(Poistunut julkaisusta)

Riskianalyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.6.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi vahvistamme nyt Vahinkovakuutuksen riskienhallinta -yksikköä ja haemme riskianalyytikkoa Helsinkiin.

RISKIANALYYTIKKO

Tässä tehtävässä vastaat

Olet mukana OP Ryhmän kvantitatiivisessa riskienhallinnassa analysoimalla ryhmän vakuutusyhtiöiden kokonaisriskiasemaa erityisesti vakuutus- ja sijoitusriskien osalta. Osallistut säännölliseen raportointiin ja analyysimenetelmien kehittämiseen sekä riskinoton linjauksiin.

Vakuutusalueella olemme liiketoiminnan ja aktuaariyksiköiden tukena arvioitaessa sijoitustoimintaan ja vastuuvelkaan liittyviä riskejä. Osallistumme riskinoton linjauksiin, seuraamme linjausten toteutumista ja raportoimme johdolle riskiasemasta.

Mitä odotamme sinulta

Odotamme tehtävään valittavalta riskianalyytikolta vähintään kahden vuoden työkokemusta vakuutus- tai sijoitusriskien analysoinnin parissa sekä vahvaa kiinnostusta vakuutusalaa ja riskienhallintaa kohtaan. Olet voinut työskennellä esimerkiksi vakuutusmatemaatikkona tai sijoitusriskien hallinnan parissa.

Sinulla on kvantitatiivista ja tietoteknistä osaamista. Osaat ohjelmoida jollakin ohjelmointikielellä ja olet innostunut opettelemaan uusia. Käyttämiämme kieliä ovat esimerkiksi Python, R, SQL ja SAS. Olet työskentelytyyliltäsi kärsivällinen ja analyyttinen. Hahmotat keskeiset tehtävät laajoista kokonaisuuksista ja osaat myös priorisoida ajankäyttöäsi sen mukaisesti. Toimit useiden sidosryhmien kanssa, joten toivomme sinulta vahvoja yhteistyötaitoja. Arvostamme myös vakuutusalan sääntelyn tuntemista sekä SHV-tutkintoa tai sen osasuorituksia.

Kokemuksesi perusteella nimikkeesi voi olla myös Riskienhallintapäällikkö.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen OP Vallilan inspiroivassa ympäristössä, jossa saat mahdollisuuden katsoa vakuutustoimintaa kokonaisuutena osana laajempaa finanssiryhmää. Näet vakuutusyhtiön taseen molemmat puolet; vastuuvelan vakuutuksen ottajille ja sitä kattavan sijoitusomaisuuden. Toimimme tiiviissä yhteistyössä riskienhallinnan muiden yksiköiden kanssa, joten pääset työskentelemään laajan asiantuntijajoukon kanssa sekä seuraamaan myös koko OP Ryhmän riskiaseman kehitystä.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kiinnostuitko tehtävästä? Mari Leppänen kertoo mielellään sinulle lisää puhelimitse 0409629819 tai sähköpostitse mari.leppanen@op.fi.

Hae tehtävää 23.6.2019 mennessä oheisen linkin kautta. Lähetä hakemus ja kerro meille osaamisestasi ja motivaatiostasi. Liitä hakemukseen CV, saatekirje ja palkkatoiveesi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana, ja tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.