Risk and Compliance Lead
OP

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 14.7.2021

Oletko operatiivisten riskien hallinnan osaaja, johon liiketoimintajohto voi tukeutua riskienhallintaan ja sääntelynmukaisuuteen liittyvissä kysymyksissä? Haluatko olla mukana kehittämässä vahinkovakuutuksen riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan menettelytapoja ja toimintamalleja? 

Haemme Pohjola Vakuutukseen Risk and Compliance Leadia varmistamaan operatiivisten riskien hallinnan ja toiminnan sääntelynmukaisuuden liiketoiminnan päivittäisessä tekemisessä. Tehtävässä pääset rakentamaan yhtiön riskienhallinnallista kulttuuria ja varmistamaan toiminnan sääntelynmukaisuutta alati kehittyvässä finanssialan toimintaympäristössä.

Risk and Compliance Lead, Pohjola Vakuutus, Helsinki
 
Risk and Compliance Leadina hoidat nimettyä liiketoiminnan vastuualuettasi itseohjautuvasti, samalla varmistaen tiiviin yhteistyön muun muassa keskusyhteisön riskienhallinnan, compliancen, lakiasioiden ja sisäisen tarkastuksen kanssa. Rooli on vielä muotoutumassa, joten pääset rakentamaan toimintaa yhdessä liiketoiminnan ja muun Risk and Compliance Lead-tiimin kanssa. 

Varmistat operatiivisten riskien hallinnan ja sisäisen valvonnan tehokkaan toteutumisen vastuualueesi päivittäisessä toiminnassa. Huolehdit riskien jatkuvasta arvioinnista ja mitigoinnista sekä osallistut jatkuvuuden varmistamiseen. Kehität operatiivisten riskien hallintaan, sisäiseen valvontaan ja sääntelyn sekä ohjeiden noudattamiseen liittyviä käytäntöjä. Varmistat toiminnan sääntelynmukaisuutta muun muassa kehittämällä prosesseja sekä koordinoimalla sääntelyn noudattamista varmistavia projekteja. Tuet tiimejä, toimintoja ja liiketoimintajohtoa operatiivisten riskien hallinnan ja sisäisen valvonnan kysymyksissä. Olennainen osa tehtävää on tukea uusien palvelujen ja toimintamallien kehittämistä. 

Muutama sana meistä

Tässä tehtävässä sijoitut osaksi vakuutusliiketoimintaa tukevaa Risk and Compliance -tiimiä, jolla on monipuolista osaamista tehtävän vaatimilta osa-alueilta. Kukin Risk and Compliance Lead on tiiviisti mukana oman vastuualueensa liiketoiminnan arjessa ja merkittävässä roolissa tavoitteiden saavuttamisen varmistamisessa. Teemme tiivistä yhteistyötä myös OP Ryhmän muiden Risk & Compliance Leadien kanssa. 

Tämän lupaamme sinulle

Tarjoamme mahdollisuuden päästä mukaan finanssialan suurimman työnantajan muutokseen. Saat ympärillesi joukon osaavia ammattilaisia sekä kiinnostukseesi ja osaamiseesi pohjautuvan oman vastuualueen, jossa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittää erityisosaamistasi. Vastuualueesi on laaja ja pääset verkostoitumaan ja toimimaan eri sidosryhmien kanssa koko ryhmätasolla. 

Vastuullisen työn vastapainoksi pidämme huolen työhyvinvoinnistasi ja tulevaisuuteen katsovista työjärjestelyistä. Tarjoamme sinulle vakaan ympäristön, jossa vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen ovat keskeisiä arvoja. 

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöetumme, johon kuuluvat henkilörahasto sekä henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Työssäjaksamiseen panostamme arjen tasapainolla ja joustavuudella sekä tarjoamalla käyttöösi lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. 

Oletko hakemamme osaaja?

Edellytämme sinulta tehtävää tukevaa koulutusta (esim. OTK/OTM tai KTM) sekä ymmärrystä finanssialasta ja siihen kohdistuvasta sääntelystä. Arvostamme kokemusta erityisesti operatiivisten riskien hallinnasta, liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisesta, sisäisen valvonnan kehittämisestä sekä sääntelyn-/vaatimuksenmukaisuuden (compliance) menettelyistä. Vahinkovakuutusliiketoiminnan tuntemus sekä kokemus siihen kohdistuvasta sääntelystä (esim. AML/KYC, GDPR, IDD) ja sen implementoinnista osaksi liiketoimintaprosesseja on eduksi. ICT-kehittämisen ja toimintaympäristön tuntemuksesta on hyötyä, sillä roolissa tuetaan myös järjestelmäkehittämistä. 

Työn luonne vaatii sinulta ratkaisulähtöistä toimintatapaa sekä halukkuutta toimia aidosti osana liiketoimintaa sen päivittäisessä arjessa. Sinulla on kyky tunnistaa riippuvuudet, ongelmat ja riskit sekä ennen kaikkea etsiä niihin ratkaisuja. Olet taitava verkostoituja ja vakuuttava viestijä, ja kykenet luomaan ja ylläpitämään suhteita niin OP:n sisällä kuin suhteessa valvojaan ja viranomaisiin. Sinusta löytyy tarvittaessa sekä jämäkkyyttä että diplomaattisuutta kaikkien sidosryhmien tarpeet täyttävien ratkaisujen löytämiseen. Olet tottunut koordinoimaan laajoja kokonaisuuksia ja pystyt paineessakin viemään asioita itseohjautuvasti eteenpäin. Kansainvälistyvässä ympäristössämme englannin kielitaito on oleellista.
 
Miten tästä eteenpäin? 

Kiinnostuitko? Hae tehtävää 11.8.2021 mennessä lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Liitä hakuun CV:si ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Jos sinulla on kysymyksiä tehtävästä, olethan yhteydessä Mika Häkkiseen p. 040 334 3197 tai mika.hakkinen(a)pohjola.fi, parhaiten tavoitettavissa 22.7. klo 10-11 ja 2.8. klo 14-15.

Finanssialalla luottamus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusta, minkä vuoksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys. 

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme. Lisätietoa OP:sta työnantajana ja kaikki avoimet tehtävämme löydät osoitteesta www.op-careers.fi. 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot