen ja raporttien jatkuvaan kehittämiseen vastaamaan sijoitus- ja säädäntöympäristössä tapahtuvia muutoksia.
 • hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

Sovit erinomaisesti joukkoomme, jos olet analyyttisesti ja laaja-alaisesti ajatteleva, näet syy-seuraussuhteet sekä niiden vaikutukset helposti. Huolellisuus ja tarkkuus ovat arkipäivää työssäsi. Kykenet työskentelemään sekä itsenäisesti että osana tiimiä. Arvostamme positiivista ja innostunutta työotetta.


Tarjoamme sinulle


 • mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden yhdessä Suomen suurimman instituutionaalisen sijoittajan organisaatiossa
 • kehittyneet ja ajanmukaiset työvälineet
 • hyvän perehdytyksen sekä mahdollisuuden olla kehittämässä sijoitustoiminnan riskienhallintaa
 • kehittämistä ja osaamista arvostavan työyhteisön
 • vakituisen tehtävän lisäksi meillä on mahdollisuus ottaa myös yksi osaava henkilö analyytikkoharjoittelijaksi ko. tieteenalojen opiskelija tai vastavalmistunut. Harjoittelijan työtehtävät räätälöidään osaamistason mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa


Mikäli kiinnostuit riskianalyytikon tai analyytikkoharjoittelijan tehtävistä, niin lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Markus Rusi (puh. 020 703 5424). Lähetä hakupaperit palkkatoivomuksineen alle olevan linkin kautta pe 29.3.2019 mennessä.