(Poistunut julkaisusta)

Risk and Compliance Lead, Pohjola Vakuutus
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.5.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa. Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. 

Haemme Pohjola Vakuutukseen Risk and Compliance Leadia vastaamaan operatiivisten riskien hallinnasta ja toiminnan sääntelynmukaisuudesta liiketoiminnan päivittäisessä tekemisessä. Tehtävässä pääset rakentamaan liiketoiminnan riskienhallinnallista kulttuuria ja varmistamaan toiminnan sääntelynmukaisuutta alati kehittyvässä finanssialan toimintaympäristössä. 

RISK AND COMPLIANCE LEAD, Pohjola Vakuutus

Risk and Compliance Leadina hoidat nimettyä liiketoiminnan vastuualuettasi itseohjautuvasti, samalla varmistaen tiiviin yhteistyön muun muassa keskusyhteisön riskienhallinnan, compliancen, lakiasioiden ja sisäisen tarkastuksen kanssa. Uudessa roolissa pääset rakentamaan toimintaa yhdessä liiketoiminnan ja muiden Risk and Compliance Leadien kanssa.

Vastaat riskien jatkuvasta arvioinnista ja mitigoinnista sekä sääntelyn noudattamisesta (mm. AML/KYC, GDPR, IDD) osana liiketoimintaa. Toimit asiantuntijana riskienhallintaan ja sääntelynmukaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Osallistut sisäisiä ohjeita laativien työryhmien työskentelyyn, ja vastaat muun muassa OP Ryhmältä ja viranomaisilta tulevan ohjeistuksen saattamisesta osaksi liiketoiminnan, heimojen sekä tiimien toimintaa. Varmistat osaltasi kyvykkyytemme tulkita ulkoisen sääntelyn vaikutusta liiketoimintaan ja sen kehittämiseen sekä tarjoat asianmukaisen tuen, ohjauksen ja koulutuksen näihin liittyen.

Oletko hakemamme osaaja?

Edellytämme sinulta tehtävää tukevaa koulutusta (esim. OTK/OTM tai KTM) sekä vahinkovakuutusliiketoiminnan tuntemusta. Arvostamme kokemusta, tai vähintään aitoa kiinnostusta operatiivisten riskien hallintaan ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen prosessien eri vaiheissa. Arvostamme kokemusta myös compliance-malleista ja -toimintatavoista sekä valmiutta syventää osaamistasi vakuutusalaa koskevasta sääntelystä. Rahanpesun estämiseen, asiakkaan tuntemiseen ja tietosuojaan liittyvän sääntelyn tuntemus ja kokemus sen implementoinnista osaksi liiketoimintaprosesseja on etu.

Työn luonne vaatii sinulta analyyttista ja konsultoivaa toimintatapaa sekä halukkuutta toimia aidosti osana liiketoimintaa sen päivittäisessä arjessa. Olet tottunut koordinoimaan laajoja kokonaisuuksia. Sinulla on kyky tunnistaa riippuvuudet, ongelmat ja riskit sekä ennen kaikkea etsiä niihin ratkaisuja. Olet taitava verkostoituja ja vakuuttava viestijä, ja kykenet luomaan ja ylläpitämään suhteita niin OP:n sisällä kuin suhteessa valvojaan ja viranomaisiin. Johdat työtäsi itsenäisesti ja pystyt pienessä paineessakin viemään asioita oma-aloitteisesti ja ratkaisuhakuisesti eteenpäin. Asioiden kuvaaminen ja dokumentointi on sinulle tuttua, ja osaat esittää ja havainnollistaa asian ymmärrettävästi myös muille. Sinulla on kykyä rakentavaan kriittiseen ajatteluun sekä muutosketteryyteen. Kansainvälistyvässä ympäristössämme englannin kielitaito on oleellista.

Tämän me lupaamme sinulle

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan finanssialan suurimman työnantajan muutokseen. Saat ympärillesi joukon osaavia ammattilaisia sekä kiinnostukseesi ja osaamiseesi pohjautuvan oman vastuualueen, jossa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää erityisosaamistasi. Vastuualueesi on laaja ja tehtäväkenttä monipuolinen; pääset toimimaan monien sidosryhmien kanssa ja havainnoimaan OP:n toimintaa useista eri näkökulmista.

Työsuhde-etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen.  Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää.

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kiinnostuitko? Hae tehtävää 7.6.2020 mennessä lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Liitä hakuun CV:si ja kerro meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Jos sinulla on kysymyksiä tehtävästä, olethan yhteydessä Katri Haukkovaaraan p. 050 4133 628 tai katri.haukkovaara(a)pohjola.fi, parhaiten tavoitettavissa ma 25.5. klo 10-11.00, ke 27.5. klo 15-16 ja ma 1.6. klo 10-11.

OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin – me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä. Rekrytointiprosessiin kuuluvat kasvokkaiset haastattelut on korvattu toistaiseksi videotapaamisilla.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme