(Poistunut julkaisusta)

Rikosinsinööri / Keskusrikospoliisi, Vantaa
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.3.2020

Työnantaja

Keskusrikospoliisissa pääset tekemään työtä suomalaisten turvallisuuden hyväksi monipuolisissa, haasteellisissa ja mielenkiintoisissa tehtävissä. Keskusrikospoliisissa tutkimme vakavinta rikollisuutta, joka on usein kansainvälistä ja järjestäytynyttä, tuotamme erilaisia rikostorjunnan asiantuntijapalveluita koko poliisihallinnolle ja muille lainvalvontaviranomaisille, ylläpidämme tilannekuvaa koko rikollisuudesta sekä kehitämme rikostorjuntaan ja -tutkintaan liittyviä menetelmiä.

Keskusrikospoliisi on poliisin valtakunnallinen yksikkö, jonka toimialueena on koko Suomi. Meillä työskentelee noin 700 eri alojen ammattilaista hyvin erilaisilla koulutustaustoilla. Henkilöstöstämme noin 60 prosenttia työskentelee poliisitehtävissä ja 40 prosenttia siviilitehtävissä.

Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen, ja tarjoamme laajan kirjon erilaisia tehtäviä. Strategiamme mukaisesti kehitämme Keskusrikospoliisissa henkilöstön moniosaamista ja käytämme henkilöstöämme joustavasti kulloisenkin toiminnallisen tilanteen edellyttämällä tavalla. Edellytämmekin henkilöstöltämme joustavuutta ja valmiuksia siirtyä viraston sisällä eri tehtäviin tilanteen niin vaatiessa - näin saat mahdollisuuden tutustua erilaisiin tehtäviin ja laajentaa osaamistasi.

Perustiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen
Alkamisaika: 1.6.2020
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Viran sijoittaminen: Virka on viraston yhteinen.
Lisätietoja tehtävästä: Sampo Ojala, Rikosinsinööri, 0295 480 141 (vaihde)
Sijainti:
Keskusrikospoliisi Vantaan toimitalo
Jokiniemenkuja 4
01370
VANTAA

Viran/tehtävän kuvaus

Kuljetko etuovesta vai takaportista? Tunnetko IDAn vai oletteko kenties jo parhaat kaverit? Tässä on työ, jossa pääset purkamaan, tutkimaan, rassaamaan, virittelemään, selvittelemään ja ihmettelemään eli toisin sanoen tekemään kaikkea sitä, mitä muutenkin vapaa-ajalla tekisit, mutta haluamillasi työkaluilla.

Mobiililaitehakkeri työskentelee Poliisin Kyberrikostorjuntakeskuksessa sijoitettuna Keskusrikospoliisin Rikosteknisen laboratorion Digitaalitekniikan ryhmään, jossa työkavereina on kymmenen tietotekniikka-, ääni- ja videotutkimuksiin keskittynyttä ammattilaista. Henkilö tulee toimimaan innostuneessa ryhmässä, jossa vallitsee vahva kokeilukulttuuri.

Nyt haettavan henkilön painopistealueena tulee olemaan laajalla skaalalla matkapuhelinten tietoturvaan, ohjelmistoanalyysiin ja datan analysointiin liittyvät tutkimukset sekä näihin liittyvät kehitystehtävät.
Tarkka toimenkuva räätälöidään hakijan osaamisen perusteella, mutta työtehtäviin voi sisältyä esimerkiksi eri matkapuhelinten (Android / iOS) laiteohjelmistojen ja sovellusten takaisinmallinnusta sekä niiden toiminnan selvittämistä (staattinen ja dynaaminen analyysi), erilaisten tietoturva-aukkojen testaamista ja etsimistä sekä tuntemattoman datan analysointia. Lisäksi työhön voi sisältyä Android / iOS -tietoturvamallien tutkimista sekä salausalgoritmien ja niiden toteutuksen selvittämistä.

Työn suorittamiseen sisältyy oleellisesti ja merkittävissä osin syvällistä ja luovaa ongelmanratkaisua, erittäin nopeasti kehittyvän alan jatkuvaa opiskelua ja seuraamista sekä uusien tutkintamenetelmien kehittämistä.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Tehtävään ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaat valmiudet tehtävän menestykselliselle hoitamiselle antavat soveltuva tekninen tai luonnontieteellinen korkeakoulukoulutus, ohjelmointiosaaminen, kyky kehittää uusia tutkimusmenetelmiä ja perehtyä itsenäisesti uusiin teknologioihin sekä halu ja kyky jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan alalla.

Henkilökohtaisina ominaisuuksina odotamme erityisesti, että tykkäät etsiä ja kokeilla uusia ratkaisuja ongelmiin sekä nautit erilaisten laitteiden ja softien purkamisesta, tutkimisesta ja virittelystä. Toisin sanoen omaat hakkerihenkisyyttä ja innostuneisuutta, oma-aloitteisuutta sekä jatkuvaa uusien asioiden oppimishalua ja -kykyä.
Eduksi luetaan osaaminen ja käytännön kokemus ohjelmoinnista (esim. C / C++ / Java), mobiilikäyttöjärjestelmistä (esim. Android / iOS) ja niiden tietoturvamalleista sekä tiedostojärjestelmistä, laiteohjelmistojen ja sovellusten ohjelmistojen takaisinmallinnuksesta (reverse-engineering) sekä siihen käytettävistä ohjelmista ja menetelmistä (esim. IDA, Frida, Ghidra), binääritason analyysistä, skriptauksesta sekä datan visualisoinnista, salausmenetelmistä ja -algoritmeista.

Lisäksi eduksi luetaan osaaminen ja kokemus ohjelmistoradioista sekä alan harrastuneisuus.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävän vaativuustaso on 40.16. Perehdytysvaiheen ajan 40.15. Vaativuustason 40.16 peruspalkka on 4 186,59 e/kk ja vaativuustason 40.15 3 716,86 e/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista suoritusosaa enintään 32 % ja kokemusosaa 0-14 % peruspalkasta. Poliisihallinnon ulkopuolelta tulevalla suoritusosa on virkasuhteen alkaessa 10 % peruspalkasta (arviointi tehdään 3-6 kk:n kuluttua aloituksesta).

Edut

Tarjoamme hyvähenkisen työyhteisön ja hyvät mahdollisuudet kehittyä tehtävissä. Työympäristömme on kansainvälinen ja olemme monella tehtäväalueella ainoita Suomessa. Henkilöstön osaaminen, sitoutuneisuus ja aikaansaavuus ovat tuloksellisuutemme kulmakivet. Tarjoamme joustavia työaikamahdollisuuksia, hyvän ja kattavan työterveyshuollon, työnantajan tukeman työpaikkaruokailun, virkistys- ja liikuntatilaisuuksia sekä hyvät mahdollisuudet työkunnon ylläpitoon.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä voidaan käyttää enintään 6 kuukauden koeaikaa.

Hae tehtävää Valtiolle.fi -sivuston kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

Keskusrikospoliisin kirjaamo
PL 285
01301
VANTAA

Hakemukseen on mahdollista liittää CV/nimikirjanote.

Hakusanat:
#ohjelmointi, #ADB, #GDB, #IDA, #Frida, #Ghidra, #Radare2, #Android, #iOS, #reverse-engineering, #takaisinmallinnus, #pentesting, #tietoturvatestaus, #tietoturvamallit, #sovellukset, #mobiilisovellukset, #analyysi, #tiedostojärjestelmät, #hakkerointi, #fuzzing, #ROPchain