(Poistunut julkaisusta)

Risk Analyst
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.2.2021

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Ajatteletko luovasti, onko sinulla kokemusta tilastollisesta mallintamisesta ja innostutko ison datan kanssa työskentelemisestä? Mikäli vastaat kyllä, niin voit olla juuri etsimämme Risk Analyst eloisaan ja innokkaaseen Risk Models-yksikköömme. Työpaikka sijaitsee Vallilassa, Helsingissä.

 

Tarjoamastamme paikasta

 

Luottojen myöntäminen on pankkitoiminnan ydintä, ja näin ollen koko toiminnan kannattavuus nojaa luottosalkun hyvään laatuun, salkun riskien tuntemiseen ja niiden tarkkaan arviointiin. Risk Models yksikössä työskenteleminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ymmärtää tätä ydintä tilastollisten ja matemaattisten mallien kautta, sekä perehtyä aiheeseen yhä syvemmin ja laajemmin. PD, LGD ja CF -mallien lisäksi kehitämme malleja ja menetelmiä myös luottoriskin stressitesteihin.

 

Me OP:ssa kehitämme perusteltuja, korkean laadun malleja kansainvälisten parhaiden käytänteiden mukaisesti. Työmme nojaa laadukkaaseen omaan dataan, ymmärrykseen liiketoiminnasta ja sääntelystä, sekä yksikkömme yhteisiin työtapoihin. 

 

Yksikössämme panostamme kommunikaatioon, tehokkaaseen päätöksentekoon, suunnitelmallisuuteen sekä laadukkaaseen dokumentointiin. Kannustamme ja tuemme toisiamme yhä parempaan suoritukseen.

Risk Analystina työskentelet mallinnusprojektissa tiimissä, joka koostuu maamme parhaista luottoriskin asiantuntijoista. Tehtävät vaihtelevat aineistoanalyysistä ja mallinnuksesta tulosten suulliseen ja kirjalliseen esittämiseen englanniksi. Oleellista on osata kuvata tekemisesi keskittyen oleelliseen, sekä ymmärtää niiden moninaiset riippuvuudet. Kokemus ja kyky lukea ja tulkita sääntelyä katsotaan eduksi.

 

Odotuksistamme

 

Etsimme numerotarkkaa, tilastollisella mallinnuskokemuksella varustettua henkilöä. Tämän lisäksi tarvitaan kykyä ajatella luovasti, sekä ymmärtää laajojen kokonaisuuksien tärkeimmät kohdat.  

Ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi soveltavasta matematiikasta, tilastotieteestä, fysiikasta tai taloustieteistä tarjoaa menestyksen avaimet tähän työhön. Ymmärrys pankkialasta on avuksi.

Toivomme, että sinulla on kokomusta työskentelystä ison datan kanssa, sekä hyvät SQL ja R ohjelmointitaidot. Pystyt osoittamaan kyvykkyytesi ratkaista ongelmia tilastollisilla ja matemaattisilla menetelmillä, ja etsit jatkuvasti mahdollisuuksia kehittää kykyjäsi ja oppia lisää.

 

Olet ratkaisu- ja tuloskeskeinen. Tapasi työskennellä on läpinäkyvää ja haluat tuottaa korkeaa laatua. Osaat siitä huolimatta käyttää aikasi tehokkaasti keskittyen oleelliseen. Haluat ymmärtää ilmiön aineistojen, analyysien ja mallien takana, jotta varmistat tulostesi soveltuvuuden käyttökohteeseen. Loistat tehtävissä, jotka vaativat loogista päättelyä, sekä monipuolisia taitoja.

Nautit työskennellä osana tiimiä ja sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja kommunikointitaidot. Esittelet mielelläsi töitäsi ja selität niiden taustoja ja tulkintoja sekä omalle projektitiimillesi, että monille eri sidosryhmille.

Sujuva kirjallinen ja suullinen englanti on välttämätön tehtävässä.

 

Muutama sana meistä… 

 

Risk Analystina työskentelet Risk Model yksikössä, jossa meitä on yli 20 luottoriskin osaajaa, mallintajia ja Data Analysteja. Olemmekin Suomen suurin luottoriskimallinnuksen parissa työskentelevä yksikkö. Meillä on yhteiset tavat toimia ja vahva tahto tuottaa korkeaa laatua.

 

Osallistut mallinnusprojektiin osana useamman henkilön tiimiä. Tiimiläisillä on selvät roolit ja vastuut, sekä suunnitelmat tehtävistään. Tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä ja tukee toinen toisiaan tehtävissä. Työskentelytapamme ja menetelmämme tukevat sinua saamaan heti alusta asti kiinni tehtävistäsi, sekä mahdollistavat jatkuvan kehittymisen monipuolisesti.  

 

…ja miksi hakea 

 

Tiimimme on Suomen suurin luottoriskimallinnuksen parissa työskentelevä yksikkö, joten tulet työskentelemään maan kokeneimpien osaajien kanssa. Tässä työssä pääset suoraan pankkitoiminnan ytimeen ja voit muodostaa kokonaiskuvan luottoriskien hallinnasta pankissa.

 

Modernit toimitilamme sijaitsevat Vallilassa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Yhdistämme joustavasti etä- ja lähityöskentelyä ja kannustamme jokaista löytämään itselleen sopivimman ja tehokkaimman tavan työskennellä.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Hae tehtävään 24.2. mennessä lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta

 

Lisätietoja tehtävästä antavat Jaakko Sääskilahti 0504307585 maanantaina 15.2. klo 14-15 ja Ella Ruutu 040 120 9732 torstaina 18.2. klo 10-11.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.