(Poistunut julkaisusta)

Riskianalyytikko tasehallintajärjestelmän kehittämiseen ja tukeen
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.10.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Haemme OP Ryhmän riskienhallinnan Markkina- ja likviditeettiriskit -yksikköön Riskianalyytikkoa tasehallintajärjestelmän kehittämiseen ja tukeen Helsinkiin.

 

Vastuullasi on tasehallintajärjestelmän kehittäminen, ylläpito ja tuki tasehallinnan, riskienhallinnan sekä teknisen ympäristön näkökulmista. Olet osa tasehallinnan ja riskienhallinnan asiantuntijoiden tiimiä, jonka tehtävänä on ymmärtää OP Ryhmän taseasema yhtiöittäin ja kokonaisuutena. Tuot tiimiin ohjelmistokehityksen, tietokantojen, datan ja teknisen alustan tuntemusta.

 

Käytämme kaupallista tasehallintaohjelmistoa, jonka avulla analysoimme esimerkiksi korkotuottojen kehitystä markkinakorkojen muuttuessa. Prosessissa tärkeitä vaiheita ovat sopimustietokannan kerääminen lähdejärjestelmistä, sopimusten kuvaaminen laskennassa, skenaarioiden määrittely ja raporttien tuottaminen.

 

Ketä etsimme?

 

Olet innostunut rahoitusmarkkinoista ja pankkitoiminnasta. Riskien mittaus ja sen automatisointi kiinnostavat. Ohjelmointi jollakin ohjelmointikielellä ja tietokannat ovat tuttuja. Työskentelet analyyttisesti ja tarkasti. Sinulla on kärsivällisyyttä perehtyä pankkisääntelyyn ja suunnitella sääntelyn vaatimukset täyttäviä prosesseja. Hahmotat nopeasti laajoja kokonaisuuksia ja osaat kertoa niistä oleellisen suullisesti ja kirjallisesti, myös englanniksi. Teet sujuvaa yhteistyötä tiimin sisällä ja muiden yksiköiden kanssa sekä koordinoit kehitysprojekteja.

 

Tehtävässä on eduksi rahoitusalan tietojärjestelmien arkkitehtuurin ja tekniikan tuntemus sekä kokemus palvelinpohjaisen ohjelmiston ylläpidosta. Myös siirtyminen toiselta toimialalta on mahdollinen. Rahoitusalan kokemus tai kokemus toisen toimialan riskienhallinnasta on hyödyksi. Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon tai tieteellisen jatkotutkinnon, mikä on antanut sinulle vahvan teknisen ja analyyttisen pohjan.

 

Tarjoamme sinulle

 

Tehtävässä sovellat tietoteknistä ja analyyttistä osaamistasi tasehallinnan sekä markkina- ja likviditeettiriskien hallinnan kysymyksiin. Olet osa tiivistä yhteistyötä tekevää tiimiä, jonka osaaminen kattaa pankin tasehallintaa, korko- ja likviditeettiriskin hallintaa sekä tietotekniikkaa. OP Ryhmä palvelee laajaa asiakaskuntaa yksityishenkilöistä suuriin yrityksiin. Saat olla monessa mukana ja näet pankkitoiminnan koko kirjon.

 

Riskienhallinnan Markkina- ja likviditeettiriskit -yksikössä vastaamme markets-toiminnan, pankkitoiminnan sijoitusten sekä korko- ja likviditeettiriskin seurannasta OP Ryhmässä. Työtehtävät kehittyvät osaamisesi mukana.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Kalle Böss kertoo sinulle mielellään lisää puhelimitse 050 599 4180 tai sähköpostitse kalle.boss(at)op.fi.

 

Voit hakea tehtävään 19.10.2020 mennessä OP:n Urasivun kautta kertomalla meille vahvuuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Täytä hakujärjestelmään henkilötietosi ja liitä hakemukseen saatekirje, CV ja opintosuoritusote.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.