(Poistunut julkaisusta)

Reliability engineer ja business analyst, DevOps
OP Ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.10.2018

Tule kehittämään kanssamme uusia, asiakkaidemme arkea paremmin tukevia palvelukonsepteja ja tuotteita. OP:n Kehittäminen ja teknologiat -toimintoalueemme on noin 1000 ohjelmisto- ja palvelukehittämisen osaajan voimin eturintamassa viemässä eteenpäin historian suurinta muutosta finanssisektorilla.

Muodostamme uuden tiimin tasehallinnan ja riskienhallinnan järjestelmien ylläpitoon ja kehittämiseen ja etsimme henkilöitä reliability engineer - ja business analyst -tehtäviin.

Tästä on kyse

Kehität ja ylläpidät tasehallinnan ja riskienhallinnan yhteistä taseen analysoinnin järjestelmäkokonaisuutta. Olet tärkeässä roolissa OP:n korko- ja likviditeettiriskin sekä tasehallinnan analysointi- ja raportointitarpeiden täyttämisessä. Reliability engineer -tehtävässä korostuu tekninen järjestelmäomistajuus, kun taas business analyst -tehtävässä järjestelmän tietosisältö ja sovelluskohteet. Ero on liukuva ja molemmat tehtävät edellyttävät syvällistä teknistä osaamista.

Sinun tilaisuutesi

Tarjoamme mahdollisuuden kehittää toimintaamme DevOps-menetelmin osana ketterää tiimiä, läheisessä yhteistyössä liiketoiminnan asiantuntijoiden ja IT:n kanssa. Työpisteesi sijaitsee upeassa Vallilan konttorissamme, jossa saat näkymän OP Ryhmän pankki-, vakuutus- ja varallisuudenhoidon liiketoimintoihin. Sinulla on työssäsi Suomen parhaiden asiantuntijoiden päivittäinen tuki. Tarjoamme ison talon edut, ja voit itse vaikuttaa tehtäväsi muotoutumiseen, merkittävyyteen ja kehitysmahdollisuuksiin.

Tutustu meihin tarkemmin työnantajana täällä >> 

Oletko hakemamme osaaja?

Olet kiinnostunut pankkitoiminnasta ja tietotekniikasta. Olet analyyttinen, tarkka ja kärsivällinen. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot suomeksi ja englanniksi. Nämä taidot ovat käytössä vuoropuhelussa liiketoiminnan, muun kehitystiimin, tietovaraston ja lähdejärjestelmien kehittäjien sekä järjestelmätoimittajan kanssa. Lisäksi toivomme, että innostut mahdollisuudesta kehittyä DevOps-menetelmän asiantuntijaksi.

Reliability engineer -tehtävässä edellytämme erittäin hyvää SQL-tietokantojen ja mutkikkaiden tietomallien tuntemusta sekä ohjelmointitaitoa SQL-kielellä. Business analyst -tehtävässä pankki- tai treasury-toiminnan tuntemus on eduksi. Molemmissa tehtävissä odotamme halua kehittyä sekä liiketoiminnan että tekniikan alueella. Tehtävissä on hyödyksi joidenkin seuraavista tuntemus:

 • ketterän kehityksen menetelmät,
 • versionhallinta ja dokumentointi,
 • tietovarastot ja ETL-ratkaisut,
 • tiedon säilyttäminen ja arkistointi,
 • eri tietolähteiden hallinta, tiedon laadun varmistus,
 • raportoinnin kehittäminen,
 • ohjelmointi,
 • matemaattiset mallit ja simulointi, tieteellinen laskenta,
 • tasehallinta,
 • korko- ja likviditeettiriski tai muu kvantitatiivinen riskienhallinta ja
 • viranomaisraportointi.

Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon tai tieteellisen jatkotutkinnon. Myös opintojen loppuvaiheessa olevat hakijat huomioidaan. Soveltuvia opintosuuntia on monia. Keskeistä on riittävä tekninen osaaminen ja halu kehittyä.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Voit hakea tehtävään 15.11.2018 mennessä oheisen linkin kautta. Liitä hakemukseesi hakukirje, CV ja opintosuoritusote pdf-muodossa.

Jos haluat tietää lisää tehtävästä tai meillä työskentelystä, Matti Virolainen (rekrytoiva esimies, OP DevOps -toimintamallin asiantuntija) p. 050 566 3859, matti.virolainen@op.fi ja Kalle Böss (riskienhallinta), p. 050 599 4180, kalle.boss@op.fi vastaavat mielellään kysymyksiisi puhelimitse 30.10. kello 15-16 tai sähköpostitse.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely ja perusmuotoinen turvallisuusselvitys.