(Poistunut julkaisusta)

Riskianalyytikko, riskienhallintatoiminto
LähiTapiola

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.2.2021

Haemme LähiTapiola-ryhmän Riskienhallintatoimintoon vakituiseen työsuhteeseen Riskianalyytikkoa.

Työnkuvaasi kuuluu ryhmän vakuutusyhtiöiden sijoitusriskien ja sijoitustoiminnan tuloksellisuuden mittaaminen, analysointi ja raportointi sekä näihin liittyvien laskentajärjestelmien ylläpito ja kehittäminen. Erityisenä vastuualueena tehtävässä on keskittymäriskien ja likviditeettiriskien hallinnan kehittäminen.

Tehtävässäsi pääset näköalapaikalle osallistumaan ison suomalaisen vakuutusryhmän riskienhallinta-, sijoitus- ja taseenhallintaprosesseihin. Toimit itsenäisesti omalla vastuualueellasi huomioiden ryhmän politiikat ja linjaukset. Käytössäsi on modernit työvälineet ja tukenasi on osaava, motivoitunut ja hyvähenkinen tiimi. LähiTapiolan työntekijänä saat käyttöösi ryhmän kattavat henkilöstöedut.

Odotamme sinulta

Ymmärrät modernin portfolioteorian perusteet, sijoitusriskien hallinnan perusmenetelmät sekä yleisimmät sijoitusinstrumentit ja niiden hinnoittelumallit.

Työssäsi tarvitset sijoitustoimintaan liittyvän kvantitatiivisen osaamisen lisäksi tietojärjestelmä- ja ohjelmointitaitoja (esim. SAS, SQL, Python, r, Matlab, Excel) sekä aitoa kiinnostusta sijoitustoimintaan liittyvien laskentajärjestelmien kehittämiseen dokumentaatiota unohtamatta. Finanssialaa koskevan vakavaraisuussääntelyn tunteminen on edukseksi.

Henkilönä olet tavoitteellinen, aktiivinen ja aloitekykyinen. Kommunikoit ja verkostoidut sujuvasti eri sidosryhmien kanssa, perustelet näkökulmasi, osaat priorisoida ja kykenet toimimaan paineen alla.

Lisätietoja

Jos sinulla on kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, niin lisätietoa saat pirauttamalla Riskienhallintapäällikkö Matias Lintulalle puh. 040 350 4509 torstaina 18.2. klo 14-16 tai Riskienhallintapäällikkö Antti Valtaselle puh. 050 412 5011 torstaina 25.2. klo 14-16.

Jätäthän hakemuksesi hakulomakkeemme kautta 28.2.2021 mennessä.
Olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian!

Tehtävään alustavasti valitun henkilön luottotiedot tarkistetaan.