Rikosseuraamustyöntekijä
Rikosseuraamuslaitos

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 27.4.2021

Organisaation esittely

Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua. 

Toimimme valtakunnallisesti kolmella eri rikosseuraamusalueella, joihin kuuluu yhteensä 26 vankilaa ja 14 yhdyskuntaseuraamustoimistoa. Lisäksi meillä on Keskushallintoyksikkö, Rikosseuraamusalan koulutuskeskus ja Täytäntöönpanoyksikkö.

 

Tehtävän kuvaus

Kun läsnäolollasi on todella merkitystä.
Moni pitää työtämme mystisenä. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten monipuolisia työtehtäviä teemme. Olemme nähneet monenlaisia tarinoita. Olemme porukka, joka on maailman kärkitasoa! Teemme yhdessä yhteiskunnallisesti merkittävää, tutkimukseen perustuvaa työtä, josta olemme aidosti ylpeitä. Eikä suotta.

Etsimme nyt sinua, tunnetaan myös nimellä:

RIKOSSEURAAMUSTYÖNTEKIJÄ

Keravan vankila on yksi Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen yksiköistä. Vankila muutti uusiin tiloihin syyskuussa 2020 ja toimii tällä hetkellä vankien kuntoutukseen keskittyvänä, vahvasti sidosryhmäyhteistyöhön toimintaansa painottavana, vapauteen valmentavana avovankilana. Vankilassa on 136 miesvankipaikkaa.

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueella Keravan vankilassa on haettavana rikosseuraamustyöntekijän virka. Virka täytetään 1.7.2021 lukien tai sopimuksen mukaan.

Rikosseuraamustyöntekijänä työnkuvasi sisältää laaja-alaisesti valvontaan, vankien ohjaamiseen ja rangaistusajan suunnitelmien (Ransu) toteuttamiseen liittyviä tehtäviä. Tehtäviisi kuuluvat vangin tulotilanteen haltuunotto, rangaistusajan seuranta ja suorittaminen, vangin toimintaan sijoittaminen, osallistuminen ja ohjaus, vankia koskevien päätösten valmistelu ja esittely sekä kirjaaminen. Rikosseuraamustyöntekijänä pidät vangin asioissa yhteyttä vankilan ulkopuolelle, valmistelet vapautumista ja hoidat turvallisuuteen liittyviä tehtäviä sekä muut esimiehen mahdollisesti määräämät tehtävät.

 

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena rikosseuraamustyöntekijän virkaan on korkeakoulututkinto (asetus 1739/2015). Kielitaitovaatimuksena on julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukainen osaaminen.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

 

Hakijalta odotamme

Edellytämme hakijalta tehtävään soveltuvaa koulutusta sekä valmiutta suorittaa tehtävän vaatimia täydennyskoulutuksia. Kokemus rangaistusajan suunnitelmien seurannasta tai toteuttamisesta, sekä aikaisempi kokemus työskentelystä avovankilassa voidaan katsoa hakijalle eduksi. Erityisesti odotamme kuitenkin motivaatiota ja tahtoa oman työnsisällön kehittämiseen sekä näkemystä tulevaisuuden työtehtävistä kuntouttavan vankityön parissa. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä ATK-taitoja ja ajokorttia.

Odotamme hakijalta sitoutumista rikosseuraamusalan ja yksikön tavoitteisiin sekä hyvän hallinnon periaatteiden mukaista työskentelytapaa. Rikosseuraamuslaitoksen tehtävää täytettäessä kiinnitetään erityistä huomiota hakijan henkilökohtaiseen soveltuvuuteen rikosseuraamusalan tehtäviin (Valtioneuvoston asetus Rikosseuraamuslaitoksesta 1739/2015).

 

 

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika:   Jaksotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.7.2021tai sopimuksen mukaan

 

Virka on viraston yhteinen.

 

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   28.5.2021 16:15

ID:   25-535-2021

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Etelä-Suomen rikosseuraamusalue aluekeskus
PL 6 (Ristikkokatu 6 A)
00581  Helsinki

 

Palkkaukseen liittyvät tiedot

 Viran tehtäväkohtainen palkka sijoittuu vaativuustasolle 7 (1997,98€/kk), jolloin arvioitu eromääräinen palkka on noin 2260 - 2770€/kk. Vaativuustason 9 (2191,64€/kk) mukaisen palkan maksaminen edellyttää, että nimitettävä on suorittanut Vankilassa työskentelevä rikosseuraamustyöntekijä -koulutuksen, jolloin arvoitu euromääräinen palkka on noin 2480 - 3040€/kk. Henkilökohtaista palkanosaa maksetaan enintään 36 % ja kokemusosaa enintään 12 %.

 

Edut

• laajan työterveyshuollon
• työmatkaedun
• kulttuuri-/liikuntaedun
• hyvät mahdollisuudet kasvattaa asiantuntijuuttasi täydennyskoulutuksen avulla

 

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   2

 

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Minna Peltonen apulaisjohtaja 050 358 3003 minna.k.peltonen@om.fi
Markku Kuikka apulaisjohtaja 050 406 6780 markku.kuikka@om.fi
 

Toimipiste

Keravan vankila
PL 133 (Lahdentie 711)
04201 Kerava
 

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Virkaan valittavalle henkilölle voidaan asettaa enintään kuuden (6) kuukauden koeaika (Valtion virkamieslaki 10 §).

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot